Dişler yaza merhaba diyor
Küçük dokunuşlarla dişleriniz yaza hazır!
Gülümsemek nedir? Güzel bir günün en keyifli anahtarıdır gülümsemek. Olumsuz düşünceleri yerle bir ederken umut duygusunu yeşertendir. Mutluluğa giden en kısa yoldur gülümsemek ve sizi özel kılandır. O halde harekete geçmenin tam zamanı! Yaza merhaba diyeceğimiz şu günlerde minik dokunuşlarla gülüşünüze estetik, hayatınıza mutluluk katabilirsiniz. Diş Hekimi ve Protez Uzmanı Çağdaş Kışlaoğlu, yaz gelmeden uygulayabileceğiniz küçük estetik uygulamaları sizin için anlatıyor.
Pembe Estetik Uygulaması:
Güzel bir gülüş için doğru sıralanmış beyaz dişler yeterli olmuyor. Diş etlerinin uyumu da son derece önem taşıyor. Güzel bir gülümseme dişlerin diş etinin ve dudakların uyum içinde olmasından geçiyor. Eğer gülüş sırasında diş etleri gereğinden fazla görünüyorsa lazer yardımı ile diş etleri kesilir ve şekillendirilir. Diş boylarında seviye farklılıkları varsa onlar kendi aralarında dengelenir.
Bu tedavide kullanılan yöntemler;
Rejeneratif: Uygun olan durumlarda hastalıktan etkilenen dokular uzaklaştırılıp, mebran, doku uyarıcı proteinler ya da kemik grefti kullanılıp yeni destek yapıların oluşturulması sağlanır.
Gingivoplasti: Bu operasyonla fazla oranda görünen diş eti ya da asimetrik olan diş eti seviyesi düzeltilmektedir. Hastalara lokal anestezi uygulandığından, acı hmeden gerekli düzeltmeler yapılmaktadır.
Kron boyu uzatma: Dişlerde fazla doku kaybı oluşmuşsa, çürüğün diş eti altına uzanması durumunda dişlerde korun boyu uzatılarak, fazla diş eti dokusu çıkarılır ve kemik yeniden şekillendirilir. Bu sayede dişlere daha uzun bir görünüm verilmiş olur.
Gingivektomi: Bu yöntem diş eti büyümesinde ve derin ceplerin oluştuğu bölgelerde fazlalık olan diş etinin çıkarılması işlemidir. Ardından diş eti konturları gerektiği şekilde düzeltilerek, diş eti fizyolojik olarak bir forma sokulmakta ve estetik görünüm sağlanmaktadır.
Botoks uygulaması: Diş etlerinde olan sorunların cerrahi yollarla giderilememesi halinde, botoks uygulanarak, diş eti sorunları giderilebilir.
Diş Beyazlatma
Sağlıklı ve güzel bir gülümseme bembeyaz dişlerden geçer. Ancak birçok etken dişlerimizde istediğimiz beyazlığa ulaşmamıza engel oluyor. Bu durum ise hem özgüvenimizi hem de sosyal yaşantımızı etkiliyor. Neyse ki yaşanan teknolojik gelişmelerle diş lekeleri sorun olmaktan çıkıyor.
Dişleri beyazlatmak için farklı yöntemler vardır. Birincisi diş doktoru yardımıyla profesyonel beyazlatma (Office bleaching), diğeri ise evde doktorunuzun önerisi doğrultusunda uygulanan ev beyazlatma (Home bleaching) sistemidir.
Klinikte diş beyazlatma uygulamasında, ağartıcı ilaç diş hekimi tarafından diş yüzeyine konulur. İlaçlı diş yüzeyi belli bir süre lazer ışığında tutulur. Bu işlem 1 saatten kısa sürer ve anında sonuç vermesine rağmen istenilen beyazlık seviyesi için birden fazla seans da gerekebilir. Tabi, işlem bittikten sonra sonuç gözle görülür şekilde etkilidir.
Evde diş beyazlatma uygulamasında ise şu yol izlenir. Öncelikle hastanın dişinin kalıbı hazırlanarak ince lastik kalıplar hazırlanır. Hasta kalıbın içine ilaç yerleştirerek günde 6-8 saat bu kalıbı takar. Genellikle uykuda takılması tercih edilir. Bu tedavi ise yaklaşık 1-4 hafta sürer.
Unutmayın, rahatça gülümsemek kadar büyük bir özgürlük yoktur. Özgürlüğünüzü kısıtlayacak hiçbir engeli aşılmaz sanmayın. Küçük müdahalelerle istediğiniz gülüşe kavuşun ve özgür olun!
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.