GRAMI 200 TL' NİN ÜZERİNDE ALICI BULUYOR

GÜNDEM 18.07.2024 - 18:25, Güncelleme: 18.07.2024 - 18:25 2846+ kez okundu.
 

GRAMI 200 TL' NİN ÜZERİNDE ALICI BULUYOR

Hikayesi Bir Soğanla Başlayan Adana'lı Üreticiden Avrupa'ya Altın Değerinde İhracat
Adana’nın Kozan ilçesinde yaşayan Ali Gök, 15 yıl önce Safranbolu’dan getirdiği bir safran soğanıyla başladığı serüvende, bugün Avrupa’ya ihracat yapan bir üretici haline geldi. Gök’ün yetiştirdiği safranın gramı 200 TL’nin üzerinde alıcı buluyor. Ali Gök, safran üretiminde elde ettiği başarıyı şu sözlerle dile getirdi: "Safran hasadımız başladı. Elimizdeki safranlar çıktı, şimdi hasadını yapıyoruz. Bir soğan getirdim ve ikinci sene 10 tane oldu, şimdi 3 dönüm arazide ekiyorum." Gök’ün 3 dönümden elde ettiği yıllık hasat 800 grama kadar ulaşıyor.  "ALTIN NEYSE SAFRAN ODUR" Safranın gram fiyatının 200 TL’nin üzerinde olduğunu belirten Gök, ürünün pazarlanmasında bazı sıkıntılar yaşadığını da ifade etti: "Biraz pazar sıkıntım var. Altın neyse, safran odur."Gök, safran hasadının zorluğuna dikkat çekerek, "Hasat kasımın ilk haftası başlar ve 40 gün devam eder. Çok şifalı, bereketli ve bir o kadar da hasadı zor bir ürün. Çiçeğin içindeki kırmızı telleri tek tek gecelere kadar ayırıyoruz" dedi. Safranın zorlu üretim sürecine rağmen, sağladığı getirinin yüksek olduğuna vurgu yapan Gök, Türkiye genelinde toplamda 5 kilo safran üretmenin bile büyük bir başarı olduğunu belirtti. Safran, yalnızca yiyecek ve içeceklerde kullanılmıyor; aynı zamanda ilaç sanayinde de büyük ilgi görüyor.  40 GÜN BOYUNCA HER GÜN HASAT EDİLİYOR Gök, safranın çayının yapıldığını, yemeklere katıldığını ve aktarlar tarafından tıbbi bitki olarak satıldığını ifade etti. İtalya ve diğer Avrupa ülkelerinde büyük ilgi gören safran, özellikle ilaç sanayinde yaygın olarak kullanılıyor. Kasım ayının ilk haftasında açmaya başlayan safran çiçekleri, 40 gün boyunca her gün hasat ediliyor. Her biri büyük özen ve emek gerektiren bu çiçekler, Gök’ün titiz çalışmalarıyla Avrupa pazarlarına ulaştırılıyor. Ali Gök’ün hikayesi, azim ve emeğin birleştiği noktada büyük başarıların elde edilebileceğinin en güzel örneklerinden biri olarak karşımıza çıkıyor.
Hikayesi Bir Soğanla Başlayan Adana'lı Üreticiden Avrupa'ya Altın Değerinde İhracat

Adana’nın Kozan ilçesinde yaşayan Ali Gök, 15 yıl önce Safranbolu’dan getirdiği bir safran soğanıyla başladığı serüvende, bugün Avrupa’ya ihracat yapan bir üretici haline geldi. Gök’ün yetiştirdiği safranın gramı 200 TL’nin üzerinde alıcı buluyor. Ali Gök, safran üretiminde elde ettiği başarıyı şu sözlerle dile getirdi: "Safran hasadımız başladı. Elimizdeki safranlar çıktı, şimdi hasadını yapıyoruz. Bir soğan getirdim ve ikinci sene 10 tane oldu, şimdi 3 dönüm arazide ekiyorum." Gök’ün 3 dönümden elde ettiği yıllık hasat 800 grama kadar ulaşıyor. 

"ALTIN NEYSE SAFRAN ODUR"

Safranın gram fiyatının 200 TL’nin üzerinde olduğunu belirten Gök, ürünün pazarlanmasında bazı sıkıntılar yaşadığını da ifade etti: "Biraz pazar sıkıntım var. Altın neyse, safran odur."Gök, safran hasadının zorluğuna dikkat çekerek, "Hasat kasımın ilk haftası başlar ve 40 gün devam eder. Çok şifalı, bereketli ve bir o kadar da hasadı zor bir ürün. Çiçeğin içindeki kırmızı telleri tek tek gecelere kadar ayırıyoruz" dedi. Safranın zorlu üretim sürecine rağmen, sağladığı getirinin yüksek olduğuna vurgu yapan Gök, Türkiye genelinde toplamda 5 kilo safran üretmenin bile büyük bir başarı olduğunu belirtti. Safran, yalnızca yiyecek ve içeceklerde kullanılmıyor; aynı zamanda ilaç sanayinde de büyük ilgi görüyor. 

40 GÜN BOYUNCA HER GÜN HASAT EDİLİYOR

Gök, safranın çayının yapıldığını, yemeklere katıldığını ve aktarlar tarafından tıbbi bitki olarak satıldığını ifade etti. İtalya ve diğer Avrupa ülkelerinde büyük ilgi gören safran, özellikle ilaç sanayinde yaygın olarak kullanılıyor. Kasım ayının ilk haftasında açmaya başlayan safran çiçekleri, 40 gün boyunca her gün hasat ediliyor. Her biri büyük özen ve emek gerektiren bu çiçekler, Gök’ün titiz çalışmalarıyla Avrupa pazarlarına ulaştırılıyor. Ali Gök’ün hikayesi, azim ve emeğin birleştiği noktada büyük başarıların elde edilebileceğinin en güzel örneklerinden biri olarak karşımıza çıkıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.