Kaspersky, 2021'de Türkiye'deki İşletmeden İşletmeye(B2B) satışlarında yüzde 32 büyüme yakaladı
Kaspersky, 2021'de Türkiye'deki İşletmeden İşletmeye(B2B) satışlarında yüzde 32 büyüme yakaladı
Kaspersky, 2021'de istikrarlı bir büyüme ortaya koyarak küresel olarak denetlenmemiş Uluslararası Finansal Raporlama Standartları (IFRS) gelirini yıllık 6,5 artışla toplam 752 milyon dolara* çıkardı. Şirket, pandeminin ikinci yılını takiben kurumsal satışlardaki büyük artışlarla beraber özellikle İşletmeden İşletmeye (B2B) kategorisinin yönlendirdiği parlak finansal sonuçlar elde etti. Şirketin küresel performansı, özellikle META (16**) başta olmak üzere bölgelerin çoğundaki istikrarlı ve olumlu sonuçlardan etkilendi.
Devam eden dijital dönüşüm sürecinin ortasında siber güvenlik çözümlerine olan talep, 2021'de birçok kuruluş için güçlü kalmaya devam etti. Kaspersky, şirketlerin siber güvenlik risklerini azaltırken işlerinin büyümesine ve devam etmesine yardımcı oldu. Şirketin tüm dünyadaki müşterilerini korumak için geliştirdiği inovasyonlar, İşletmeden işletmeye (B2B) kategorisinde önemli bir başarı sağladı. (+19 YIL**).
2021'de Kaspersky Kurumsal İş Birimi, şirket tarihindeki en iyi satış sonuçlarına imza atarak stratejik iş alanlarında (kurumsalda YOY +29** ve uç nokta haricinde*** YOY +50**) önemli bir büyüme sağladı. Kaspersky Anti Targeted Attack Platform ve Kaspersky Threat Intelligence hizmetleri gibi işletmeleri en karmaşık saldırılardan korumaya yönelik temel çözümler, sırasıyla +92 ve +36 YOY** gibi önemli artışlara ulaştı.
Kaspersky, stratejik satış geliştirme çabalarının bir sonucu olarak 9** yıllık artış ve B2B dijital satışlarında 6 yıllık** büyümeyle KOBİ iş segmentinde de önemli bir büyüme elde etti. Çeşitli dijital platformlara yoğunlaşan satın alma faaliyetleri ve yeniden tasarlanmış sadakat taktikleri, B2C dijital segmentinde (+2** YOY) satış büyümesi getirdi. Ancak birçok pazarda devam eden karantina kısıtlamaları, B2C perakende segmentini büyük ölçüde etkiledi ve tam toparlanmayı engelledi. Genel olarak, B2C segmenti satışlarda hafif bir düşüş gösterdi (-1 YOY**).
META bölgesinde Kaspersky’nin satışları 16 arttı**. Türkiye'de Kaspersky 33** büyürken, B2B sektöründe büyüme 32** oldu. Kurumsal satışlarda (+66**) ve KOBİ segmentinde (8**) önemli büyümeler elde edildi.
Şirket, Ar-Ge ve teknoloji geliştirmeye sürekli yatırım yaparak tüm müşterilerinin siber güvenlik ihtiyaçlarını karşılamak için ürün portföyünü geliştirmeye odaklanıyor. 2021'de Kaspersky 10 yeni ürün ve hizmeti piyasaya sürdü ve mevcut ürünleri için 250'den fazla büyük ölçekli güncelleme yayınlayarak işlevlerini önemli ölçüde geliştirdi. Örneğin şirketin önde gelen çözümlerinden biri olan Kaspersky Industrial CyberSecurity, yıllık bazda +63** büyüme gösterdi ve tüm OT (Operasyonel Teknoloji) altyapısının güvenlik izlemesi için servisi merkezi yönetim panosuyla güçlendirildi. Bu pano vakalar, olay analitiği ve daha fazlasıyla zenginleştirilmiş, coğrafi olarak dağıtılmış tüm varlıkların bir haritasını sunuyor. Kaspersky ayrıca 2021'de 137 patent alarak toplam patent sayısını 1240'a çıkardı.
Kaspersky ayrıca XDR platformunu Secure Access Service Edge (SASE) hizmetiyle güçlendirmek için Brain4Net'i satın alarak hem kurumsal hem KOBİ odağında genişleyen ve dahili olarak geliştirilen servislerle, yerel olarak entegre çapraz ürün ve çözümler sunmaya başladı.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.