"205 KADIN CİNAYETİ, 117 ŞÜPHELİ ÖLÜM"

GÜNDEM 25.07.2024 - 15:58, Güncelleme: 25.07.2024 - 15:58 2510+ kez okundu.
 

"205 KADIN CİNAYETİ, 117 ŞÜPHELİ ÖLÜM"

Demokrasi İçin Kadınlar Grubu, Adana Büyükşehir Belediyesi Önünde Kayyumlara Karşı İsyanda
Demokrasi İçin Kadınlar Grubu, Adana Büyükşehir Belediyesi önünde geniş katılımlı bir basın açıklaması düzenledi. Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı etkinlikte grup, kadın haklarının ve halk iradesinin gasp edilmesine yönelik sert eleştirilerde bulundu. Grubun öne çıkan isimlerinden Delal Özbeyi, konuşmasında kadın cinayetleri ve kadın haklarına yönelik saldırılara dikkat çekti. Özbeyi, 2024 yılının ilk altı ayında 205 kadının cinayete kurban gittiğini, 117 kadının ise şüpheli şekilde hayatını kaybettiğini vurguladı. Faillerin cezasız kaldığını belirten Özbeyi, “Katledilen kadınların failleri, aynı zamanda İstanbul Sözleşmesi’nden çekilen, 6284 sayılı yasayı kaldırmak isteyen ve cezasızlık politikasını benimseyenlerdir” dedi. "6284 VE 5119 SAYILI YASALARDAN VAZGEÇMİYORUZ" “KAYYUM ATAMALARINA KARŞI BİRLEŞİYORUZ " Delal Özbeyi, kadınların kazanılmış haklarının gasp edilmesine izin vermeyeceklerini belirtti. “6284 sayılı yasa ve 5119 sayılı yasa tüm eksiklerine rağmen bizimdir. Bu yasalardaki kazanılmış haklarımızı gasp etmelerine izin vermeyeceğiz” diye konuştu. Özbeyi, Adana Büyükşehir Belediyesi önünde toplanmalarının sebebinin seçimle kaybettikleri Hakkari Belediyesi’ne kayyum atayanların, Adana Büyükşehir Belediyesi’ne de kayyum atayabileceği endişesi olduğunu ifade etti. “Bu irade gaspı yalnızca seçimlerde kaybedileni anti-demokratik biçimde gasp etmeye çalışmak değildir. Bu aynı zamanda eş başkanlık sistemine karşı yapılan bir darbedir” dedi. "KADIN MERKEZLERİ ERKEK KAHVEHANLERİNE ÇEVRİLDİ" “KADINLARI ÖRGÜTLENMEYE VE MÜCADELEYE ÇAĞIRIYORUZ" Delal Özbeyi, kayyumların nihai amaçlarından birinin eş başkanlık sistemini yok saymak olduğunu belirtti. “Kayyum yönetimi altında kapatılan kadın yaşam merkezlerinden, kadına yönelik şiddet destek hattından ve kadın akademilerinden biliyoruz. Kadınların sosyal-siyasal hayattan dışlanması, kazanımlarının yok edilmesi hedefleniyor” diye konuştu. Özbeyi, kadın merkezlerinin kapatılarak yerlerine ataerkil sistemin dayatıldığı kurslar açıldığını ve kadınların ekonomik, fiziksel ve psikolojik şiddete mahkum edilmek istendiğini belirtti.Delal Özbeyi, konuşmasının sonunda iktidara ve yandaşlarına seslenerek, “Kayyum adı altında irademizi gasp etmenize, kadın kazanımlarını yok etmenize izin vermeyeceğiz. Tüm kadınları haklarımız ve hayatlarımız için örgütlenmeye, mücadeleye çağırıyoruz” dedi. Demokrasi İçin Kadınlar Grubu, basın açıklamasıyla birlikte kadın haklarına yönelik saldırılara ve kayyum atamalarına karşı mücadeleye devam edeceklerini belirtti.
Demokrasi İçin Kadınlar Grubu, Adana Büyükşehir Belediyesi Önünde Kayyumlara Karşı İsyanda

Demokrasi İçin Kadınlar Grubu, Adana Büyükşehir Belediyesi önünde geniş katılımlı bir basın açıklaması düzenledi. Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı etkinlikte grup, kadın haklarının ve halk iradesinin gasp edilmesine yönelik sert eleştirilerde bulundu. Grubun öne çıkan isimlerinden Delal Özbeyi, konuşmasında kadın cinayetleri ve kadın haklarına yönelik saldırılara dikkat çekti. Özbeyi, 2024 yılının ilk altı ayında 205 kadının cinayete kurban gittiğini, 117 kadının ise şüpheli şekilde hayatını kaybettiğini vurguladı. Faillerin cezasız kaldığını belirten Özbeyi, “Katledilen kadınların failleri, aynı zamanda İstanbul Sözleşmesi’nden çekilen, 6284 sayılı yasayı kaldırmak isteyen ve cezasızlık politikasını benimseyenlerdir” dedi.

"6284 VE 5119 SAYILI YASALARDAN VAZGEÇMİYORUZ"

“KAYYUM ATAMALARINA KARŞI BİRLEŞİYORUZ "

Delal Özbeyi, kadınların kazanılmış haklarının gasp edilmesine izin vermeyeceklerini belirtti. “6284 sayılı yasa ve 5119 sayılı yasa tüm eksiklerine rağmen bizimdir. Bu yasalardaki kazanılmış haklarımızı gasp etmelerine izin vermeyeceğiz” diye konuştu. Özbeyi, Adana Büyükşehir Belediyesi önünde toplanmalarının sebebinin seçimle kaybettikleri Hakkari Belediyesi’ne kayyum atayanların, Adana Büyükşehir Belediyesi’ne de kayyum atayabileceği endişesi olduğunu ifade etti. “Bu irade gaspı yalnızca seçimlerde kaybedileni anti-demokratik biçimde gasp etmeye çalışmak değildir. Bu aynı zamanda eş başkanlık sistemine karşı yapılan bir darbedir” dedi.
"KADIN MERKEZLERİ ERKEK KAHVEHANLERİNE ÇEVRİLDİ"

“KADINLARI ÖRGÜTLENMEYE VE MÜCADELEYE ÇAĞIRIYORUZ"

Delal Özbeyi, kayyumların nihai amaçlarından birinin eş başkanlık sistemini yok saymak olduğunu belirtti. “Kayyum yönetimi altında kapatılan kadın yaşam merkezlerinden, kadına yönelik şiddet destek hattından ve kadın akademilerinden biliyoruz. Kadınların sosyal-siyasal hayattan dışlanması, kazanımlarının yok edilmesi hedefleniyor” diye konuştu. Özbeyi, kadın merkezlerinin kapatılarak yerlerine ataerkil sistemin dayatıldığı kurslar açıldığını ve kadınların ekonomik, fiziksel ve psikolojik şiddete mahkum edilmek istendiğini belirtti.Delal Özbeyi, konuşmasının sonunda iktidara ve yandaşlarına seslenerek, “Kayyum adı altında irademizi gasp etmenize, kadın kazanımlarını yok etmenize izin vermeyeceğiz. Tüm kadınları haklarımız ve hayatlarımız için örgütlenmeye, mücadeleye çağırıyoruz” dedi. Demokrasi İçin Kadınlar Grubu, basın açıklamasıyla birlikte kadın haklarına yönelik saldırılara ve kayyum atamalarına karşı mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.