AKARYAKITA GECE YARISI ÇİFTE ZAM

GÜNDEM 25.06.2024 - 14:58, Güncelleme: 25.06.2024 - 14:58 3108+ kez okundu.
 

AKARYAKITA GECE YARISI ÇİFTE ZAM

EPDK’nın Ertelediği Zam Pompaya Sert Bir Şekilde Yansıdı: Benzin ve Motorin Fiyatları Fırladı
Dün gece yarısı itibarıyla Türkiye genelinde akaryakıt fiyatlarına büyük bir zam geldi. Benzin fiyatı litre başına 2 TL, motorin fiyatı ise 1,68 TL arttı. Enerji Piyasası Denetleme Kurumu'nun (EPDK) geçtiğimiz günlerde müdahale ederek ertelediği zam, bu defa daha sert bir şekilde pompaya yansıdı.Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar ve döviz kurlarındaki değişiklikler, akaryakıt fiyatlarının belirlenmesinde etkili oldu. 21 Haziran’da yapılması planlanan zam, EPDK tarafından ertelenmişti. Ancak brent petroldeki artış ve döviz kurlarındaki yükseliş, beklenen zammın daha yüksek oranlarda gerçekleşmesine neden oldu. Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar ve döviz kurundaki değişiklikler, akaryakıt fiyatlarına zam olarak yansımaya devam ediyor.  VATANDAŞ TEPKİLİ  Uzmanlar, petrol fiyatlarındaki belirsizlik ve döviz kurlarındaki dalgalanmaların önümüzdeki dönemde de akaryakıt fiyatlarını etkilemeye devam edeceğini belirtiyor. Zam haberi sonrası vatandaşlar sosyal medyada tepkilerini dile getirdi. Birçok kullanıcı, sürekli artan akaryakıt fiyatlarının günlük yaşamı zorlaştırdığını ve ekonomik yükü artırdığını ifade etti. Araç sahipleri, zamların bütçelerini zorladığını ve bu durumun yaşam maliyetlerini artırdığını belirtiyor. Bir sürücü, “Her gün işe gidip gelirken harcadığım benzin parasını düşündükçe moralim bozuluyor. Bu zamlara artık dayanmak çok zor” şeklinde konuştu. Bir başka vatandaş ise, “Sadece akaryakıt değil, taşıma maliyetleri arttığı için gıda ve diğer ürünlerin fiyatları da yükseliyor. Bu durum herkesi etkiliyor” diyerek, zamlardan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.
EPDK’nın Ertelediği Zam Pompaya Sert Bir Şekilde Yansıdı: Benzin ve Motorin Fiyatları Fırladı

Dün gece yarısı itibarıyla Türkiye genelinde akaryakıt fiyatlarına büyük bir zam geldi. Benzin fiyatı litre başına 2 TL, motorin fiyatı ise 1,68 TL arttı. Enerji Piyasası Denetleme Kurumu'nun (EPDK) geçtiğimiz günlerde müdahale ederek ertelediği zam, bu defa daha sert bir şekilde pompaya yansıdı.Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar ve döviz kurlarındaki değişiklikler, akaryakıt fiyatlarının belirlenmesinde etkili oldu. 21 Haziran’da yapılması planlanan zam, EPDK tarafından ertelenmişti. Ancak brent petroldeki artış ve döviz kurlarındaki yükseliş, beklenen zammın daha yüksek oranlarda gerçekleşmesine neden oldu. Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar ve döviz kurundaki değişiklikler, akaryakıt fiyatlarına zam olarak yansımaya devam ediyor. 

VATANDAŞ TEPKİLİ 

Uzmanlar, petrol fiyatlarındaki belirsizlik ve döviz kurlarındaki dalgalanmaların önümüzdeki dönemde de akaryakıt fiyatlarını etkilemeye devam edeceğini belirtiyor. Zam haberi sonrası vatandaşlar sosyal medyada tepkilerini dile getirdi. Birçok kullanıcı, sürekli artan akaryakıt fiyatlarının günlük yaşamı zorlaştırdığını ve ekonomik yükü artırdığını ifade etti. Araç sahipleri, zamların bütçelerini zorladığını ve bu durumun yaşam maliyetlerini artırdığını belirtiyor. Bir sürücü, “Her gün işe gidip gelirken harcadığım benzin parasını düşündükçe moralim bozuluyor. Bu zamlara artık dayanmak çok zor” şeklinde konuştu. Bir başka vatandaş ise, “Sadece akaryakıt değil, taşıma maliyetleri arttığı için gıda ve diğer ürünlerin fiyatları da yükseliyor. Bu durum herkesi etkiliyor” diyerek, zamlardan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.