Gürer: “domuz eti kasaplık hayvan eti olunca tağşiş ürün olarak arttı”

SAĞLIK-YAŞAM 04.03.2022 - 09:57, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 3411+ kez okundu.
 

Gürer: “domuz eti kasaplık hayvan eti olunca tağşiş ürün olarak arttı”

  Gürer: “Gıda sahtekarlarına karşı mücadele genişletilmeli”   Gürer: “Açıklanan rakamlar yetersiz,  gıda terörü her yerde artı” CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, taklit ve tağşiş ürünlerle ilgili denetimlerin artırılması ve bu ürünleri üretip piyasaya sunanlarla mücadelenin daha etkin hale getirilmesi gerektiğini söyledi.   Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak Tarım ve Orman Bakanlığınca, taklit veya tağşiş yapılan gıda ürünlerini üretip piyasaya sunun firmaların ifşa edilmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.  AKP, DOMUZ ETİNİN SATIŞINI SERBESTBIRAKMIŞTI  CHP Milletvekili Gürer, bazı et ve et ürünlerinde domuz, at ve eşek etinin saptandığını belirterek,  2006 yılında Başbakanken Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla domuz etinin kasaplık hayvan eti kapsamına alındığını, domuz etinin ülkemizde satışının serbest bırakıldığını hatırlattı.  SUCUKTA DOMUZ ETİ Tarım ve Orman Bakanlığının yaptığı kontrollerde, Ankara Sincan'da bir kasapta "ısıl işlem görmüş dana eti" diye satılan sucukta domuz eti saptadığını, Aydın Buharkent'te de et kıyma, pide iç malzemesi içinde domuz eti saptandığını aktaran CHP Milletvekili  Ömer Fethi Gürer, “Yine, denetimlerde, farklı illerde at ve eşek etinden yapılan kıyma, döner, sucuk gibi ürünlerin içinde dana eti yerine, at ve eşek etinin varlığı saptandı” dedi. İNCELEMELER ARTIRILMALI  CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Bu tür ahlaksızlık yapanlarla mücadele artırılmalı, denetimler sıklaştırılmalı, vatandaşımız aldığı ürünün üzerinde yazana etikete uygun ürün alabilir duruma gelmeli. Bu anlamda, sahtekârlara karşı mücadele geliştirilmeli. Açıklanan rakamlar yetersiz. Türkiye'nin farklı bölgelerinde de benzer sorunlar var, incelemeler artırılmalı” önerisinde bulundu. 371 FİRMA İFŞA EDİLDİ  Bilindiği gibi taklit ve tağşiş yapılan aralarında et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, bitkisel yağ, bal, takviye edici gıdalar ile çikolataların da yer aldığı, 371 firmaya ait 559 parti ürün geçtiğimiz gün Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından kamuoyuna açıklanmıştı. 

 

Gürer: “Gıda sahtekarlarına

karşı mücadele genişletilmeli”

 

Gürer: “Açıklanan rakamlar yetersiz, 

gıda terörü her yerde artı”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, taklit ve tağşiş ürünlerle ilgili denetimlerin artırılması ve bu ürünleri üretip piyasaya sunanlarla mücadelenin daha etkin hale getirilmesi gerektiğini söyledi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak Tarım ve Orman Bakanlığınca, taklit veya tağşiş yapılan gıda ürünlerini üretip piyasaya sunun firmaların ifşa edilmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

AKP, DOMUZ ETİNİN SATIŞINI SERBESTBIRAKMIŞTI 

CHP Milletvekili Gürer, bazı et ve et ürünlerinde domuz, at ve eşek etinin saptandığını belirterek,  2006 yılında Başbakanken Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla domuz etinin kasaplık hayvan eti kapsamına alındığını, domuz etinin ülkemizde satışının serbest bırakıldığını hatırlattı. 

SUCUKTA DOMUZ ETİ

Tarım ve Orman Bakanlığının yaptığı kontrollerde, Ankara Sincan'da bir kasapta "ısıl işlem görmüş dana eti" diye satılan sucukta domuz eti saptadığını, Aydın Buharkent'te de et kıyma, pide iç malzemesi içinde domuz eti saptandığını aktaran CHP Milletvekili  Ömer Fethi Gürer, “Yine, denetimlerde, farklı illerde at ve eşek etinden yapılan kıyma, döner, sucuk gibi ürünlerin içinde dana eti yerine, at ve eşek etinin varlığı saptandı” dedi.

İNCELEMELER ARTIRILMALI 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Bu tür ahlaksızlık yapanlarla mücadele artırılmalı, denetimler sıklaştırılmalı, vatandaşımız aldığı ürünün üzerinde yazana etikete uygun ürün alabilir duruma gelmeli. Bu anlamda, sahtekârlara karşı mücadele geliştirilmeli. Açıklanan rakamlar yetersiz. Türkiye'nin farklı bölgelerinde de benzer sorunlar var, incelemeler artırılmalı” önerisinde bulundu.

371 FİRMA İFŞA EDİLDİ 

Bilindiği gibi taklit ve tağşiş yapılan aralarında et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, bitkisel yağ, bal, takviye edici gıdalar ile çikolataların da yer aldığı, 371 firmaya ait 559 parti ürün geçtiğimiz gün Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından kamuoyuna açıklanmıştı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.