Kadına yönelik şiddetle mücadeleye destek

GÜNDEM 19.11.2019 - 15:52, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1554+ kez okundu.
 

Kadına yönelik şiddetle mücadeleye destek

Seyhan belediyesi, 25 Kasıma kadar düzenleyeceği etkinliklerle “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü”nün anlamlandırılması için farkındalık oluşturacak.
  Uygulamaları nedeniyle “Kadın Dostu Belediye” olarak tanımlanan Seyhan Belediyesi, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ve Eşitlik Birimi aracılığıyla “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” etkinlikleri kapsamında panel gerçekleştirdi. Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezinde gerçekleştirilen panelde, şiddet mağduru veya şiddete uğrama tehlikesi bulunan kadınların bilgilendirilmesi amacıyla “6284 Sayılı Koruma Kanunu” ve uygulamaları, Adana Barosu üyesi Av. Fatoş Hacıvelioğlu ve Av. Ayşe Zilan tarafından anlatıldı. KADINLARA KANUNDAN GELEN HAKLARI ANLATILDI Halka açık olan panele Seyhan Belediyesi Başkan yardımcıları, ilgili Müdürler ile Belediyenin kadın personelleri dinleyici olarak katıldı. Panelistler Av. Hacıvelioğlu ve Av. Zilan konuşmalarında 6284 sayılı koruma kanununun, şiddete uğrayan veya şiddete uğrama tehlikesi bulunan kadınların, çocukların, aile bireylerinin ve tek taraflı ısrarlı takip mağduru olan kişilerin korunması ve bu kişilere yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla alınacak tedbirlere ilişkin usul ve esasları düzenlediğini aktardılar. “HER TÜRLÜ ŞİDDETE MARUZ KALINDIĞINDA POLİSE BAŞVURULMALI” Panelistler Av. Hacıvelioğlu ve Av. Zilan şu temel bilgileri katılımcılara aktardı; “Kanuna göre şiddet mağduru ve şiddet uygulayan için alınan tedbir kararları insan onuruna yaraşır bir şekilde yerine getirilir. Bu Kanun kapsamında kadınlara yönelik cinsiyete dayalı şiddeti önleyen ve kadınları cinsiyete dayalı şiddetten koruyan özel tedbirler ayrımcılık olarak yorumlanamaz. Şiddet gören kadınlar, kanun tarafından korunmaktadır. Bu nedenle her türlü şiddete maruz kalındığında polise başvurulması gerekir. Önleme, uzaklaştırma ve diğer tedbirler sıkı şekilde uygulanmalıdır. Kanunun varlığının yanı sıra uygulamasında yaşanan sıkıntıların da en kısa sürede çözümlenmesi gerekmektedir” SEYHAN BELEDİYESİ, “KADIN HAKLARI” VE “ŞİDDET” İÇİN FARKINDALIK OLUŞTURACAK Seyhan Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ve Eşitlik Birimi tarafından panelle eş zamanlı olarak Yaşar Kemal Kültür Merkezi fuayesinde, uygulanan şiddet sonucu öldürülen kadınların portrelerinin ve hayat hikâyelerinin yer aldığı “Beni Unutma” fotoğraf sergisi açıldı. Sergi, 25 Kasım tarihine kadar açık kalacak. Ayrıca Seyhan Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ve Eşitlik Birimi 25 Kasım tarihine kadar sürecek “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” etkinlikleri ile “Kadın Hakları”na vurgu yapacak ve kadına yönelik şiddete karşı mücadeleye katkı verecek.
Seyhan belediyesi, 25 Kasıma kadar düzenleyeceği etkinliklerle “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü”nün anlamlandırılması için farkındalık oluşturacak.

 

Uygulamaları nedeniyle “Kadın Dostu Belediye” olarak tanımlanan Seyhan Belediyesi, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ve Eşitlik Birimi aracılığıyla “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” etkinlikleri kapsamında panel gerçekleştirdi.

Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezinde gerçekleştirilen panelde, şiddet mağduru veya şiddete uğrama tehlikesi bulunan kadınların bilgilendirilmesi amacıyla “6284 Sayılı Koruma Kanunu” ve uygulamaları, Adana Barosu üyesi Av. Fatoş Hacıvelioğlu ve Av. Ayşe Zilan tarafından anlatıldı.

KADINLARA KANUNDAN GELEN HAKLARI ANLATILDI

Halka açık olan panele Seyhan Belediyesi Başkan yardımcıları, ilgili Müdürler ile Belediyenin kadın personelleri dinleyici olarak katıldı. Panelistler Av. Hacıvelioğlu ve Av. Zilan konuşmalarında 6284 sayılı koruma kanununun, şiddete uğrayan veya şiddete uğrama tehlikesi bulunan kadınların, çocukların, aile bireylerinin ve tek taraflı ısrarlı takip mağduru olan kişilerin korunması ve bu kişilere yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla alınacak tedbirlere ilişkin usul ve esasları düzenlediğini aktardılar.

“HER TÜRLÜ ŞİDDETE MARUZ KALINDIĞINDA POLİSE BAŞVURULMALI”

Panelistler Av. Hacıvelioğlu ve Av. Zilan şu temel bilgileri katılımcılara aktardı;

“Kanuna göre şiddet mağduru ve şiddet uygulayan için alınan tedbir kararları insan onuruna yaraşır bir şekilde yerine getirilir. Bu Kanun kapsamında kadınlara yönelik cinsiyete dayalı şiddeti önleyen ve kadınları cinsiyete dayalı şiddetten koruyan özel tedbirler ayrımcılık olarak yorumlanamaz. Şiddet gören kadınlar, kanun tarafından korunmaktadır. Bu nedenle her türlü şiddete maruz kalındığında polise başvurulması gerekir. Önleme, uzaklaştırma ve diğer tedbirler sıkı şekilde uygulanmalıdır. Kanunun varlığının yanı sıra uygulamasında yaşanan sıkıntıların da en kısa sürede çözümlenmesi gerekmektedir”

SEYHAN BELEDİYESİ, “KADIN HAKLARI” VE “ŞİDDET” İÇİN FARKINDALIK OLUŞTURACAK

Seyhan Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ve Eşitlik Birimi tarafından panelle eş zamanlı olarak Yaşar Kemal Kültür Merkezi fuayesinde, uygulanan şiddet sonucu öldürülen kadınların portrelerinin ve hayat hikâyelerinin yer aldığı “Beni Unutma” fotoğraf sergisi açıldı. Sergi, 25 Kasım tarihine kadar açık kalacak. Ayrıca Seyhan Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ve Eşitlik Birimi 25 Kasım tarihine kadar sürecek “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” etkinlikleri ile “Kadın Hakları”na vurgu yapacak ve kadına yönelik şiddete karşı mücadeleye katkı verecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.