"EKONOMİK DEĞERİ YÜKSEK SU ÜRÜNLERİ TEHLİKEDE"

GÜNDEM 24.05.2024 - 17:32, Güncelleme: 24.05.2024 - 17:32 6653+ kez okundu.
 

"EKONOMİK DEĞERİ YÜKSEK SU ÜRÜNLERİ TEHLİKEDE"

Adana'da Sucul İstilacı Türler ve Hayalet Av Araçları Farkındalık Etkinliği Gerçekleştirildi.
Adana'nın su ürünleri sektöründe önde gelen illerden biri olmasına rağmen, ekonomik değeri yüksek su ürünleri deniz ve iç sularda karşılaşılan istilacı türler ve hayalet av araçlarıyla tehdit altında. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde düzenlenen bilgilendirme etkinliğinde, İl Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, sektörün önemini vurgulayarak, sorunların çözümü için kararlı adımlar atılması gerektiğini belirtti. Kökçüoğlu, özellikle deniz ve iç sularda artan istilacı türlerin ve hayalet av araçlarının ekonomik değeri yüksek su ürünlerini yok ettiğini vurgulayarak, bu durumun ciddiyetini vurguladı. Bakanlık olarak alınan önlemler hakkında bilgi veren Kökçüoğlu, istilacı türlerin teslim edilmesi karşılığında ödeme yapılmasını öngören yeni düzenlemelerin olduğunu açıkladı. "BALIKÇILAR ÖNEMLİ ROL OYNUYOR" Balıkçıların da artan tehlikenin farkında olduğunu belirten Kökçüoğlu, balıkçıların istilacı türleri yakalayarak teslim etme konusunda daha duyarlı hale geldiğini ifade etti. Özellikle balon balığı gibi istilacı türlerin artışına dikkat çeken Kökçüoğlu, bu türlerle mücadelede balıkçıların önemli bir rol oynadığını vurguladı. Etkinlikte, Çukurova Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Caner Enver Özyurt ve Doç. Dr. Ali Rıza Köşker tarafından istilacı türler ve hayalet av araçlarıyla ilgili sunumlar gerçekleştirilirken, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü’nde görevli su ürünleri mühendisi Dursun Özdoğan ise bakanlık düzenlemelerini anlattı. Etkinliğe, müdürlük personeli ile kamu kurumları ve özel sektörde görevli su ürünleri mühendislerinin yanı sıra ilgili taraflar da katıldı. Bu bilgilendirme etkinliğiyle sektörde farkındalığın artırılması ve sorunların çözümü için işbirliği sağlanması amaçlandı.
Adana'da Sucul İstilacı Türler ve Hayalet Av Araçları Farkındalık Etkinliği Gerçekleştirildi.

Adana'nın su ürünleri sektöründe önde gelen illerden biri olmasına rağmen, ekonomik değeri yüksek su ürünleri deniz ve iç sularda karşılaşılan istilacı türler ve hayalet av araçlarıyla tehdit altında. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde düzenlenen bilgilendirme etkinliğinde, İl Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, sektörün önemini vurgulayarak, sorunların çözümü için kararlı adımlar atılması gerektiğini belirtti. Kökçüoğlu, özellikle deniz ve iç sularda artan istilacı türlerin ve hayalet av araçlarının ekonomik değeri yüksek su ürünlerini yok ettiğini vurgulayarak, bu durumun ciddiyetini vurguladı. Bakanlık olarak alınan önlemler hakkında bilgi veren Kökçüoğlu, istilacı türlerin teslim edilmesi karşılığında ödeme yapılmasını öngören yeni düzenlemelerin olduğunu açıkladı.

"BALIKÇILAR ÖNEMLİ ROL OYNUYOR"

Balıkçıların da artan tehlikenin farkında olduğunu belirten Kökçüoğlu, balıkçıların istilacı türleri yakalayarak teslim etme konusunda daha duyarlı hale geldiğini ifade etti. Özellikle balon balığı gibi istilacı türlerin artışına dikkat çeken Kökçüoğlu, bu türlerle mücadelede balıkçıların önemli bir rol oynadığını vurguladı. Etkinlikte, Çukurova Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Caner Enver Özyurt ve Doç. Dr. Ali Rıza Köşker tarafından istilacı türler ve hayalet av araçlarıyla ilgili sunumlar gerçekleştirilirken, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü’nde görevli su ürünleri mühendisi Dursun Özdoğan ise bakanlık düzenlemelerini anlattı. Etkinliğe, müdürlük personeli ile kamu kurumları ve özel sektörde görevli su ürünleri mühendislerinin yanı sıra ilgili taraflar da katıldı. Bu bilgilendirme etkinliğiyle sektörde farkındalığın artırılması ve sorunların çözümü için işbirliği sağlanması amaçlandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.