En düşük emekli maaşı 12 bin 500 TL oldu.

GÜNDEM 16.07.2024 - 14:46, Güncelleme: 16.07.2024 - 14:46 3121+ kez okundu.
 

En düşük emekli maaşı 12 bin 500 TL oldu.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük emeki maaşına yapılan zammı duyurdu.
Konuya ilişkin, Türkiye Komünist Partisi Genel Sekreteri Kemal Okuyan X hesabından bir paylaşım yaptı. Açıklanan emekli maaşı tutarını “utanç” olarak niteleyen Okuyan gündelik ve göstermelik tepkilerle değil bu sömürü düzenini yıkma kararlılığı ile mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı.  Türkiye Komünist Partisi, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile “Ücretlerde yoksulluk sınırını tartışmayacağız şirket kârlarına el koyup emekçi ve emeklilere dağıtacağız” demişti. Aynı açıklamada Türkiye’deki en büyük 500 şirketin 2021 yılında 405, 2022 yılında 808 milyar lira kâr elde ettiğini açıklamıştı.   TKP resmi hesabından yapılan paylaşımla açlık ve yoksulluk sınırları hatırlatılarak “Kırıntıları size bırakacak, el koyduğunuz tüm zenginliğe el koyacağız!” vurgusu yapıldı.            “Açlık sınırı 18 bin 978 TL, yoksulluk sınırı 61 bin 820 TL, emekli maaşı 12 bin 500 TL  Emekçi halkımız kırıntıları değil, yarattığı değerin tümünü almalıdır. Kırıntıları size bırakacak, el koyduğunuz tüm zenginliğe el koyacağız!”   TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan’ın paylaşımı ise şöyle:   “En düşük emekli maaşı 12.500. Bu utanç ne gündelik ve göstermelik tepkilerle ne duyarlılık gösterileri ile giderilebilir. Türkiye ve aslında bütün dünya kapitalizm denen barbarlık tarafından öğütülüyor. “Sizin işiniz uzun, bu sistemi değiştirmek istiyorsunuz, bizim ise hemen şimdi soluk almaya ihtiyacımız var” diyenler haksız değil. Ama unutulmasın, bugün soluk almak için de bu sömürü düzenini yıkma kararlılığı gerekiyor. Şimdi adet oldu, “devrim” diyenlere burun kıvırmak. Oysa bugün emeklisinden çalışanına emekçilerin eline geçen utanç verici ücretlerin bir sorumlusu da sömürü düzeninin yıkılması için mücadele edenleri gerçekçi olmamakla itham eden kibirli sözde muhaliflerdir.”
AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük emeki maaşına yapılan zammı duyurdu.

Konuya ilişkin, Türkiye Komünist Partisi Genel Sekreteri Kemal Okuyan X hesabından bir paylaşım yaptı. Açıklanan emekli maaşı tutarını “utanç” olarak niteleyen Okuyan gündelik ve göstermelik tepkilerle değil bu sömürü düzenini yıkma kararlılığı ile mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı. 

Türkiye Komünist Partisi, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile “Ücretlerde yoksulluk sınırını tartışmayacağız şirket kârlarına el koyup emekçi ve emeklilere dağıtacağız” demişti. Aynı açıklamada Türkiye’deki en büyük 500 şirketin 2021 yılında 405, 2022 yılında 808 milyar lira kâr elde ettiğini açıklamıştı. 

 TKP resmi hesabından yapılan paylaşımla açlık ve yoksulluk sınırları hatırlatılarak “Kırıntıları size bırakacak, el koyduğunuz tüm zenginliğe el koyacağız!” vurgusu yapıldı. 

 

 

 

 

 

“Açlık sınırı 18 bin 978 TL, yoksulluk sınırı 61 bin 820 TL, emekli maaşı 12 bin 500 TL 

Emekçi halkımız kırıntıları değil, yarattığı değerin tümünü almalıdır.

Kırıntıları size bırakacak, el koyduğunuz tüm zenginliğe el koyacağız!”

 

TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan’ın paylaşımı ise şöyle:

 

“En düşük emekli maaşı 12.500. Bu utanç ne gündelik ve göstermelik tepkilerle ne duyarlılık gösterileri ile giderilebilir. Türkiye ve aslında bütün dünya kapitalizm denen barbarlık tarafından öğütülüyor. “Sizin işiniz uzun, bu sistemi değiştirmek istiyorsunuz, bizim ise hemen şimdi soluk almaya ihtiyacımız var” diyenler haksız değil. Ama unutulmasın, bugün soluk almak için de bu sömürü düzenini yıkma kararlılığı gerekiyor. Şimdi adet oldu, “devrim” diyenlere burun kıvırmak. Oysa bugün emeklisinden çalışanına emekçilerin eline geçen utanç verici ücretlerin bir sorumlusu da sömürü düzeninin yıkılması için mücadele edenleri gerçekçi olmamakla itham eden kibirli sözde muhaliflerdir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.