"TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK SERA PROJESİ OLARAK TARİHE GEÇECEK"

GÜNDEM 26.07.2024 - 15:59, Güncelleme: 26.07.2024 - 15:59 5104+ kez okundu.
 

"TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK SERA PROJESİ OLARAK TARİHE GEÇECEK"

Adana’da Tarımın Geleceği: Karataş Tarıma Dayalı İhtisas OSB Altyapı İhalesi 12 Ağustos’ta
Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, şehre büyük bir ekonomik katkı sağlayacak olan Karataş Tarıma Dayalı İhtisas (Sera) Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) altyapı projelerinin ihale tarihini açıkladı. Kritik öneme sahip altyapı ihalesi 12 Ağustos Pazartesi günü yapılacak. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yatırım programına alınan Adana Karataş Tarıma Dayalı İhtisas (Sera) OSB, 4 bin 100 dekar arazi üzerinde kurulacak ve Türkiye’nin en büyük sera kümelenmesi olarak tarihe geçecek. Bu proje, tarım sektöründe büyük bir dönüşüm sağlayarak, Adana’nın küresel rekabet gücünü artırmayı hedefliyor. "İHTİSAS OSB BÖLGENİN EKONOMİK KALKINMASINI SAĞLAYACAK" İhale kapsamında gerçekleştirilecek altyapı projeleri arasında yol yapımı, içme suyu, atık su, yağmur suyu, elektrik dağıtım şebekesi, çevre aydınlatma ve telekomünikasyon şebekesi yer alıyor. Vali Köşger, bu kapsamlı altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından Karataş Tarıma Dayalı İhtisas OSB’nin modern seralarla donatılacağını ve topraksız tarım tekniği ile Adana’nın tarım potansiyelini artırarak bölgenin ekonomik kalkınmasını destekleyeceğini belirtti.Vali Köşger, “Karataş Tarıma Dayalı İhtisas (Sera) OSB, Adana’nın tarım sektöründe bir devrim yaratacak"dedi. "BU YATIRIM İLİMİZ VE ÜLKEMİZ İÇİN BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR"   Vali Köşger: "Proje tamamlandığında, Adana’nın ulusal ve uluslararası alandaki rekabet gücü artacak. Bu yatırım, sadece ilimiz değil, ülkemiz için de büyük önem taşıyor” dedi. Köşger ayrıca, projeye verdikleri desteklerden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya ve Adana milletvekillerine teşekkür ederek, projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese şükranlarını sundu. Adana’nın tarım alanındaki bu stratejik yatırımı, bölgenin ekonomik yapısını güçlendirecek ve ülke genelinde tarım sektöründe önemli bir model oluşturacak.
Adana’da Tarımın Geleceği: Karataş Tarıma Dayalı İhtisas OSB Altyapı İhalesi 12 Ağustos’ta

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, şehre büyük bir ekonomik katkı sağlayacak olan Karataş Tarıma Dayalı İhtisas (Sera) Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) altyapı projelerinin ihale tarihini açıkladı. Kritik öneme sahip altyapı ihalesi 12 Ağustos Pazartesi günü yapılacak. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yatırım programına alınan Adana Karataş Tarıma Dayalı İhtisas (Sera) OSB, 4 bin 100 dekar arazi üzerinde kurulacak ve Türkiye’nin en büyük sera kümelenmesi olarak tarihe geçecek. Bu proje, tarım sektöründe büyük bir dönüşüm sağlayarak, Adana’nın küresel rekabet gücünü artırmayı hedefliyor.

"İHTİSAS OSB BÖLGENİN EKONOMİK KALKINMASINI SAĞLAYACAK"

İhale kapsamında gerçekleştirilecek altyapı projeleri arasında yol yapımı, içme suyu, atık su, yağmur suyu, elektrik dağıtım şebekesi, çevre aydınlatma ve telekomünikasyon şebekesi yer alıyor. Vali Köşger, bu kapsamlı altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından Karataş Tarıma Dayalı İhtisas OSB’nin modern seralarla donatılacağını ve topraksız tarım tekniği ile Adana’nın tarım potansiyelini artırarak bölgenin ekonomik kalkınmasını destekleyeceğini belirtti.Vali Köşger, “Karataş Tarıma Dayalı İhtisas (Sera) OSB, Adana’nın tarım sektöründe bir devrim yaratacak"dedi.

"BU YATIRIM İLİMİZ VE ÜLKEMİZ İÇİN BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR" 

 Vali Köşger: "Proje tamamlandığında, Adana’nın ulusal ve uluslararası alandaki rekabet gücü artacak. Bu yatırım, sadece ilimiz değil, ülkemiz için de büyük önem taşıyor” dedi. Köşger ayrıca, projeye verdikleri desteklerden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya ve Adana milletvekillerine teşekkür ederek, projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese şükranlarını sundu. Adana’nın tarım alanındaki bu stratejik yatırımı, bölgenin ekonomik yapısını güçlendirecek ve ülke genelinde tarım sektöründe önemli bir model oluşturacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.