KÖSE: "YILAN ISIRIKLARINA DOĞRU MÜDAHALE ŞART"

GÜNDEM 05.07.2024 - 16:20, Güncelleme: 05.07.2024 - 16:20 9523+ kez okundu.
 

KÖSE: "YILAN ISIRIKLARINA DOĞRU MÜDAHALE ŞART"

"Adana'yı Sardı: Sıcaklarla Birlikte Yılan Vakalarında Artış Yaşandı!"
Adana'da son günlerde aşırı sıcaklarla birlikte yılan görüntülerinde dikkat çekici bir artış yaşanıyor. Kent genelinde termometreler 46 dereceyi gösterirken, hissedilen sıcaklık 50 dereceyi geçti. Bu hava koşulları, özellikle Çukurova bölgesinde yılan ısırma vakalarının artmasına neden oluyor. Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse, konuyla ilgili önemli uyarılarda bulundu. Köse, "Yılan ısırması durumunda yapılması gerekenler konusunda halk arasında yanlış bilgiler bulunmakta. Isırılan yerin kesilmesi veya kanın boşaltılması gibi müdahaleler yerine, en doğru adım hemen bir sağlık kuruluşuna başvurmaktır" dedi. Yılanların keskin kokulardan uzak durduğunu belirten Köse, evlerin çevresine kükürt, naftalin veya sarımsak gibi kokulu maddeler konulmasının yılanları uzaklaştırabileceğini vurguladı. "ADANA'DA GÖRÜLEN YILANLARIN ÇOĞU ZARARSIZ" "53 YILAN TÜRÜNÜN 15'İ ZEHİRLİ" Başkan Nihat Köse, yılanların doğaya ciddi katkıları olduğunu da hatırlatarak, yılanların öldürülmesinin yasak olduğunu kaydetti. Köse ayrıca, vatandaşlara yılan gördüklerinde doğrudan müdahale etmemeleri, bunun yerine yerel yetkililere veya itfaiyeye haber vermeleri çağrısında bulundu. Yılanların ekolojik denge için önemli olduğunu vurgulayan Köse, halkın bilinçlenmesi gerektiğini belirtti. Son olarak, Adana'da görülen yılanların çoğunun zararsız olduğunu ve ülkemizde 53 çeşit yılan türü bulunduğunu ifade eden Köse, sadece 15 tanesinin zehirli olduğunu aktardı. Köse, "Bu nedenle, yılanları tanımak ve doğru müdahale yöntemlerini bilmek hayati önem taşıyor" diye ekledi.
"Adana'yı Sardı: Sıcaklarla Birlikte Yılan Vakalarında Artış Yaşandı!"

Adana'da son günlerde aşırı sıcaklarla birlikte yılan görüntülerinde dikkat çekici bir artış yaşanıyor. Kent genelinde termometreler 46 dereceyi gösterirken, hissedilen sıcaklık 50 dereceyi geçti. Bu hava koşulları, özellikle Çukurova bölgesinde yılan ısırma vakalarının artmasına neden oluyor. Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse, konuyla ilgili önemli uyarılarda bulundu. Köse, "Yılan ısırması durumunda yapılması gerekenler konusunda halk arasında yanlış bilgiler bulunmakta. Isırılan yerin kesilmesi veya kanın boşaltılması gibi müdahaleler yerine, en doğru adım hemen bir sağlık kuruluşuna başvurmaktır" dedi. Yılanların keskin kokulardan uzak durduğunu belirten Köse, evlerin çevresine kükürt, naftalin veya sarımsak gibi kokulu maddeler konulmasının yılanları uzaklaştırabileceğini vurguladı.

"ADANA'DA GÖRÜLEN YILANLARIN ÇOĞU ZARARSIZ"

"53 YILAN TÜRÜNÜN 15'İ ZEHİRLİ"

Başkan Nihat Köse, yılanların doğaya ciddi katkıları olduğunu da hatırlatarak, yılanların öldürülmesinin yasak olduğunu kaydetti. Köse ayrıca, vatandaşlara yılan gördüklerinde doğrudan müdahale etmemeleri, bunun yerine yerel yetkililere veya itfaiyeye haber vermeleri çağrısında bulundu. Yılanların ekolojik denge için önemli olduğunu vurgulayan Köse, halkın bilinçlenmesi gerektiğini belirtti. Son olarak, Adana'da görülen yılanların çoğunun zararsız olduğunu ve ülkemizde 53 çeşit yılan türü bulunduğunu ifade eden Köse, sadece 15 tanesinin zehirli olduğunu aktardı. Köse, "Bu nedenle, yılanları tanımak ve doğru müdahale yöntemlerini bilmek hayati önem taşıyor" diye ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.