Örgütlenmemizin önü açılsın
Örgütlenmemizin önü açılsın
Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, işçi hak ve özgürlüklerinin önündeki engellerin kaldırılması, örgütlenmenin önünün açılması, çalışanların yaşama ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi gerektiğini söyledi. Gülnar, “Bununla ilgili olarak Konfederasyonumuz devletin en üst düzeyine yazılı ve sözlü olarak bilgi verdi, somut adım atılmasını bekliyoruz. Ancak son zamanlarda gündeme getirilen bazı kanun taslakları, kamuoyuna yansıyan görüşler, yaşanan uygulamalar karşısında büyük kaygı duymaktayız” dedi.
Geçtiğimiz gün Türk-İş Konfederasyonu toplantı salonunda gerçekleştirilen Başkanlar Kurulu toplantısına katılan Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, toplantı sonrası alınan kararları açıkladı
‘İşçilerin en kutsal kazanılmış haklarından olan kıdem tazminatı, bugün yine ve yeniden tartışma konusu yapılmak istenmektedir” ifadelerini kullanan Gülnar, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Kıdem tazminatı, işçilerin ve sendikaların en duyarlı olduğu hakların başında gelmektedir. Kıdem tazminatı Türk İş Hukukuna 1936 tarihli 3008 sayılı İş Kanunu ile girmiştir. Bu hakkın aşındırılması değil, korunması ve geliştirilmesi temel yaklaşım olmalıdır. İşçilerin bilinen tüm tepkisine rağmen, kıdem tazminatında gündeme getirilmek istenen ve hak kayıplarına yol açacak düzenlemeleri işçiler kabul etmeyecektir. Türk-İş kıdem tazminatına ilişkin olarak yıllardan beri süregelen görüşünü bugün de muhafaza etmekte, Konfederasyonun en üst karar organı genel kurulda alınan kararı bir kez daha hatırlatmakta yarar görmektedir. “Ailenin ve Dinamik Nüfus Yapısının Korunması” amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hazırlanan kanun taslağında, özel istihdam bürolarının görevlerinin düzenlenerek, faaliyetleri arasına geçici iş ilişkisi kurma yetkisinin verilmesini, gerek usul gerek içeriği itibariyle doğru bulmamaktadır. Benzeri düzenleme, 2009 yılında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanan bir kanun tasarısı içerisinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne getirilmiş, görüşülerek kabul edilen tasarı, Sayın 11. Cumhurbaşkanımız tarafından, başta Konfederasyonumuz olmak üzere işçi kesiminin haklı tepkileri dikkate alınarak, onaylanmamıştır.”
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.