"HAYVAN BAKIMINDA İNSAN HAKLARI UNUTULMAMALI"

GÜNDEM 05.08.2024 - 12:51, Güncelleme: 05.08.2024 - 12:51 1323+ kez okundu.
 

"HAYVAN BAKIMINDA İNSAN HAKLARI UNUTULMAMALI"

Başkan Köse'den Hayvan Besleme Uyarısı: "Her Yere Mama Bırakmak Yanlış!"
Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse, hayvanları besleme konusunda önemli bir uyarıda bulundu. Köse, hayvanlara yönelik sevgi ve yardımın, diğer insanların yaşam alanlarını kısıtlamaması gerektiğini vurgulayarak, sokaklarda gelişigüzel şekilde mama bırakılmasının hem çevre kirliliğine neden olduğunu hem de bazı bireylerin bu durumdan rahatsızlık duyabileceğini belirtti. Köse, açıklamasında, "Hayvanlara su vermek ve onları beslemek elbette önemli; ancak bunu yaparken diğer insanların yaşam özgürlüğünü göz ardı etmemeliyiz. Özellikle başkalarının evlerinin önüne mama bırakmak, o ev sahiplerine haksızlık oluşturmaktadır," şeklinde konuştu. Ayrıca, sokaklarda rastgele bırakılan yiyeceklerin, hem çevre kirliliğine yol açtığını hem de bazı insanlarda alerji veya hayvan korkusu gibi sorunlara neden olabileceğini ifade etti. BELEDİYELERE ÖNERİ: "BESLENME NOKTALARI OLUŞTURULMALI" Köse, bu sorunun çözümü için belediyelere çağrıda bulunarak, "Hayvanlar için belirli beslenme noktaları oluşturulmalı. Bu noktalar, evlerdeki artık yemekleri sokaklarda tabaklara koymak yerine, kuru mamalarla besleme yapılmasını sağlamalı," dedi. Köse, bu yaklaşımın yalnızca hayvanların değil, aynı zamanda çevrenin de korunmasına katkı sağlayacağını belirtti.Başkan Köse, hayvanlar için bırakılan yiyeceklerin düzenli olarak temizlenmesi gerektiğini ifade ederek, "Belediyeler bu beslenme yerlerini zaman zaman temizlemeli. Hem hayvanların sağlığını hem de insan sağlığını korumak adına bu adımların atılması önemlidir," şeklinde konuştu. Köse, hayvanlara olan ilginin ve yardımseverliğin, çevreye ve insan sağlığına zarar vermeden yapılması gerektiğini vurguladı.
Başkan Köse'den Hayvan Besleme Uyarısı: "Her Yere Mama Bırakmak Yanlış!"

Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse, hayvanları besleme konusunda önemli bir uyarıda bulundu. Köse, hayvanlara yönelik sevgi ve yardımın, diğer insanların yaşam alanlarını kısıtlamaması gerektiğini vurgulayarak, sokaklarda gelişigüzel şekilde mama bırakılmasının hem çevre kirliliğine neden olduğunu hem de bazı bireylerin bu durumdan rahatsızlık duyabileceğini belirtti. Köse, açıklamasında, "Hayvanlara su vermek ve onları beslemek elbette önemli; ancak bunu yaparken diğer insanların yaşam özgürlüğünü göz ardı etmemeliyiz. Özellikle başkalarının evlerinin önüne mama bırakmak, o ev sahiplerine haksızlık oluşturmaktadır," şeklinde konuştu. Ayrıca, sokaklarda rastgele bırakılan yiyeceklerin, hem çevre kirliliğine yol açtığını hem de bazı insanlarda alerji veya hayvan korkusu gibi sorunlara neden olabileceğini ifade etti.

BELEDİYELERE ÖNERİ: "BESLENME NOKTALARI OLUŞTURULMALI"

Köse, bu sorunun çözümü için belediyelere çağrıda bulunarak, "Hayvanlar için belirli beslenme noktaları oluşturulmalı. Bu noktalar, evlerdeki artık yemekleri sokaklarda tabaklara koymak yerine, kuru mamalarla besleme yapılmasını sağlamalı," dedi. Köse, bu yaklaşımın yalnızca hayvanların değil, aynı zamanda çevrenin de korunmasına katkı sağlayacağını belirtti.Başkan Köse, hayvanlar için bırakılan yiyeceklerin düzenli olarak temizlenmesi gerektiğini ifade ederek, "Belediyeler bu beslenme yerlerini zaman zaman temizlemeli. Hem hayvanların sağlığını hem de insan sağlığını korumak adına bu adımların atılması önemlidir," şeklinde konuştu. Köse, hayvanlara olan ilginin ve yardımseverliğin, çevreye ve insan sağlığına zarar vermeden yapılması gerektiğini vurguladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.