KONUT RANTI OLUNCA, GERİSİ TEFERRUAT OLUYOR

GÜNDEM 19.12.2018 - 15:46, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1383+ kez okundu.
 

KONUT RANTI OLUNCA, GERİSİ TEFERRUAT OLUYOR

  İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail KONCUK "Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet GÜVEN imzasıyla, özel veya kamuda görevli olan sağlık çalışanlarının ihtiyaç halinde çağrıya uymasıyla ilgili yayımlanan genelgede, personelin ihtiyaç halinde 30 dakika içerisinde sağlık kuruluşunda olması gerektiği belirtildi. Genelgeye göre, özel veya kamuda çalışan sağlık personeli, görev yaptığı yere en çok 30 dakika uzaklıkta oturmak zorunda kalacak, buna uymayanlar hakkında idari ve disiplin cezası uygulanabilecek. " hükümleri yer almaktadır. Şehir Hastanesini erişim uzaklığı nedeni ile “Şehir Dışı Hastanesi” olarak adlandırırken Sağlık Bakanlığı’nın böyle bir genelge hazırlaması manidar. Daha önce 2012 yılında Anayasa Mahkemesi tarafından“yerleşme ve seyahat hürriyeti” ni engellediği gerekçesiyle iptal edilmesine rağmen tekrar yayınlamışlardır. “HEKİMLERE VE SAĞLIK ÇALIŞANLARINA LOJMAN YAPILSIN” Hekimlerin ve sağlık çalışanlarının 30 dakikada hastanede olacak şekilde konuşlanması mümkün değil. Eskiden sağlık ocaklarının yanında lojmanlar yapılıyordu, sağlık çalışanlarının hastaneye en kısa sürede ulaşmasını istiyorlarsa lojman yapımına başlanmalı. Hastane etrafında çalışanların ev tutmaları zorunlu hale getirilmesi o bölge rantın yükselmesine sebep olacaktır. KONCUK, İstanbul’da görev yapan bir hekimi baz alırsak eşin birisi Avrupa yakasında diğeri de Anadolu yakasında doktorluk yapıyor ise görev yerlerine yakın iki ev mi tutacaklar? Bu konu hakkında Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin KOCA tarafından yazılı olarak cevaplandırılmak üzere soru önergesi verdiğini belirtti.  

 

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail KONCUK "Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet GÜVEN imzasıyla, özel veya kamuda görevli olan sağlık çalışanlarının ihtiyaç halinde çağrıya uymasıyla ilgili yayımlanan genelgede, personelin ihtiyaç halinde 30 dakika içerisinde sağlık kuruluşunda olması gerektiği belirtildi. Genelgeye göre, özel veya kamuda çalışan sağlık personeli, görev yaptığı yere en çok 30 dakika uzaklıkta oturmak zorunda kalacak, buna uymayanlar hakkında idari ve disiplin cezası uygulanabilecek. " hükümleri yer almaktadır.

Şehir Hastanesini erişim uzaklığı nedeni ile “Şehir Dışı Hastanesi” olarak adlandırırken Sağlık Bakanlığı’nın böyle bir genelge hazırlaması manidar. Daha önce 2012 yılında Anayasa Mahkemesi tarafından“yerleşme ve seyahat hürriyeti” ni engellediği gerekçesiyle iptal edilmesine rağmen tekrar yayınlamışlardır.

“HEKİMLERE VE SAĞLIK ÇALIŞANLARINA LOJMAN YAPILSIN”

Hekimlerin ve sağlık çalışanlarının 30 dakikada hastanede olacak şekilde konuşlanması mümkün değil. Eskiden sağlık ocaklarının yanında lojmanlar yapılıyordu, sağlık çalışanlarının hastaneye en kısa sürede ulaşmasını istiyorlarsa lojman yapımına başlanmalı. Hastane etrafında çalışanların ev tutmaları zorunlu hale getirilmesi o bölge rantın yükselmesine sebep olacaktır.

KONCUK, İstanbul’da görev yapan bir hekimi baz alırsak eşin birisi Avrupa yakasında diğeri de Anadolu yakasında doktorluk yapıyor ise görev yerlerine yakın iki ev mi tutacaklar? Bu konu hakkında Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin KOCA tarafından yazılı olarak cevaplandırılmak üzere soru önergesi verdiğini belirtti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.