Bakan Yanık: “35 Sosyal Dayanışma Merkezimiz (SODAM) ile Roman vatandaşlarımızın mesleki ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunuyoruz”

GÜNDEM 20.12.2021 - 11:36, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1147+ kez okundu.
 

Bakan Yanık: “35 Sosyal Dayanışma Merkezimiz (SODAM) ile Roman vatandaşlarımızın mesleki ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunuyoruz”

  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Sosyal Dayanışma Merkezleri’nde (SODAM) bugüne kadar 327 bin Roman vatandaşın mesleki ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunduklarını açıkladı. Sosyal Dayanışma Merkezleri’ni özellikle Roman vatandaşların yoğun olarak yaşadığı bölgelerde açtıklarını ifade eden Bakan Yanık, “Hali hazırda faaliyet gösteren 35 SODAM’ımızda özellikle ihtiyaç sahibi kadınlarımızın sosyal gelişimlerine katkıda bulunabilecek ortamları oluşturuyoruz” dedi. Bakan Yanık, SODAM’larda Roman vatandaşların psikososyal, sosyokültürel, mesleki, sanatsal ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunacak çeşitli kurs ve eğitim programları düzenlediklerini ifade etti. Kuaförlükten terziliğe kadar birçok kurs bulunuyor SODAM’larda, Halk Eğitim Merkezlerinden gelen usta öğreticiler tarafından eğitimler verildiğinin altını çizen Bakan Yanık, “35 Sosyal Dayanışma Merkezimiz (SODAM) ile Roman vatandaşlarımızın mesleki ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunuyoruz. Merkezlerimizde kuaförlük, terzilik, aşçılık, okuma-yazma, halı dokumacılığı gibi kurslar düzenliyoruz. Kurs sonrasında, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika veriyoruz. Ayrıca müzik, resim başta olmak üzere kültürel, sosyal ve sportif kurslar da bulunuyor. Bugüne kadar 327 bin Roman vatandaşımız SODAM’larımızdan faydalandı” dedi. Bakan Yanık, merkezlerde en fazla el sanatları, kuaförlük ve giyim(dikiş-nakış) kurslarının uygulandığının bilgisini verdi. Merkezlerde kreş imkânı da bulunuyor SODAM’larda kişisel gelişim kurslarının yanı eğitim çalışmalarının da olduğuna dikkat çeken Bakan Yanık, “Bakanlık uzmanlarımızın katılımı ile aile içi iletişim, sağlıklı beslenme, çocuk hakları gibi eğitim programları, konferanslar ve seminerler düzenliyoruz” ifadelerini kullandı. Bakan Yanık, SODAM’lardan daha fazla kadının faydalanabilmesi için ayrıca kreş imkânlarının da olduğunu bildirdi.

 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Sosyal Dayanışma Merkezleri’nde (SODAM) bugüne kadar 327 bin Roman vatandaşın mesleki ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunduklarını açıkladı.

Sosyal Dayanışma Merkezleri’ni özellikle Roman vatandaşların yoğun olarak yaşadığı bölgelerde açtıklarını ifade eden Bakan Yanık, “Hali hazırda faaliyet gösteren 35 SODAM’ımızda özellikle ihtiyaç sahibi kadınlarımızın sosyal gelişimlerine katkıda bulunabilecek ortamları oluşturuyoruz” dedi.

Bakan Yanık, SODAM’larda Roman vatandaşların psikososyal, sosyokültürel, mesleki, sanatsal ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunacak çeşitli kurs ve eğitim programları düzenlediklerini ifade etti.

Kuaförlükten terziliğe kadar birçok kurs bulunuyor

SODAM’larda, Halk Eğitim Merkezlerinden gelen usta öğreticiler tarafından eğitimler verildiğinin altını çizen Bakan Yanık, “35 Sosyal Dayanışma Merkezimiz (SODAM) ile Roman vatandaşlarımızın mesleki ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunuyoruz. Merkezlerimizde kuaförlük, terzilik, aşçılık, okuma-yazma, halı dokumacılığı gibi kurslar düzenliyoruz. Kurs sonrasında, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika veriyoruz. Ayrıca müzik, resim başta olmak üzere kültürel, sosyal ve sportif kurslar da bulunuyor. Bugüne kadar 327 bin Roman vatandaşımız SODAM’larımızdan faydalandı” dedi.

Bakan Yanık, merkezlerde en fazla el sanatları, kuaförlük ve giyim(dikiş-nakış) kurslarının uygulandığının bilgisini verdi.

Merkezlerde kreş imkânı da bulunuyor

SODAM’larda kişisel gelişim kurslarının yanı eğitim çalışmalarının da olduğuna dikkat çeken Bakan Yanık, “Bakanlık uzmanlarımızın katılımı ile aile içi iletişim, sağlıklı beslenme, çocuk hakları gibi eğitim programları, konferanslar ve seminerler düzenliyoruz” ifadelerini kullandı.

Bakan Yanık, SODAM’lardan daha fazla kadının faydalanabilmesi için ayrıca kreş imkânlarının da olduğunu bildirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.