"ÜZGÜN VE MUTSUZ ÇALIŞANLARIN ÜLKESİ OLDUK"
"ÜZGÜN VE MUTSUZ ÇALIŞANLARIN ÜLKESİ OLDUK"
Türkiye'de İşçi Olmak: "Yüksek Enflasyon Nedeniyle İşçilerin Ve Düşük Ücretlilerin En Fazla Hırpalandığı Ülkelerin Başındayız"
1 Mayıs, işçilerin emeğinin ve haklarının hatırlandığı gün. Ancak Türkiye'de işçiler için durum pek iç açıcı değil. Türkiye, OECD verilerine göre çok uzun saatler çalışan ülkeler arasında birinci sırada. Haftalık ortalama çalışma saatinde diğer ülkelerin üzerindeyiz ve işçilerimiz diğer ülkelerden ortalama 8 saat daha fazla çalışıyorlar. Bu durum meslek hastalıklarının artmasına yol açıyor. İş-yaşam dengesi bozulmuş durumda ve ruhsal ile fiziksel rahatsızlıkların sayısı sürekli artıyor. Üzgün ve mutsuz çalışanların ülkesi olduk.
"İŞ KAZALARINDA BİRİNCİ SIRADAYIZ"
Türkiye, iş kazalarında en fazla insanın hayatını kaybettiği ülkeler arasında birinci sırada yer alıyor. Sendikalaşma oranı oldukça düşük. 16 milyon işçinin sadece yüzde 14,3'ü sendikalı. Sendikalı olmayan işçiler toplu iş sözleşmelerinden yararlanamıyorlar. Net asgari ücret açısından Avrupa'nın en düşük ikinci ülkesiyiz. Yüksek enflasyon nedeniyle işçilerin ve düşük ücretlilerin en fazla hırpalandığı ülkelerden biriyiz. İşsizlik oranları diğer ülkelerden yüksek. Resmi rakamlara göre işsizlik oranı yüzde 10'un üzerinde. Kısacası, Türkiye'de işçi olmak kolay değil. Ancak bu zorluklara rağmen işçiler ve emekçiler, haklarını savunmak için mücadelelerini sürdürüyor.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.