TARSİM YÜKSELİŞİNİ SÜRDÜRÜYOR

GÜNDEM 06.07.2017 - 14:41, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2529+ kez okundu.
 

TARSİM YÜKSELİŞİNİ SÜRDÜRÜYOR

  Ülkemizde 10 yılı aşkın süredir üreticinin hizmetinde olan TARSİM (Tarım Sigortaları Havuzu) istikrarlı yükselişini sürdürüyor. Devlet Destekli Tarım Sigortası Sistemi çerçevesinde, yılın ilk 6 ayında geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre prim üretiminde %19 oranında artış yaşandığı bildirildi. Poliçe adedinin 1.4 milyona, sigortalanan varlık bedelinin 22 milyar TL’ye, sigortalanan alanların 21 milyon dekara, sigortalı büyükbaş ve küçükbaş hayvan adedinin ise %29 artış ile 1.2 milyona ulaştığı belirtildi. 2017 yılında buğday ürünü için uygulamaya alınan İlçe Bazlı Kuraklık Verim Sigortası’nın ülke genelinde, üreticiler tarafından ilgiyle karşılandığı aktarılırken, bu branşta 70 bin adede yakın poliçe üretildiğinin altı çizildi. Bu yıl alınan 225 bin adedin üzerindeki hasar ihbarını takiben, dosyaları tamamlanan üreticilere Genel Şartlar, Tarife ve Talimatlar çerçevesinde, 226 milyon TL ödeme yapıldığı ve ürünlerin poliçe bitiş tarihleri doğrultusunda önümüzdeki günlerde 476 milyon TL daha ödeme yapılacağı bildirildi. Hasar ihbarlarında ağırlıklı olarak dolu, don ve fırtına gibi sebeplerin, kayısı, buğday, fındık, üzüm gibi ürünlerin, Malatya, Manisa ve Giresun gibi illerin öne çıktığı belirtildi.

 

Ülkemizde 10 yılı aşkın süredir üreticinin hizmetinde olan TARSİM (Tarım Sigortaları Havuzu) istikrarlı yükselişini sürdürüyor. Devlet Destekli Tarım Sigortası Sistemi çerçevesinde, yılın ilk 6 ayında geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre prim üretiminde %19 oranında artış yaşandığı bildirildi.

Poliçe adedinin 1.4 milyona, sigortalanan varlık bedelinin 22 milyar TL’ye, sigortalanan alanların 21 milyon dekara, sigortalı büyükbaş ve küçükbaş hayvan adedinin ise %29 artış ile 1.2 milyona ulaştığı belirtildi. 2017 yılında buğday ürünü için uygulamaya alınan İlçe Bazlı Kuraklık Verim Sigortası’nın ülke genelinde, üreticiler tarafından ilgiyle karşılandığı aktarılırken, bu branşta 70 bin adede yakın poliçe üretildiğinin altı çizildi.

Bu yıl alınan 225 bin adedin üzerindeki hasar ihbarını takiben, dosyaları tamamlanan üreticilere Genel Şartlar, Tarife ve Talimatlar çerçevesinde, 226 milyon TL ödeme yapıldığı ve ürünlerin poliçe bitiş tarihleri doğrultusunda önümüzdeki günlerde 476 milyon TL daha ödeme yapılacağı bildirildi. Hasar ihbarlarında ağırlıklı olarak dolu, don ve fırtına gibi sebeplerin, kayısı, buğday, fındık, üzüm gibi ürünlerin, Malatya, Manisa ve Giresun gibi illerin öne çıktığı belirtildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.