TÜRKİYE' NİN GÖĞSÜNÜ KABARTACAK İNSANSIZ HAVA ARACI ÜRETTİ

GÜNDEM 01.10.2024 - 15:08, Güncelleme: 01.10.2024 - 15:08 2137 kez okundu.
 

TÜRKİYE' NİN GÖĞSÜNÜ KABARTACAK İNSANSIZ HAVA ARACI ÜRETTİ

16 Yaşındaki Genç Deha Bedirhan Karakuş, TEKNOFEST’e Damga Vurmaya Hazırlanıyor!
Mersin’in Mut ilçesinden çıkan 16 yaşındaki genç dahi Bedirhan Karakuş, hayalleri gerçeğe dönüştüren sıra dışı bir başarıya imza attı. Osman Nuri Yalman Anadolu Lisesi öğrencisi olan Karakuş, kendi tasarımı olan insansız hava aracıyla (İHA) 2-6 Ekim tarihlerinde Adana’da gerçekleşecek TEKNOFEST 2024'te boy göstermeye hazırlanıyor. Karakuş’un ürettiği İHA, yalnızca ilçesi için değil, Türkiye genelinde bir mühendislik harikası olarak nitelendiriliyor. 5 YILLIK AZİM, BÜYÜK BİR BAŞARIYLA SONUÇLANDI Henüz 16 yaşında olmasına rağmen, bilim ve teknolojiye olan tutkusuyla genç yaşta büyük işlere imza atan Karakuş, projesini tam 5 yıllık bir çalışmanın sonucunda hayata geçirdi. Daha ortaokulda bilim dünyasına adım atan bu genç yetenek, sekizinci sınıftan itibaren İHA’lar üzerine yoğunlaşarak kendini geliştirmeye başladı. Bu süreçte yaklaşık altı ayını sadece bu projeye ayıran Karakuş, TEKNOFEST’te ilçesini ve ülkesini temsil etmek için büyük bir heyecan yaşıyor. "ÇOK ZORLU BİR SÜREÇTİ, AMA BAŞARDIK" Bedirhan Karakuş, İHA projesini geliştirirken karşılaştığı zorluklara da dikkat çekiyor. Özellikle finansman ve sponsor bulma konusunda büyük sıkıntılar yaşadığını ifade eden genç dahi, "Yaklaşık 1.5 yıl boyunca sponsor arayışında bulunduk. Birçok kişi bize sırtını döndü, yardım eli uzatmadı. Ama pes etmedik, her şeye rağmen bu projeyi hayata geçirmeyi başardık," dedi. Karakuş, Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ve Osman Nuri Yalman Anadolu Lisesi yönetiminin kendisine sağladığı destek sayesinde projesini tamamlayabildiğini belirterek, onlara minnettar olduğunu dile getirdi. 2025'E DAHA BÜYÜK HEDEFLERLE: OTOPİLOT VE DÜŞMAN TANIMA SİSTEMİ Genç yeteneğin başarıları burada bitmiyor. Karakuş, 2025 yılında daha da gelişmiş bir İHA modeliyle TEKNOFEST’e katılmayı hedefliyor. Yeni modelin otopilot ve düşman tanıma sistemleri gibi ileri teknoloji özellikleri barındıracağını belirten Karakuş, mühendislik dünyasına damga vuracak daha büyük projelere imza atmayı planladığını da vurguladı. Şimdiden gelecek projeleriyle ilgili büyük heyecan yaratan genç deha, Türkiye'nin teknoloji alanında parlayan yıldızı olma yolunda hızla ilerliyor. MUT'UN GURURU, TÜRKİYE'NİN UMUDU Mut ilçesinde bir ilk olan bu İHA projesi, aynı zamanda Mersin genelindeki ikinci insansız hava aracı çalışması olma özelliğini taşıyor. Bedirhan Karakuş, sadece küçük bir ilçeden çıkıp ülkenin en büyük teknoloji etkinliği olan TEKNOFEST’te yarışacak olmanın gururunu değil, aynı zamanda gençlere ilham veren bir başarı hikâyesi yazmanın da mutluluğunu yaşıyor. Türkiye’nin dört bir yanından gelen mühendislik harikası projelerin arasında Bedirhan’ın projesinin nasıl bir etki yaratacağını görmek için tüm gözler TEKNOFEST’te olacak!
16 Yaşındaki Genç Deha Bedirhan Karakuş, TEKNOFEST’e Damga Vurmaya Hazırlanıyor!

