ATÜ İLTEM yönetmeliğinde değişiklik

GÜNDEM 30.09.2024 - 10:20, Güncelleme: 30.09.2024 - 10:20 2065 kez okundu.
 

ATÜ İLTEM yönetmeliğinde değişiklik

9.4.2018 tarihli ve 30386 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi İleri Teknolojiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliğinin adı “Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi İleri Teknolojiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği” şeklinde değiştirildi.
Değişiklik Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre Yönetmeliğin 1. maddesinde yer alan “Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi İleri Teknolojiler Uygulama ve Araştırma Merkezinin” ibareleri ise “Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi İleri Teknolojiler Uygulama ve Araştırma Merkezinin” olarak değiştirildi.. Aynı yönetmeliğin 4. maddesinde yapılan değişiklikle, Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi İleri Teknolojiler Uygulama ve Araştırma Merkezi, mühendislik, fen ve sağlık bilimleri alanlarındaki araştırmalara altyapı sağlayacak. Ayrıca ilgili mevzuat hükümleri kapsamında üniversite ve sanayi ortak işbirliği ile bilimsel ve teknolojik AR-GE projelerin yapılmasını da sağlayacak. Değiştirilen 5. maddeye göre Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi İleri Teknolojiler Uygulama ve Araştırma Merkezi (İLTEM) şu alanlarda faaliyet gösterecek: -Mühendislik, fen ve sağlık bilimleri alanındaki araştırmalara gerekli desteği sağlayacak her türlü altyapıyı kurmak ve çalıştırmak. -Mühendislik, fen ve sağlık alanlarında her türlü bilimsel ve teknik araştırma ve uygulama yapmak, bu araştırma ve uygulamaları teşvik etmek, desteklemek, bunlardan kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör kurum ve kuruluşları ve diğer ilgili kişilerin yararlanmasını sağlamak. -Üniversite bünyesinde mühendislik, fen ve sağlık bilimleri alanında araştırma ve uygulama yapacak elemanların yetişmesini desteklemek ve teşvik etmek. -Üniversitede bölümler arası ortak çalışmaları desteklemek ve organize etmek. -Üniversitedeki araştırmacıların projelerini, lisans ve lisansüstü programlarındaki öğrencilerin eğitimlerini, araştırmalarını teşvik etmek ve desteklemek ve bu kişilerin Merkezin imkanlarından faydalanmalarını sağlamak. -Yapılacak araştırmalar için tüm bölümler tarafından ortak kullanılacak laboratuvar ekipmanlarının Merkez bünyesinde etkin kullanılmasını sağlamak. -Endüstrinin ihtiyaç duyduğu ve gelişmesine olanak sağlayacak çalışmaları yapmak. -Yurt içi ve yurt dışı resmî ve özel kurumlarla iş birliğini sağlamak ve ortak projeler yürütmek. -Sürekli eğitim merkezi ve diğer birimlerle iş birliği ve ortak çalışmalar yapmak. -İlgili mevzuat hükümleri kapsamında kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör kurum ve kuruluşları ve diğer ilgili kişilere talepleri halinde danışmanlık, eğitim ve analiz hizmeti sunmak. -İlgili mevzuat hükümleri kapsamında konferans, sempozyum, çalıştay, kurs ve benzeri eğitim faaliyetleri düzenlemek ve gerektiğinde ilgili sertifikalar vermek.
9.4.2018 tarihli ve 30386 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi İleri Teknolojiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliğinin adı “Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi İleri Teknolojiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği” şeklinde değiştirildi.

Değişiklik Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre Yönetmeliğin 1. maddesinde yer alan “Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi İleri Teknolojiler Uygulama ve Araştırma Merkezinin” ibareleri ise “Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi İleri Teknolojiler Uygulama ve Araştırma Merkezinin” olarak değiştirildi..
Aynı yönetmeliğin 4. maddesinde yapılan değişiklikle, Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi İleri Teknolojiler Uygulama ve Araştırma Merkezi, mühendislik, fen ve sağlık bilimleri alanlarındaki araştırmalara altyapı sağlayacak. Ayrıca ilgili mevzuat hükümleri kapsamında üniversite ve sanayi ortak işbirliği ile bilimsel ve teknolojik AR-GE projelerin yapılmasını da sağlayacak.
Değiştirilen 5. maddeye göre Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi İleri Teknolojiler Uygulama ve Araştırma Merkezi (İLTEM) şu alanlarda faaliyet gösterecek:
-Mühendislik, fen ve sağlık bilimleri alanındaki araştırmalara gerekli desteği sağlayacak her türlü altyapıyı kurmak ve çalıştırmak.
-Mühendislik, fen ve sağlık alanlarında her türlü bilimsel ve teknik araştırma ve uygulama yapmak, bu araştırma ve uygulamaları teşvik etmek, desteklemek, bunlardan kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör kurum ve kuruluşları ve diğer ilgili kişilerin yararlanmasını sağlamak.
-Üniversite bünyesinde mühendislik, fen ve sağlık bilimleri alanında araştırma ve uygulama yapacak elemanların yetişmesini desteklemek ve teşvik etmek.
-Üniversitede bölümler arası ortak çalışmaları desteklemek ve organize etmek.
-Üniversitedeki araştırmacıların projelerini, lisans ve lisansüstü programlarındaki öğrencilerin eğitimlerini, araştırmalarını teşvik etmek ve desteklemek ve bu kişilerin Merkezin imkanlarından faydalanmalarını sağlamak.
-Yapılacak araştırmalar için tüm bölümler tarafından ortak kullanılacak laboratuvar ekipmanlarının Merkez bünyesinde etkin kullanılmasını sağlamak.
-Endüstrinin ihtiyaç duyduğu ve gelişmesine olanak sağlayacak çalışmaları yapmak.
-Yurt içi ve yurt dışı resmî ve özel kurumlarla iş birliğini sağlamak ve ortak projeler yürütmek.
-Sürekli eğitim merkezi ve diğer birimlerle iş birliği ve ortak çalışmalar yapmak.
-İlgili mevzuat hükümleri kapsamında kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör kurum ve kuruluşları ve diğer ilgili kişilere talepleri halinde danışmanlık, eğitim ve analiz hizmeti sunmak.
-İlgili mevzuat hükümleri kapsamında konferans, sempozyum, çalıştay, kurs ve benzeri eğitim faaliyetleri düzenlemek ve gerektiğinde ilgili sertifikalar vermek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.