ÇÜ UZAYMER’de 2019 Merkür Geçişi İzlendi.

GÜNDEM 19.11.2019 - 15:48, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2411+ kez okundu.
 

ÇÜ UZAYMER’de 2019 Merkür Geçişi İzlendi.

  Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) UZAYMER tarafından 2019 Merkür Geçişi (Transiti) Etkinliği düzenlendi.   Güneş’e en yakın ve Güneş Sistemi’nin en küçük gezegeninin Güneş’in önünden geçmesi ve Merkür’ün Dünya ve Güneş arasından geçişi (Merkür transiti) ülkenin tüm noktalarından gözlemlendiği gibi ÇÜ UZAYMER’den de görüldü. Bu nadir gök olayını izlemek isteyen birçok sivil toplum kuruluşu üyeleri ve çeşitli okullardan öğrenciler UZAYMER’e akın etti.   Prof. Dr. Akyüz: “Merkür ve Venüs Geçişleri Çok Sık Gerçekleşmez.” UZAYMER Müdürü Prof. Dr. Aysun Akyüz yaptığı açıklamada, “Gezegenimiz dünyadan bakınca Güneşe daha yakın olan Merkür ve Venüs gezegenlerinin zaman zaman Güneş’in önünden geçişine tanık oluruz. Ancak bu olayın yeryüzünden gözlenebilmesi için Güneş, Dünya ve söz konusu gezegenin aynı doğrultu üzerinde, uygun açılarda olması gerekir. Bu sebeple Merkür ve Venüs geçişleri çok sık gerçekleşmez. Son Merkür geçişi 8 Kasım 2016’da gerçekleşmişti, bundan sonraki Merkür geçişi ise Kasım 2032’de gerçekleşecek.” şeklinde konuştu. Gözlemin kesinlikle çıplak gözle ya da filtresi olmayan bir teleskopla yapılmaması gerektiğine dikkati çeken Prof. Dr. Akyüz, “Gözlemler yalnızca Güneş filtresi olan bir teleskop yardımı ile yapılı.” dedi.  

 

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) UZAYMER tarafından 2019 Merkür Geçişi (Transiti) Etkinliği düzenlendi.

 

Güneş’e en yakın ve Güneş Sistemi’nin en küçük gezegeninin Güneş’in önünden geçmesi ve Merkür’ün Dünya ve Güneş arasından geçişi (Merkür transiti) ülkenin tüm noktalarından gözlemlendiği gibi ÇÜ UZAYMER’den de görüldü.

Bu nadir gök olayını izlemek isteyen birçok sivil toplum kuruluşu üyeleri ve çeşitli okullardan öğrenciler UZAYMER’e akın etti.

 

Prof. Dr. Akyüz: “Merkür ve Venüs Geçişleri Çok Sık Gerçekleşmez.”

UZAYMER Müdürü Prof. Dr. Aysun Akyüz yaptığı açıklamada, “Gezegenimiz dünyadan bakınca Güneşe daha yakın olan Merkür ve Venüs gezegenlerinin zaman zaman Güneş’in önünden geçişine tanık oluruz. Ancak bu olayın yeryüzünden gözlenebilmesi için Güneş, Dünya ve söz konusu gezegenin aynı doğrultu üzerinde, uygun açılarda olması gerekir. Bu sebeple Merkür ve Venüs geçişleri çok sık gerçekleşmez. Son Merkür geçişi 8 Kasım 2016’da gerçekleşmişti, bundan sonraki Merkür geçişi ise Kasım 2032’de gerçekleşecek.” şeklinde konuştu.

Gözlemin kesinlikle çıplak gözle ya da filtresi olmayan bir teleskopla yapılmaması gerektiğine dikkati çeken Prof. Dr. Akyüz, “Gözlemler yalnızca Güneş filtresi olan bir teleskop yardımı ile yapılı.” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.