"EMEK DÜŞMANI POLİTİKALARA KARŞİ DİRENİŞİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"

GÜNDEM 01.07.2024 - 15:48, Güncelleme: 01.07.2024 - 15:48 4484+ kez okundu.
 

"EMEK DÜŞMANI POLİTİKALARA KARŞİ DİRENİŞİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"

Seyhan Belediyesi Çalışanlarından Güçlü Protesto: Maaş Bordrolarını Yakarak İş Bıraktılar
Seyhan Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL SEN) arasında gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde uzlaşı sağlanamaması üzerine memurlar iş bırakarak Belediye binası önünde maaş bordrolarını yaktı. Belediye içinde eylem yapan sendika üyesi 300 memur korkmuyoruz susmuyoruz itaat etmiyoruz sloganlar attı. Memurlar, haklarını alamadıkları gerekçesiyle Belediye Başkanlığı önünde toplandı ve maaş bordrolarını yakarak iş bıraktılar. TÜM BEL-SEN Adana Şube Başkanı Mehmet Çelik, Seyhan Belediyesi emekçilerinin haklı mücadelesine destek vermek için eylem yapılan noktada basın açıklaması gerçekleştirdi. Çelik, "İnsanca yaşayacak bir ücret ve sosyal haklarımız için mücadele ediyoruz. AKP iktidarının emek düşmanı politikalarıyla mücadelemiz sürecek. Belediye emekçilerinin kazanımlarını korumak için toplu sözleşme haklarımızı savunmaktan asla vazgeçmeyeceğiz" dedi. "KORKMUYORUZ, SUSMUYORUZ, İTAAT ETMİYORUZ" Eylem sırasında sendika üyesi 300 memur, "Korkmuyoruz, susmuyoruz, itaat etmiyoruz" sloganları atarak taleplerini dile getirdi. Belediye önünde toplanan kalabalık, TÜM BEL-SEN'in Seyhan Belediyesi'yle imzaladığı toplu sözleşmelerin yasalarla güvence altına alındığını vurguladı. Çelik, "Muhalif belediyelere yönelik gerici ve yasakçı politikalarla elde ettiğimiz haklarımızdan vazgeçmeyeceğiz. Belediye çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarını korumak için mücadelemiz kararlılıkla sürecek" ifadelerini kullandı.Sendika yetkilileri, Cumhurbaşkanı tarafından yayımlanan tasarruf genelgesinin emekçilerin kazanılmış haklarını zedelediğini ve hukuki olarak sorgulanabilir olduğunu belirtti. Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin'e çağrıda bulunan sendika yetkilileri, belediye çalışanlarının haklarının korunması için gerçek bir toplu sözleşme süreci yürütülmesi gerektiğini vurguladı.
Seyhan Belediyesi Çalışanlarından Güçlü Protesto: Maaş Bordrolarını Yakarak İş Bıraktılar

Seyhan Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL SEN) arasında gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde uzlaşı sağlanamaması üzerine memurlar iş bırakarak Belediye binası önünde maaş bordrolarını yaktı. Belediye içinde eylem yapan sendika üyesi 300 memur korkmuyoruz susmuyoruz itaat etmiyoruz sloganlar attı. Memurlar, haklarını alamadıkları gerekçesiyle Belediye Başkanlığı önünde toplandı ve maaş bordrolarını yakarak iş bıraktılar. TÜM BEL-SEN Adana Şube Başkanı Mehmet Çelik, Seyhan Belediyesi emekçilerinin haklı mücadelesine destek vermek için eylem yapılan noktada basın açıklaması gerçekleştirdi. Çelik, "İnsanca yaşayacak bir ücret ve sosyal haklarımız için mücadele ediyoruz. AKP iktidarının emek düşmanı politikalarıyla mücadelemiz sürecek. Belediye emekçilerinin kazanımlarını korumak için toplu sözleşme haklarımızı savunmaktan asla vazgeçmeyeceğiz" dedi.

"KORKMUYORUZ, SUSMUYORUZ, İTAAT ETMİYORUZ"

Eylem sırasında sendika üyesi 300 memur, "Korkmuyoruz, susmuyoruz, itaat etmiyoruz" sloganları atarak taleplerini dile getirdi. Belediye önünde toplanan kalabalık, TÜM BEL-SEN'in Seyhan Belediyesi'yle imzaladığı toplu sözleşmelerin yasalarla güvence altına alındığını vurguladı. Çelik, "Muhalif belediyelere yönelik gerici ve yasakçı politikalarla elde ettiğimiz haklarımızdan vazgeçmeyeceğiz. Belediye çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarını korumak için mücadelemiz kararlılıkla sürecek" ifadelerini kullandı.Sendika yetkilileri, Cumhurbaşkanı tarafından yayımlanan tasarruf genelgesinin emekçilerin kazanılmış haklarını zedelediğini ve hukuki olarak sorgulanabilir olduğunu belirtti. Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin'e çağrıda bulunan sendika yetkilileri, belediye çalışanlarının haklarının korunması için gerçek bir toplu sözleşme süreci yürütülmesi gerektiğini vurguladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.