‘İstiyorsanız başarırsınız’

EĞİTİM 22.02.2021 - 13:16, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1912+ kez okundu.
 

‘İstiyorsanız başarırsınız’

Prof. Akgül Erkanlı öğrencilerle buluştu
    İstanbul Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilimdalı Başkanı Prof. Dr. Erol Akgül, doktorluğun zor, ancak kutsal bir meslek olduğunu belirterek, “Zoru kolaylaştıran en önemli unsur istemek ve çok çalışmaktır. Eğer seviyorsanız, istiyorsanız başarırsınız” dedi.   Adana’da Çukurova Üniversitesi’nde 2016 yılına kadar Radyoloji Anabilimdalı Öğretim Üyeliği yapan, 2016 yılından bu yana da Medipol Üniversitesi’nde görevini sürdüren Prof. Dr. Erol Akgül, Erkan Koleji’nin Geleceğine Yön Ver Projesi kapsamındaki Kariyer Günleri’nde lise öğrencileriyle bir araya geldi. Erkan Eğitim Kurumları Kurumsal Halkla İlişkiler Müdürü Aycan Tezcan Korkut’un moderatörlüğünde online gerçekleşen seminerde, lise öğrencilerinin sorularını da yanıtlayan Prof. Dr. Akgül, doktorluk mesleğinin güç, stres dolu, uzun yıllara dayalı ve zorlu geçen bir eğitimle kazanıldığını hatırlattı. Bu zorlukların kişinin isteği, mesleğe olan sevgisiyle kolay aşılabildiğine dikkat çeken Akgül, “Sadece tıp alanında değil, hangi mesleği seçerseniz seçin, zorlukları, güçlükleri var. Yaşantınız boyunca da her çeşit güçlüklerle karşılaşacaksınız, önünüze engeller çıkacak. Seviyorsanız, yapmayı düşünüyorsanız, kesinlikle yapmalısınız. O başarıyorsa siz de başarırsınız. Yeter ki isteyin. Zoru kolaylaştıran, önünüze çıkacak engelleri aşmada en önemli unsur istemek ve çok çalışmaktır. Eğer seviyorsanız, istiyorsanız mutlaka başarırsınız. Tabi sadece istemek de yetmez, istediğinize, hedefinize ulaşmak için yapmanız gereken en önemli şey çok çalışmak. Ne kadar çok çalışırsanız, motivasyonunuz ne kadar yüksek olursa aynı oranda başarınız artar, problemleri aşma başarınız yüksek olur” dedi. Tıp eğitiminin çok uzun ve zorlu bir süreç olduğuna dikkat çeken Akgül, “Çevrenizden birileri istediği için Tıp Fakültesi’ni seçemezsiniz. Siz istiyorsanız seçersiniz, çalışırsınız, başarırsınız. Tıp eğitimi için çok uzun bir süreci göze almanız gerekiyor. Lise hayatınızda derslere bakış açınız, ders çalışma tekniğiniz, ders çalışma disiplininiz, tıp eğitiminde de başarıyı sağlar. Zor, sıkıntılı ama bir o kadar da kutsal bir mesleği yapacaksınız. İnsanları yaşama döndürme çabası, acılarını dindirmek kadar güzel bir olay yok. Çıkış noktanız, ‘o başarmışsa ben neden başaramayayım’ olsun. İnanın istemekle, çalışmakla başarılmayacak bir şey yok” diye konuştu.  
Prof. Akgül Erkanlı öğrencilerle buluştu

 

 

İstanbul Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilimdalı Başkanı Prof. Dr. Erol Akgül, doktorluğun zor, ancak kutsal bir meslek olduğunu belirterek, “Zoru kolaylaştıran en önemli unsur istemek ve çok çalışmaktır. Eğer seviyorsanız, istiyorsanız başarırsınız” dedi.

 

Adana’da Çukurova Üniversitesi’nde 2016 yılına kadar Radyoloji Anabilimdalı Öğretim Üyeliği yapan, 2016 yılından bu yana da Medipol Üniversitesi’nde görevini sürdüren Prof. Dr. Erol Akgül, Erkan Koleji’nin Geleceğine Yön Ver Projesi kapsamındaki Kariyer Günleri’nde lise öğrencileriyle bir araya geldi. Erkan Eğitim Kurumları Kurumsal Halkla İlişkiler Müdürü Aycan Tezcan Korkut’un moderatörlüğünde online gerçekleşen seminerde, lise öğrencilerinin sorularını da yanıtlayan Prof. Dr. Akgül, doktorluk mesleğinin güç, stres dolu, uzun yıllara dayalı ve zorlu geçen bir eğitimle kazanıldığını hatırlattı. Bu zorlukların kişinin isteği, mesleğe olan sevgisiyle kolay aşılabildiğine dikkat çeken Akgül, “Sadece tıp alanında değil, hangi mesleği seçerseniz seçin, zorlukları, güçlükleri var. Yaşantınız boyunca da her çeşit güçlüklerle karşılaşacaksınız, önünüze engeller çıkacak. Seviyorsanız, yapmayı düşünüyorsanız, kesinlikle yapmalısınız. O başarıyorsa siz de başarırsınız.

Yeter ki isteyin. Zoru kolaylaştıran, önünüze çıkacak engelleri aşmada en önemli unsur istemek ve çok çalışmaktır. Eğer seviyorsanız, istiyorsanız mutlaka başarırsınız. Tabi sadece istemek de yetmez, istediğinize, hedefinize ulaşmak için yapmanız gereken en önemli şey çok çalışmak.

Ne kadar çok çalışırsanız, motivasyonunuz ne kadar yüksek olursa aynı oranda başarınız artar, problemleri aşma başarınız yüksek olur” dedi. Tıp eğitiminin çok uzun ve zorlu bir süreç olduğuna dikkat çeken Akgül, “Çevrenizden birileri istediği için Tıp Fakültesi’ni seçemezsiniz. Siz istiyorsanız seçersiniz, çalışırsınız, başarırsınız. Tıp eğitimi için çok uzun bir süreci göze almanız gerekiyor. Lise hayatınızda derslere bakış açınız, ders çalışma tekniğiniz, ders çalışma disiplininiz, tıp eğitiminde de başarıyı sağlar. Zor, sıkıntılı ama bir o kadar da kutsal bir mesleği yapacaksınız. İnsanları yaşama döndürme çabası, acılarını dindirmek kadar güzel bir olay yok. Çıkış noktanız, ‘o başarmışsa ben neden başaramayayım’ olsun. İnanın istemekle, çalışmakla başarılmayacak bir şey yok” diye konuştu.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.