DEV BAYRAK ZİRVEYE DİKİLDİ, ŞEHİTLER DUALARLA ANILDI

GÜNDEM 15.07.2024 - 18:10, Güncelleme: 15.07.2024 - 18:10 5182+ kez okundu.
 

DEV BAYRAK ZİRVEYE DİKİLDİ, ŞEHİTLER DUALARLA ANILDI

Osmaniye'nin Küllü Köyü'nde Coşkuyla Kutlanan Geleneksel Bayrak Dikme Şenliği
Osmaniye'nin Küllü Köyü, her yıl olduğu gibi bu yıl da unutulmaz bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Köy sakinleri, şehitleri anma ve milli bayrağa saygı adı altında düzenlenen geleneksel Amonos Dağları'nın Zirvesi 'Daza Bayrak Dikme Şenliği'nde' bir araya geldi. Bu yıl 17.'si gerçekleşen ve sabahın erken saatlerinde başlayan etkinlikte, köylüler Patika yolunu takip ederek kilometrelerce yol kat edip Amanos Dağları'nın zirvesi olan Kel Daz Dağı'na tırmandılar. Her yaştan katılımcının yer aldığı etkinlik, adeta görsel bir şölene dönüştü. Zirvede gerçekleştirilen şenliklerde yöresel lezzetlerden saç kavurmalara, gençlerin türkü söylemelerinden halay çekmelerine kadar çeşitli etkinlikler düzenlendi.  "ATALARIMIZIN İZİNDE BAYRAĞIMIZI YÜKSEKLERE TAŞIYACAĞIZ" Etkinlikte en heyecan verici anlardan biri ise dev Türk Bayrağı'nın zirveye çekilmesiyle yaşandı. İstiklal Marşı'nın coşkuyla söylendiği bu anlarda, şehitler dualarla anıldı ve gazilere olan minnet duyguları dile getirildi. Küllü Köyü sakinleri, etkinliğin birlik ve beraberlik mesajını güçlendirerek gelecek nesillere taşıyacaklarını belirttiler. "Bu geleneği canımız pahasına yaşatacağız. Atalarımızın izinde, bayrağımızı yükseklere taşıyarak onların hatıralarını yaşatıyoruz" diyen köylüler, etkinliğin önümüzdeki yıllarda da aynı coşkuyla devam edeceğini vurguladılar. Küllü Köyü'nün 17. kez düzenlediği bu anlamlı etkinlik, milli birlik ve beraberliğin en güzel örneklerinden biri olarak tarihe geçti.
Osmaniye'nin Küllü Köyü'nde Coşkuyla Kutlanan Geleneksel Bayrak Dikme Şenliği

Osmaniye'nin Küllü Köyü, her yıl olduğu gibi bu yıl da unutulmaz bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Köy sakinleri, şehitleri anma ve milli bayrağa saygı adı altında düzenlenen geleneksel Amonos Dağları'nın Zirvesi 'Daza Bayrak Dikme Şenliği'nde' bir araya geldi. Bu yıl 17.'si gerçekleşen ve sabahın erken saatlerinde başlayan etkinlikte, köylüler Patika yolunu takip ederek kilometrelerce yol kat edip Amanos Dağları'nın zirvesi olan Kel Daz Dağı'na tırmandılar. Her yaştan katılımcının yer aldığı etkinlik, adeta görsel bir şölene dönüştü. Zirvede gerçekleştirilen şenliklerde yöresel lezzetlerden saç kavurmalara, gençlerin türkü söylemelerinden halay çekmelerine kadar çeşitli etkinlikler düzenlendi. 

"ATALARIMIZIN İZİNDE BAYRAĞIMIZI YÜKSEKLERE TAŞIYACAĞIZ"

Etkinlikte en heyecan verici anlardan biri ise dev Türk Bayrağı'nın zirveye çekilmesiyle yaşandı. İstiklal Marşı'nın coşkuyla söylendiği bu anlarda, şehitler dualarla anıldı ve gazilere olan minnet duyguları dile getirildi. Küllü Köyü sakinleri, etkinliğin birlik ve beraberlik mesajını güçlendirerek gelecek nesillere taşıyacaklarını belirttiler. "Bu geleneği canımız pahasına yaşatacağız. Atalarımızın izinde, bayrağımızı yükseklere taşıyarak onların hatıralarını yaşatıyoruz" diyen köylüler, etkinliğin önümüzdeki yıllarda da aynı coşkuyla devam edeceğini vurguladılar. Küllü Köyü'nün 17. kez düzenlediği bu anlamlı etkinlik, milli birlik ve beraberliğin en güzel örneklerinden biri olarak tarihe geçti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.