Elektrik ve Doğalgaza 3 Ay Zam Yok: Yeni Destek Modeli 2025'te

GÜNDEM 08.10.2024 - 16:30, Güncelleme: 08.10.2024 - 18:21 2100 kez okundu.
 

Elektrik ve Doğalgaza 3 Ay Zam Yok: Yeni Destek Modeli 2025'te

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, elektrik ve doğalgaza yönelik zam kararlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
BAYRAKTAR: "ELEKTRİK VE DOĞALGAZ YILBAŞINA KADAR ZAMLANMAYACAK" Bayraktar, yıl sonuna kadar elektrik ve doğalgaza zam yapılmayacağını belirterek, “Elektrik ve doğalgaz fiyatlarında üç ay boyunca artış olmayacak” dedi.Bakan Bayraktar, 2025 yılında yürürlüğe girecek yeni bir enerji destek modelinin hazırlıklarının sürdüğünü açıkladı. Bu yeni modele göre, elektrik tüketimi yüksek olanlara daha az destek sağlanacak.  İSRAİL'E UÇAK YAKITI İDDİALARINA YALANLAMA Bayraktar, “Enerji tüketiminde verimliliği artırmak için yüksek tüketicilere daha az destek verilecek” diye konuştu. İran’daki enerji tesislerinin vurulması durumunda doğalgaz arz güvenliğine dair endişelere de değinen Bayraktar, “Doğalgaz hatlarına yönelik bir saldırı olursa arz güvenliğinde sorun yaşanabilir” uyarısında bulundu. Son dönemde ortaya atılan “İsrail’e uçak yakıtı gönderildiği” iddialarına da yanıt veren Bayraktar, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve yalan olduğunu belirtti.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, elektrik ve doğalgaza yönelik zam kararlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

BAYRAKTAR: "ELEKTRİK VE DOĞALGAZ YILBAŞINA KADAR ZAMLANMAYACAK"

Bayraktar, yıl sonuna kadar elektrik ve doğalgaza zam yapılmayacağını belirterek, “Elektrik ve doğalgaz fiyatlarında üç ay boyunca artış olmayacak” dedi.Bakan Bayraktar, 2025 yılında yürürlüğe girecek yeni bir enerji destek modelinin hazırlıklarının sürdüğünü açıkladı. Bu yeni modele göre, elektrik tüketimi yüksek olanlara daha az destek sağlanacak. 

İSRAİL'E UÇAK YAKITI İDDİALARINA YALANLAMA

Bayraktar, “Enerji tüketiminde verimliliği artırmak için yüksek tüketicilere daha az destek verilecek” diye konuştu. İran’daki enerji tesislerinin vurulması durumunda doğalgaz arz güvenliğine dair endişelere de değinen Bayraktar, “Doğalgaz hatlarına yönelik bir saldırı olursa arz güvenliğinde sorun yaşanabilir” uyarısında bulundu. Son dönemde ortaya atılan “İsrail’e uçak yakıtı gönderildiği” iddialarına da yanıt veren Bayraktar, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve yalan olduğunu belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.