YARALARI BİRLİKTE SARDILAR

GÜNDEM 06.02.2024 - 15:14, Güncelleme: 06.02.2024 - 15:14 2557+ kez okundu.
 

YARALARI BİRLİKTE SARDILAR

Kahramanmaraş Merkezli Deprem Felaketinde İskenderun'da Gönüllüler Umudu Yeşertti.
6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketi, Hatay'ın İskenderun ilçesinde bir araya gelen gönüllülerin çabalarıyla unutulmayacak bir umut ışığına dönüştü. Ünlü şef Ebru Baybara Demir liderliğindeki Gönül Mutfağı, acıyı paylaşmanın önemini bir kez daha vurguladı. 6 Şubat 2023'te yaşanan deprem felaketinin ardından, Hatay'ın İskenderun ilçesinde kurulan Gönül Mutfağı, tam 3 bin 500 gönüllünün fedakar katılımıyla depremzedelere 17 milyon kap sıcak yemek dağıttı. Aynı zamanda depremin yıldönümünde depremde hayatını kaybedenler için 30 bin kişilik taziye yemeği hazırlandı ve mevlid düzenlendi. HATAY'IN IŞIKLARI YENİDEN YANANA DEK Ünlü Şef Ebru Baybara Demir'in öncülüğünde İskenderun İbrahim Çeçen Konteyner Kenti'nde gece gündüz demeden çalışan gönüllüler, taziye yemeği hazırlığı sırasında duygu dolu anlar yaşadı. Depremde hayatını kaybedenler anıldı, gözyaşları sel oldu. Şef Ebru Baybara Demir, yaşanan acının tarifinin olmadığını ancak umudun her zaman var olduğunu vurgulayarak, dayanışmanın gücünü dile getirdi."Yaşadığımız acı şeyler ne olursa olsun bu ülkenin insanlarının sevgisi merhameti ve vicdanı olduğu sürece birbirimize sırt sırta olduğumuz sürece bize hiç birşey olmaz"diyen Demir, Hatay'ın ışıkları yeniden yanana dek ilkesi ile binlerce insanın kalbine en önemlisi de Hatay'ın kalbine dokundu.  Depremde kaybedilenlerin anısına düzenlenen taziyeler ve dualar, acının yanı sıra umudun da paylaşıldığı bir anı oluşturdu. Depremin acısını paylaşan gönüllülerin umut dolu çabaları, 11 ilin yaşadığı acıyı bir dayanışma ve birlik örneğine dönüştürdü.
Kahramanmaraş Merkezli Deprem Felaketinde İskenderun'da Gönüllüler Umudu Yeşertti.


6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketi, Hatay'ın İskenderun ilçesinde bir araya gelen gönüllülerin çabalarıyla unutulmayacak bir umut ışığına dönüştü. Ünlü şef Ebru Baybara Demir liderliğindeki Gönül Mutfağı, acıyı paylaşmanın önemini bir kez daha vurguladı. 6 Şubat 2023'te yaşanan deprem felaketinin ardından, Hatay'ın İskenderun ilçesinde kurulan Gönül Mutfağı, tam 3 bin 500 gönüllünün fedakar katılımıyla depremzedelere 17 milyon kap sıcak yemek dağıttı. Aynı zamanda depremin yıldönümünde depremde hayatını kaybedenler için 30 bin kişilik taziye yemeği hazırlandı ve mevlid düzenlendi.

HATAY'IN IŞIKLARI YENİDEN YANANA DEK
Ünlü Şef Ebru Baybara Demir'in öncülüğünde İskenderun İbrahim Çeçen Konteyner Kenti'nde gece gündüz demeden çalışan gönüllüler, taziye yemeği hazırlığı sırasında duygu dolu anlar yaşadı. Depremde hayatını kaybedenler anıldı, gözyaşları sel oldu. Şef Ebru Baybara Demir, yaşanan acının tarifinin olmadığını ancak umudun her zaman var olduğunu vurgulayarak, dayanışmanın gücünü dile getirdi."Yaşadığımız acı şeyler ne olursa olsun bu ülkenin insanlarının sevgisi merhameti ve vicdanı olduğu sürece birbirimize sırt sırta olduğumuz sürece bize hiç birşey olmaz"diyen Demir, Hatay'ın ışıkları yeniden yanana dek ilkesi ile binlerce insanın kalbine en önemlisi de Hatay'ın kalbine dokundu. 
Depremde kaybedilenlerin anısına düzenlenen taziyeler ve dualar, acının yanı sıra umudun da paylaşıldığı bir anı oluşturdu. Depremin acısını paylaşan gönüllülerin umut dolu çabaları, 11 ilin yaşadığı acıyı bir dayanışma ve birlik örneğine dönüştürdü.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.