Mersin’in Mut ilçesinden çıkan 16 yaşındaki genç dahi Bedirhan Karakuş, hayalleri gerçeğe dönüştüren sıra dışı bir başarıya imza attı. Osman Nuri Yalman Anadolu Lisesi öğrencisi olan Karakuş, kendi tasarımı olan insansız hava aracıyla (İHA) 2-6 Ekim tarihlerinde Adana’da gerçekleşecek TEKNOFEST 2024'te boy göstermeye hazırlanıyor. Karakuş’un ürettiği İHA, yalnızca ilçesi için değil, Türkiye genelinde bir mühendislik harikası olarak nitelendiriliyor.

5 YILLIK AZİM, BÜYÜK BİR BAŞARIYLA SONUÇLANDI

Henüz 16 yaşında olmasına rağmen, bilim ve teknolojiye olan tutkusuyla genç yaşta büyük işlere imza atan Karakuş, projesini tam 5 yıllık bir çalışmanın sonucunda hayata geçirdi. Daha ortaokulda bilim dünyasına adım atan bu genç yetenek, sekizinci sınıftan itibaren İHA’lar üzerine yoğunlaşarak kendini geliştirmeye başladı. Bu süreçte yaklaşık altı ayını sadece bu projeye ayıran Karakuş, TEKNOFEST’te ilçesini ve ülkesini temsil etmek için büyük bir heyecan yaşıyor.

"ÇOK ZORLU BİR SÜREÇTİ, AMA BAŞARDIK"

Bedirhan Karakuş, İHA projesini geliştirirken karşılaştığı zorluklara da dikkat çekiyor. Özellikle finansman ve sponsor bulma konusunda büyük sıkıntılar yaşadığını ifade eden genç dahi, "Yaklaşık 1.5 yıl boyunca sponsor arayışında bulunduk. Birçok kişi bize sırtını döndü, yardım eli uzatmadı. Ama pes etmedik, her şeye rağmen bu projeyi hayata geçirmeyi başardık," dedi. Karakuş, Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ve Osman Nuri Yalman Anadolu Lisesi yönetiminin kendisine sağladığı destek sayesinde projesini tamamlayabildiğini belirterek, onlara minnettar olduğunu dile getirdi.

2025'E DAHA BÜYÜK HEDEFLERLE: OTOPİLOT VE DÜŞMAN TANIMA SİSTEMİ

Genç yeteneğin başarıları burada bitmiyor. Karakuş, 2025 yılında daha da gelişmiş bir İHA modeliyle TEKNOFEST’e katılmayı hedefliyor. Yeni modelin otopilot ve düşman tanıma sistemleri gibi ileri teknoloji özellikleri barındıracağını belirten Karakuş, mühendislik dünyasına damga vuracak daha büyük projelere imza atmayı planladığını da vurguladı. Şimdiden gelecek projeleriyle ilgili büyük heyecan yaratan genç deha, Türkiye'nin teknoloji alanında parlayan yıldızı olma yolunda hızla ilerliyor.

MUT'UN GURURU, TÜRKİYE'NİN UMUDU

Mut ilçesinde bir ilk olan bu İHA projesi, aynı zamanda Mersin genelindeki ikinci insansız hava aracı çalışması olma özelliğini taşıyor. Bedirhan Karakuş, sadece küçük bir ilçeden çıkıp ülkenin en büyük teknoloji etkinliği olan TEKNOFEST’te yarışacak olmanın gururunu değil, aynı zamanda gençlere ilham veren bir başarı hikâyesi yazmanın da mutluluğunu yaşıyor. Türkiye’nin dört bir yanından gelen mühendislik harikası projelerin arasında Bedirhan’ın projesinin nasıl bir etki yaratacağını görmek için tüm gözler TEKNOFEST’te olacak!

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.