YÜRÜYÜŞ ENGELLENDİ POLİS MÜDAHALE ETTİ

GÜNDEM 10.07.2024 - 14:56, Güncelleme: 10.07.2024 - 14:56 3231+ kez okundu.
 

YÜRÜYÜŞ ENGELLENDİ POLİS MÜDAHALE ETTİ

Öğretmenler Sokakta: Öğretmenlik Meslek Kanunu'na Tepki Çığ Gibi Büyüyor
 Öğretmenlik Meslek Kanunu yasa tasarısına karşı öğretmenlerin tepkileri giderek artıyor. Eğitim-Sen ve Eğitim-İş üyesi öğretmenler, yasa tasarısının geri çekilmesi talebiyle başkent Ankara’da yoğun protestolar düzenledi. Polis müdahalesiyle karşılaşan öğretmenler, kararlılıklarından ödün vermedi ve seslerini duyurmak için yağmur altında oturma eylemine başladılar. Geçtiğimiz hafta Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nda kabul edilen ve TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmeye başlanan 39 maddelik Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi, öğretmenler tarafından büyük tepkiyle karşılandı.  "ÖĞRETMEN DÜŞMANI KANUN İSTEMİYORUZ" Öğretmenler, "Öğretmen düşmanı Öğretmenlik Meslek Kanunu'na hayır", "Yaşasın örgütlü mücadelemiz", "Tarikata değil, öğretmene bütçe", "Öğretmen düşmanı Yusuf Tekin istifa", "Meclis, ÖMK'yı reddet" sloganları atarak, tepkilerini dile getirdi. Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) üyeleri, Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi’nin geri çekilmesi talebiyle Milli Eğitim Bakanlığı'ndan TBMM'ye yürümek istedi. Ancak polis, bu yürüyüşe izin vermedi ve öğretmenlere sert müdahalede bulundu. Kolluk kuvvetlerinin müdahalesi sonrasında öğretmenler, yağmur altında oturma eylemi başlattı. Eyleme CHP ve DEM Parti'den bazı milletvekilleri de destek verdi. Eğitim Sen’in ardından Eğitim-İş üyesi öğretmenler de Meclis önünde toplandı. Eğitim-İş Adana 1 No'lu Şube Başkanı Hatice Hazar, "Ben yaptım oldu" anlayışıyla yapılan bu meslek kanununu kabul etmeyeceklerini belirterek, "Unutturulmasına, üstünün kapatılmasına asla izin vermeyeceğiz" dedi.  EĞİTİM- İŞ' DE SAHNEDE: "MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"  Hazar konuşmasında: "ÖMK geri çekilene kadar kayayı parçalayanın suyun kuvveti değil sürekliliği olduğunun bilinciyle, mücadelemize bir an olsun ara vermeyeceğiz," ifadelerini kullandı. Hazar’ın açıklamaları, öğretmenlerin bu süreçteki kararlılıklarını ve mücadele azimlerini gözler önüne serdi. Eğitimciler, "Ögretmen düşmanı ÖMK’ya hayır" yazılı pankartlar taşıyarak tepkilerini gösterdi. Öğretmenler, ellerindeki pankartlarla ve attıkları sloganlarla, kamuoyunun dikkatini çekmeye çalıştı. Polisin sert müdahalesine rağmen öğretmenler, demokratik haklarını savunmaktan geri durmadı. Öğretmenler, haklarını savunmak ve mesleklerinin saygınlığını korumak için mücadelelerine devam edeceklerini belirttiler. Öğretmenlik Meslek Kanunu'na karşı tepkiler çığ gibi büyürken, bu kanunun geri çekilip çekilmeyeceği merak konusu.
Öğretmenler Sokakta: Öğretmenlik Meslek Kanunu'na Tepki Çığ Gibi Büyüyor

 Öğretmenlik Meslek Kanunu yasa tasarısına karşı öğretmenlerin tepkileri giderek artıyor. Eğitim-Sen ve Eğitim-İş üyesi öğretmenler, yasa tasarısının geri çekilmesi talebiyle başkent Ankara’da yoğun protestolar düzenledi. Polis müdahalesiyle karşılaşan öğretmenler, kararlılıklarından ödün vermedi ve seslerini duyurmak için yağmur altında oturma eylemine başladılar. Geçtiğimiz hafta Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nda kabul edilen ve TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmeye başlanan 39 maddelik Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi, öğretmenler tarafından büyük tepkiyle karşılandı. 

"ÖĞRETMEN DÜŞMANI KANUN İSTEMİYORUZ"


Öğretmenler, "Öğretmen düşmanı Öğretmenlik Meslek Kanunu'na hayır", "Yaşasın örgütlü mücadelemiz", "Tarikata değil, öğretmene bütçe", "Öğretmen düşmanı Yusuf Tekin istifa", "Meclis, ÖMK'yı reddet" sloganları atarak, tepkilerini dile getirdi. Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) üyeleri, Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi’nin geri çekilmesi talebiyle Milli Eğitim Bakanlığı'ndan TBMM'ye yürümek istedi. Ancak polis, bu yürüyüşe izin vermedi ve öğretmenlere sert müdahalede bulundu. Kolluk kuvvetlerinin müdahalesi sonrasında öğretmenler, yağmur altında oturma eylemi başlattı. Eyleme CHP ve DEM Parti'den bazı milletvekilleri de destek verdi. Eğitim Sen’in ardından Eğitim-İş üyesi öğretmenler de Meclis önünde toplandı. Eğitim-İş Adana 1 No'lu Şube Başkanı Hatice Hazar, "Ben yaptım oldu" anlayışıyla yapılan bu meslek kanununu kabul etmeyeceklerini belirterek, "Unutturulmasına, üstünün kapatılmasına asla izin vermeyeceğiz" dedi. 


EĞİTİM- İŞ' DE SAHNEDE: "MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ" 

Hazar konuşmasında: "ÖMK geri çekilene kadar kayayı parçalayanın suyun kuvveti değil sürekliliği olduğunun bilinciyle, mücadelemize bir an olsun ara vermeyeceğiz," ifadelerini kullandı. Hazar’ın açıklamaları, öğretmenlerin bu süreçteki kararlılıklarını ve mücadele azimlerini gözler önüne serdi. Eğitimciler, "Ögretmen düşmanı ÖMK’ya hayır" yazılı pankartlar taşıyarak tepkilerini gösterdi. Öğretmenler, ellerindeki pankartlarla ve attıkları sloganlarla, kamuoyunun dikkatini çekmeye çalıştı. Polisin sert müdahalesine rağmen öğretmenler, demokratik haklarını savunmaktan geri durmadı. Öğretmenler, haklarını savunmak ve mesleklerinin saygınlığını korumak için mücadelelerine devam edeceklerini belirttiler. Öğretmenlik Meslek Kanunu'na karşı tepkiler çığ gibi büyürken, bu kanunun geri çekilip çekilmeyeceği merak konusu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.