"ESNAF VE VATANDAŞIN TALEPLERİ YILLARDIR KARŞILANMADI"

GÜNDEM 13.06.2024 - 17:03, Güncelleme: 13.06.2024 - 17:03 3127+ kez okundu.
 

"ESNAF VE VATANDAŞIN TALEPLERİ YILLARDIR KARŞILANMADI"

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin Geç Kalan Adımı: Adana Otogarı Nihayet Yenileniyor
Adana'nın yıllardır süregelen bir sorunu nihayet çözüme kavuşuyor. Adana Büyükşehir Belediye Meclisi, Adana Merkez Otogarı'nın yenilenmesi ve imar planının değiştirilmesi konusundaki maddeyi oy çokluğuyla kabul etti. Ancak, bu sürecin bu kadar uzaması Adanalıların tepkisine neden oldu. Yerel seçimlerin öncesinde büyük tartışmalara ve polemiklere neden olan bu proje, sonunda resmiyet kazanarak Adana halkının beklediği adımı atmış oldu. 1993 yılından bu yana Adana'ya hizmet veren Merkez Otogar, bakımsız ve ilkel görüntüsüyle defalarca gündeme gelmişti. Otogarın atıl bölümlerinin oluşturduğu izbe görüntüsü, hem otogar sakinlerini hem de vatandaşları tedirgin ediyordu.  "MECLİSTE OY ÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ" Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, geçtiğimiz yıl Ocak ayında otogarda yazıhanesi ve işyeri bulunan esnafla bir toplantı gerçekleştirmişti. Karalar, bu toplantıda, “Modern bir otogar için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diyerek projeyi esnafa anlattı ve fikir alışverişinde bulundu. Ayrıca otogara ulaşımı rahatlatmak amacıyla 300 metrelik bir alt geçit inşaatının yapılacağını duyuran Karalar, “Benim dönemimde Adana yeni otogarına kavuşacak” diyerek kamuoyuna söz vermişti. Ancak bu vaatlerin gerçekleşmesi uzun sürdü ve Karalar'ın harekete geçmemesi tepkilere neden oldu. Adana Şehirler Arası Otobüs Terminali ve yakın çevresine yönelik hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar plan değişikliği ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği komisyon raporu, Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Haziran ayı oturumunda oy çokluğuyla kabul edildi. Bu karar, mevcut otogarın yenilenmesi sürecinin resmen başlamasını sağladı. CHP GRUP SÖZCÜSÜ GÜNGÖR GEÇER: "SOMUT İLERLEME SAĞLANDI" CHP Grup Sözcüsü Güngör Geçer, maddenin kabul edilmesiyle yeni otogar için somut bir ilerleme sağlandığını belirtti. Geçer, “Adana’nın günün şartlarına uygun bir otobüs terminaline ihtiyacı vardı. Alınan kararla somut adım atılmış oldu. Bundan sonra belediyenin mali durumu çerçevesinde yapım çalışması başlayacaktır. İnanıyoruz ki, en kısa sürede başkanımız Karalar, Adana’ya yeni otogarı kazandıracaktır” dedi. Adana Otogarı'nın  yenilenmesi Adana'nın, sadece bir ulaşım merkezi olarak değil, şehir imajı açısından da önemli bir kazanım elde edecektir. Ancak, bu sürecin bu kadar uzaması ve belediyenin harekete geçmekte geç kalması, haklı eleştirileri de beraberinde getiriyor.
Adana Büyükşehir Belediyesi'nin Geç Kalan Adımı: Adana Otogarı Nihayet Yenileniyor

Adana'nın yıllardır süregelen bir sorunu nihayet çözüme kavuşuyor. Adana Büyükşehir Belediye Meclisi, Adana Merkez Otogarı'nın yenilenmesi ve imar planının değiştirilmesi konusundaki maddeyi oy çokluğuyla kabul etti. Ancak, bu sürecin bu kadar uzaması Adanalıların tepkisine neden oldu. Yerel seçimlerin öncesinde büyük tartışmalara ve polemiklere neden olan bu proje, sonunda resmiyet kazanarak Adana halkının beklediği adımı atmış oldu. 1993 yılından bu yana Adana'ya hizmet veren Merkez Otogar, bakımsız ve ilkel görüntüsüyle defalarca gündeme gelmişti. Otogarın atıl bölümlerinin oluşturduğu izbe görüntüsü, hem otogar sakinlerini hem de vatandaşları tedirgin ediyordu. 

"MECLİSTE OY ÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ"


Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, geçtiğimiz yıl Ocak ayında otogarda yazıhanesi ve işyeri bulunan esnafla bir toplantı gerçekleştirmişti. Karalar, bu toplantıda, “Modern bir otogar için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diyerek projeyi esnafa anlattı ve fikir alışverişinde bulundu. Ayrıca otogara ulaşımı rahatlatmak amacıyla 300 metrelik bir alt geçit inşaatının yapılacağını duyuran Karalar, “Benim dönemimde Adana yeni otogarına kavuşacak” diyerek kamuoyuna söz vermişti. Ancak bu vaatlerin gerçekleşmesi uzun sürdü ve Karalar'ın harekete geçmemesi tepkilere neden oldu. Adana Şehirler Arası Otobüs Terminali ve yakın çevresine yönelik hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar plan değişikliği ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği komisyon raporu, Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Haziran ayı oturumunda oy çokluğuyla kabul edildi. Bu karar, mevcut otogarın yenilenmesi sürecinin resmen başlamasını sağladı.


CHP GRUP SÖZCÜSÜ GÜNGÖR GEÇER: "SOMUT İLERLEME SAĞLANDI"

CHP Grup Sözcüsü Güngör Geçer, maddenin kabul edilmesiyle yeni otogar için somut bir ilerleme sağlandığını belirtti. Geçer, “Adana’nın günün şartlarına uygun bir otobüs terminaline ihtiyacı vardı. Alınan kararla somut adım atılmış oldu. Bundan sonra belediyenin mali durumu çerçevesinde yapım çalışması başlayacaktır. İnanıyoruz ki, en kısa sürede başkanımız Karalar, Adana’ya yeni otogarı kazandıracaktır” dedi. Adana Otogarı'nın  yenilenmesi Adana'nın, sadece bir ulaşım merkezi olarak değil, şehir imajı açısından da önemli bir kazanım elde edecektir. Ancak, bu sürecin bu kadar uzaması ve belediyenin harekete geçmekte geç kalması, haklı eleştirileri de beraberinde getiriyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.