ALTYAPI YETERSİZLİĞİ HER YAĞMURU SEL FELAKETİNE DÖNÜŞTÜRÜYOR

GÜNDEM 23.09.2024 - 08:52, Güncelleme: 23.09.2024 - 08:52 1065 kez okundu.
 

ALTYAPI YETERSİZLİĞİ HER YAĞMURU SEL FELAKETİNE DÖNÜŞTÜRÜYOR

Adana’yı 1 Saatlik Yağmur Sular Altında Bıraktı: "Altyapı İhmali Felakete Yol Açtı!"
Önceki gün öğleden sonra Adana, yalnızca bir saat süren sağanak yağışla adeta felç oldu. Şehir, sular altında kalırken, altyapı eksiklikleri ve logarların yetersiz bakımı yine tartışma konusu oldu. Yoğun yağışın ardından Adana, sele teslim oldu ve otomobiller sürüklendi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarılarının ardından, şehirde etkili olan sağanak yağış, ana arterlerde su taşkınlarına yol açtı. Caddeler ve sokaklar göle dönerken, birçok araç su içinde kaldı. Merkez Çukurova ilçesinde, Kasım Ener Caddesi'nde bir ağaç, otomobilin üzerine devrildi. Neyse ki, olayda yaralanan olmadı; ancak itfaiye ekiplerinin müdahalesi, yaşanan kaosu daha da gözler önüne serdi. SOKAKLAR GÖL OLDU, ARAÇLAR SUYA GÖMÜLDÜ Adana Büyükşehir Belediyesi’nin altyapı yetersizlikleri, yağan her yağmuru sel felaketine dönüştürüyor. Logarların ve giderlerin bakımının zamanında yapılmaması, vatandaşları çaresiz bırakıyor. Kısa süre içinde su baskınları yaşanırken, bazı vatandaşlar kendi çabalarıyla logarları temizlemeye çalıştı. Ancak bu çabalar, sorunun boyutunu asla ortadan kaldırmadı. Adana'nın İmamoğlu ve Kozan ilçelerinde de sağanak etkili oldu. Bu bölgelerde tarım arazileri sular altında kalırken, Tepecikören köyündeki Köy Yeri Deresi’nde yaşanan taşkınlar, köprülerin ulaşıma kapanmasına yol açtı. Yolların kapalı olması, bölgedeki ulaşımı neredeyse imkansız hale getirdi. Adana, her yağmurda yaşadığı bu felaketi unutmamak için yetkililerden acil çözüm bekliyor.
Adana’yı 1 Saatlik Yağmur Sular Altında Bıraktı: "Altyapı İhmali Felakete Yol Açtı!"

Önceki gün öğleden sonra Adana, yalnızca bir saat süren sağanak yağışla adeta felç oldu. Şehir, sular altında kalırken, altyapı eksiklikleri ve logarların yetersiz bakımı yine tartışma konusu oldu. Yoğun yağışın ardından Adana, sele teslim oldu ve otomobiller sürüklendi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarılarının ardından, şehirde etkili olan sağanak yağış, ana arterlerde su taşkınlarına yol açtı. Caddeler ve sokaklar göle dönerken, birçok araç su içinde kaldı. Merkez Çukurova ilçesinde, Kasım Ener Caddesi'nde bir ağaç, otomobilin üzerine devrildi. Neyse ki, olayda yaralanan olmadı; ancak itfaiye ekiplerinin müdahalesi, yaşanan kaosu daha da gözler önüne serdi.

SOKAKLAR GÖL OLDU, ARAÇLAR SUYA GÖMÜLDÜ

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin altyapı yetersizlikleri, yağan her yağmuru sel felaketine dönüştürüyor. Logarların ve giderlerin bakımının zamanında yapılmaması, vatandaşları çaresiz bırakıyor. Kısa süre içinde su baskınları yaşanırken, bazı vatandaşlar kendi çabalarıyla logarları temizlemeye çalıştı. Ancak bu çabalar, sorunun boyutunu asla ortadan kaldırmadı. Adana'nın İmamoğlu ve Kozan ilçelerinde de sağanak etkili oldu. Bu bölgelerde tarım arazileri sular altında kalırken, Tepecikören köyündeki Köy Yeri Deresi’nde yaşanan taşkınlar, köprülerin ulaşıma kapanmasına yol açtı. Yolların kapalı olması, bölgedeki ulaşımı neredeyse imkansız hale getirdi. Adana, her yağmurda yaşadığı bu felaketi unutmamak için yetkililerden acil çözüm bekliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.