Sağlık personeline “Ergen Sağlığı Programı” eğitimi

GÜNDEM 21.10.2024 - 15:13, Güncelleme: 21.10.2024 - 15:13 1648 kez okundu.
 

Sağlık personeline “Ergen Sağlığı Programı” eğitimi

Adana İl Sağlık Müdürlüğü Çocuk Ergen Kadın ve Üreme Sağlık Birimi tarafından sağlık personellerine yönelik Ergen Sağlığı Programı Eğitimi 15- 17 Ekim günleri arasında Halk Sağlığı Başkanlığı Vet. Hek. Fuat Güneş Toplantı Salonunda yapıldığı bildirildi.
 Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Ali Tanju Altunsu’nun açılış konuşması yapmasıyla başlayan eğitime Sağlıklı Hayat Merkezlerinde görev yapan 6 Çocuk Gelişimci, 7 Sosyal Çalışmacı, 10 Diyetisyen, 6 Psikolog, 8 Hemşire, 20 Ebe, 3 Diş Hekimi, 7 Doktor ve 1 Sosyal Hizmetler Uzmanı katılım belgesi almaya hak kazandı. Kurs sorumlusu Dr. Ayten Sayılır’ın yönettiği eğitimde; Çocuk Gelişimci Bilge Cangül İyiol, Psikolog Emine Karakurumer, Sosyal Çalışmacı Direncan Abdullahoğlu ve Diyetisyen Mehmet Miktat Doğar görev aldı. Kapanış töreninde kursu başarı ile tamamlayan katılımcılara katılım belgelerini Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Ali Tanju Altunsu, Dr. Fadime Gök, Dr. Ayten Sayılır, Diyetisyen Mehmet Miktat Doğar, Çocuk Gelişimci Bilge Cangül İyiol, Psikolog Emine Karakurumer ve Sosyal Çalışmacı Direncan Abdullahoğlu tarafından verildi. Konuya ilişkin İl Sağlık Müdürlüğü’nün internet sitesinde, “Ergenlik dönemi; fiziksel, ruhsal, biyokimyasal ve sosyal yönden hızlı büyüme, gelişme ve olgunlaşma süreçleriyle çocukluktan yetişkinliğe geçiş dönemidir. Bu dönem sırasında edinilen davranışsal örüntülerin (cinsiyet ilişkileri, cinsel davranış, tütün, alkol ve diğer uyuşturucuların kullanımı, yeme alışkanlıkları, çatışmaları ve riskleri ele alış şekilleri) çoğu ömür boyu sürecektir” denildi.
Adana İl Sağlık Müdürlüğü Çocuk Ergen Kadın ve Üreme Sağlık Birimi tarafından sağlık personellerine yönelik Ergen Sağlığı Programı Eğitimi 15- 17 Ekim günleri arasında Halk Sağlığı Başkanlığı Vet. Hek. Fuat Güneş Toplantı Salonunda yapıldığı bildirildi.

 Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Ali Tanju Altunsu’nun açılış konuşması yapmasıyla başlayan eğitime Sağlıklı Hayat Merkezlerinde görev yapan 6 Çocuk Gelişimci, 7 Sosyal Çalışmacı, 10 Diyetisyen, 6 Psikolog, 8 Hemşire, 20 Ebe, 3 Diş Hekimi, 7 Doktor ve 1 Sosyal Hizmetler Uzmanı katılım belgesi almaya hak kazandı.
Kurs sorumlusu Dr. Ayten Sayılır’ın yönettiği eğitimde; Çocuk Gelişimci Bilge Cangül İyiol, Psikolog Emine Karakurumer, Sosyal Çalışmacı Direncan Abdullahoğlu ve Diyetisyen Mehmet Miktat Doğar görev aldı. Kapanış töreninde kursu başarı ile tamamlayan katılımcılara katılım belgelerini Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Ali Tanju Altunsu, Dr. Fadime Gök, Dr. Ayten Sayılır, Diyetisyen Mehmet Miktat Doğar, Çocuk Gelişimci Bilge Cangül İyiol, Psikolog Emine Karakurumer ve Sosyal Çalışmacı Direncan Abdullahoğlu tarafından verildi.
Konuya ilişkin İl Sağlık Müdürlüğü’nün internet sitesinde, “Ergenlik dönemi; fiziksel, ruhsal, biyokimyasal ve sosyal yönden hızlı büyüme, gelişme ve olgunlaşma süreçleriyle çocukluktan yetişkinliğe geçiş dönemidir. Bu dönem sırasında edinilen davranışsal örüntülerin (cinsiyet ilişkileri, cinsel davranış, tütün, alkol ve diğer uyuşturucuların kullanımı, yeme alışkanlıkları, çatışmaları ve riskleri ele alış şekilleri) çoğu ömür boyu sürecektir” denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.