SARIÇAM DERESİ BİLDİĞİMİZ GİBİ!..

GÜNDEM 12.08.2024 - 10:41, Güncelleme: 12.08.2024 - 10:41 2507+ kez okundu.
 

SARIÇAM DERESİ BİLDİĞİMİZ GİBİ!..

2000’li yılların başlarında, dönemin Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak tarafından ıslah edilen Sarıçam Deresi, aradan geçen uzun yıllara rağmen, bölge halkının tepkisine yol açmaya devam ediyor.
 Sarıçam Deresi, uzun yıllar önce meydana gelen yağışlar sonucu Yüreğir’in Şehit Erkut Akbay Mahallesi’nde taşkınlara yol açmış ve can kaybına neden olmuştu. Adana’da 5 dönem belediye başkanlığı yapan Aytaç Durak’ın daha Türk Lirası’ndan 6 sıfır atılmadan 7 trilyon lira harcayarak, çocuklar için oyun sahası da yaptırdığı Sarıçam Deresi ıslah projesi aradan geçen zaman zarfında, ihmal ve bakımsızlıktan dolayı istenilen sonucu veremedi. 2024’ün sonuna doğru yaklaştığımız şu günlerde Sarıçam Deresi’ne onlarca evsel ve sanayi atıklarının boşaltılması, aşırı sıcakların yaşandığı şu günlerde hayatı çekilmez hale getirdi. Onca emek ve zaman harcanan Sarıçam Deresi’nde yapılan çalışmaların istenilen amaca hizmet edememesi, çevre sakinlerini rahatsız ediyor. Sarıçam Deresi’nde çocukların bırakın oyun oynamayı, bölge insanları için sağlık açısından büyük bir risk yarattığını kaydeden vatandaşlar, lağım ve sanayi atıklarının yarattığı dayanılmaz kokular nedeniyle artık nefes almakta zorlandıklarına dikkat çekerek, Büyükşehir Belediyesi’nin buraya acilen el atması çağrısında bulundular.
2000’li yılların başlarında, dönemin Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak tarafından ıslah edilen Sarıçam Deresi, aradan geçen uzun yıllara rağmen, bölge halkının tepkisine yol açmaya devam ediyor.

 Sarıçam Deresi, uzun yıllar önce meydana gelen yağışlar sonucu Yüreğir’in Şehit Erkut Akbay Mahallesi’nde taşkınlara yol açmış ve can kaybına neden olmuştu.
Adana’da 5 dönem belediye başkanlığı yapan Aytaç Durak’ın daha Türk Lirası’ndan 6 sıfır atılmadan 7 trilyon lira harcayarak, çocuklar için oyun sahası da yaptırdığı Sarıçam Deresi ıslah projesi aradan geçen zaman zarfında, ihmal ve bakımsızlıktan dolayı istenilen sonucu veremedi. 2024’ün sonuna doğru yaklaştığımız şu günlerde Sarıçam Deresi’ne onlarca evsel ve sanayi atıklarının boşaltılması, aşırı sıcakların yaşandığı şu günlerde hayatı çekilmez hale getirdi.
Onca emek ve zaman harcanan Sarıçam Deresi’nde yapılan çalışmaların istenilen amaca hizmet edememesi, çevre sakinlerini rahatsız ediyor. Sarıçam Deresi’nde çocukların bırakın oyun oynamayı, bölge insanları için sağlık açısından büyük bir risk yarattığını kaydeden vatandaşlar, lağım ve sanayi atıklarının yarattığı dayanılmaz kokular nedeniyle artık nefes almakta zorlandıklarına dikkat çekerek, Büyükşehir Belediyesi’nin buraya acilen el atması çağrısında bulundular.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.