ÇÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Yeni Mezunlarını Uğurladı
ÇÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Yeni Mezunlarını Uğurladı
Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Mühendislik Mimarlık Fakültesi 2016-2017 Eğitim Öğretim yılı mezunlarını törenle uğurladı.
Açık Hava Amfisi’nde gerçekleştirilen törene Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, akademisyenler öğrenciler ve aileleri katıldı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende ilk olarak fakülte birincisi öğrenciler adına konuşma yaptı.
Dekandan Mezunlara Uyarı; “İş Sağlığı ve İklim Değişikliklerine Dikkat Edin!”
MMF Dekan Vekili Prof. Dr. Mesut Başıbüyük ailelere verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ederek öğrencilere seslendi. Prof. Dr. Başıbüyük, ”Kişisel eğitim önemli, ama günümüzde yaşadığımız iklim değişiklikleri dünyanın en önemli konulardan. Dikkat çekmek istediğim konu mühendisler olarak sizlerin iklim değişikliklerini yakından hissedecek olmanız. Sizlerin bu gerçekliğin fakına vararak uyum sağlamanız ve buna göre planlama yapmanız gerekmektedir. Bir diğer konu ise mühendisler olarak iş sağlığı ve güvenliği konusu. 2 yıldır bu dersleri aldınız ancak ülkemiz halen Avrupa ülkeleri arasından en yüksek iş kazası konumuna sahip durumda. Yılda ortalama 220 bin iş kazası meydana gelmekte ve bunun sonucunda bin 700 insan hayatını kaydetmekte. Sizlere ülkemizde iş sağlığı ve güvenliği kültürü oluşmasında önemli görevler düşmekte.” şeklinde konuştu.
MMF 12 Bölümde 18 Programda 7 Bin Öğrenciyle Eğitim Faaliyeti Veriyor.
Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar ise, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi’nin 12 bölümdeki 18 programda eğitim gören toplam 7.000 civarında öğrencisi ile eğitim öğretim faaliyetinde bulunduğunu belirterek, “Kurulduğu günden bugüne kadar mimarlık ve farklı mühendislik alanlarında yetiştirdiği binlerce mühendis ve mimar ile Ülkemize ve insanlığa hizmet etmektedir. Bu yılda 620 yeni mühendis ve mimarı ülkemizin yetişmiş nitelikli insan kaynakları arasına uğurlamanın haklı gururunu taşımaktayız.” dedi.
“Çukurova Üniversitesi Uluslararası Ölçekte de Tanınan Bir Üniversite”
Üniversitelerin yalnızca bulundukları bölgeye veya şehre değil aynı zamanda hem tüm ülkeye ve hem de genelde tüm insanlığa hizmet eden çok özel kuruluşlar olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Kibar, Çukurova Üniversitesi’nin de, bu bağlamda sahip olduğu üstün nitelikli akademik kadrosu, geniş eğitim yelpazesi ve sahip olduğu gelişmiş fiziki alt yapısıyla sadece Türkiye’de değil, uluslararası ölçekte de tanınan bir üniversite olduğunu ifade etti.
Rektör Prof. Dr. Kibar konuşmasına şöyle devam etti;
“Tüm yıl boyunca Çukurova Üniversitesi Kampüsünde devam eden rutin eğitim öğretim faaliyetlerinin yanında, gerçekleşen onlarca sempozyum, kongre, çalıştay gibi bilimsel toplantı ve faaliyetler Üniversitenin sağladığı dinamizmin göstergelerinden biridir. Bunun yanında Üniversitemizin eğitim ve bilimsel alanda gerçekleştirmiş olduğu pek çok uluslararası işbirliği ile sahip olduğu 54 bin öğrencinin 1.705’inin Dünyanın 92 farklı ülkesinden gelen uluslararası öğrenciler olması Çukurova Üniversitesi’nin uluslararası tanınırlığının ve kalitesinin bir göstergesidir.
“Ülkemizin Kendisine Koyduğu Kalkınma Hedeflerinde Üniversitelerin Rolü Tartışılmaz.”
Çukurova Üniversitesi saygın Dünya üniversiteleri arasında yerini almak için belli bir süreden beri Avrupa Yüksek Öğretim alanına yönelik olarak gerekli tüm düzenlemeleri yaparak hayata geçirmiş, eğitim sistemini evrensel ölçekte tüm dünyada kabul edilen standartlara çekmiş ve çekmeye de devam etmektedir. Bunu bir adım daha ileriye taşımak için 23 Temmuz 2015 tarihinde yürürlüğe giren Yükseköğretim Kalite Güvencesi Yönetmeliği kapsamında da kendi kurumsal çalışmalarını başlatmıştır. Yükseköğretim Kalite Güvencesi Yönetmeliği yükseköğretim kurumlarının eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri ile idarî hizmetlerinin iç ve dış kalite güvencesi, akreditasyon süreçleri ve bağımsız dış değerlendirme kurumlarının yetkilendirilmesi süreçlerini ve bu kapsamda tanımlanan görev, yetki ve sorumluluklara ilişkin esasları düzenlemektedir. Bu kapsamda Çukurova Üniversitesi’nin eğitim programları, uluslararası tanınırlığı olan akreditasyon kuruluşları marifetiyle akredite edilerek evrensel kalite normları çerçevesinde çok daha yüksek bir noktaya taşınacaktır. Buna ek olarak, ayrıca kendi idari yapıları da halen bu kalite sürecinden geçmektedir. Son yıllarda Ülkemizin kendisine koyduğu kalkınma hedeflerinde üniversitelerin rolü tartışılmazdır. Bu bağlamda mühendislik ve mimarlık eğitimlerinin ayrı bir önemi bulunmaktadır.”
Öğrenciler Keplerini Havaya Fırlatarak Mezun Oldu.
Açılış konuşmalarının ardından Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar ve Dekan Vekili Prof. Dr. Mesut Başıbüyük dereceye giren öğrencilere plaket ve hediyeleri takdim etti. Daha sonra tören öğrencilerin bölümlerine göre plaket ve diplomalarını almasını ardından keplerini havaya fırlatmasıyla son buldu.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.