TOPLUMUN AFET BİLİNCİ GÜÇLENMELİ

SİYASET 06.02.2024 - 15:13, Güncelleme: 06.02.2024 - 15:13 2452+ kez okundu.
 

TOPLUMUN AFET BİLİNCİ GÜÇLENMELİ

İYİ Parti Adayı Yusuf Özer'den Afet Yönetimi Çağrısı: 6 Şubat'ı Türkiye Afet Bilinci Günü İlan Edelim".
İYİ Parti Sarıçam Belediye Başkan Adayı Av. Yusuf Özer, Kahramanmaraş Depreminin 1.Yıl Dönümünde Afet Bilinci ve Hazırlığı İçin Çağrıda Bulundu. Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve ülkemizi yasa boğan Asrın Felaketi'nin yıl dönümünde, İYİ Parti Sarıçam Belediye Başkan Adayı Av. Yusuf Özer, 6 Şubat tarihini Türkiye Afet Bilinci Günü olarak ilan etme çağrısı yaptı. Özer, yaşanan acının tarifsiz olduğuna dikkat çekerek, benzer felaketlerin önlenmesi için toplumun afet bilincinin güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı. AFETLERE KARŞI ETKİN ROL ALINMALI Özer'in konuşmasında ön plana çıkan başlıklardan biri, afet yönetiminde Bütünleşik Afet Yönetimi Sistemi'nden Toplum Tabanlı Afet Yönetim Sistemine geçiş yapılması oldu. Toplumun afet bilinci ve dayanışmasının önemine vurgu yapan Özer, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların afetlere karşı daha etkin bir rol alması gerektiğini belirtti. Önerileri arasında, risk analizi yapılması, zarar azaltıcı önlemlerin alınması, etkili müdahale ve afet sonrası iyileştirme süreçlerinin kurumsal düzeyde yönetilmesi için bir Afet Bakanlığı'nın kurulması bulunuyor. DEPREM MÜZELERİ KURULMALI Depremin en şiddetli etkisini gösterdiği bölgelerde açık hava deprem müzeleri kurulmasını öneren Özer, bu sayede toplumun afet bilincinin güçlendirilmesini ve öğrencilerin konuya daha fazla duyarlılık kazanmasını hedefliyor.Sarıçam ilçesinde ise Özer'in öncelikli hedefi, yeni yapılan binaların depreme dayanıklı hale getirilmesi. Bunun için tüm binaların risk analizinin yapılacağını ve gerekli önlemlerin alınacağını belirten Özer, afet durumlarına hazırlıklı olmak adına içme suyu depoları ve acil müdahale konteynerleri gibi önlemler alacaklarını ifade etti.Özer, Sarıçam'ın yaşam hakkını sağlamak için gereken tüm tedbirleri alacaklarını ve afet durumunda yerel yönetimin aktif bir rol üstleneceğini sözlerine ekledi.
İYİ Parti Adayı Yusuf Özer'den Afet Yönetimi Çağrısı: 6 Şubat'ı Türkiye Afet Bilinci Günü İlan Edelim".

İYİ Parti Sarıçam Belediye Başkan Adayı Av. Yusuf Özer, Kahramanmaraş Depreminin 1.Yıl Dönümünde Afet Bilinci ve Hazırlığı İçin Çağrıda Bulundu. Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve ülkemizi yasa boğan Asrın Felaketi'nin yıl dönümünde, İYİ Parti Sarıçam Belediye Başkan Adayı Av. Yusuf Özer, 6 Şubat tarihini Türkiye Afet Bilinci Günü olarak ilan etme çağrısı yaptı. Özer, yaşanan acının tarifsiz olduğuna dikkat çekerek, benzer felaketlerin önlenmesi için toplumun afet bilincinin güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

AFETLERE KARŞI ETKİN ROL ALINMALI
Özer'in konuşmasında ön plana çıkan başlıklardan biri, afet yönetiminde Bütünleşik Afet Yönetimi Sistemi'nden Toplum Tabanlı Afet Yönetim Sistemine geçiş yapılması oldu. Toplumun afet bilinci ve dayanışmasının önemine vurgu yapan Özer, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların afetlere karşı daha etkin bir rol alması gerektiğini belirtti. Önerileri arasında, risk analizi yapılması, zarar azaltıcı önlemlerin alınması, etkili müdahale ve afet sonrası iyileştirme süreçlerinin kurumsal düzeyde yönetilmesi için bir Afet Bakanlığı'nın kurulması bulunuyor.

DEPREM MÜZELERİ KURULMALI
Depremin en şiddetli etkisini gösterdiği bölgelerde açık hava deprem müzeleri kurulmasını öneren Özer, bu sayede toplumun afet bilincinin güçlendirilmesini ve öğrencilerin konuya daha fazla duyarlılık kazanmasını hedefliyor.Sarıçam ilçesinde ise Özer'in öncelikli hedefi, yeni yapılan binaların depreme dayanıklı hale getirilmesi. Bunun için tüm binaların risk analizinin yapılacağını ve gerekli önlemlerin alınacağını belirten Özer, afet durumlarına hazırlıklı olmak adına içme suyu depoları ve acil müdahale konteynerleri gibi önlemler alacaklarını ifade etti.Özer, Sarıçam'ın yaşam hakkını sağlamak için gereken tüm tedbirleri alacaklarını ve afet durumunda yerel yönetimin aktif bir rol üstleneceğini sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.