Okulçağı işitme tarama eğitimi
Okulçağı işitme tarama eğitimi
Sağlık Bakanlığı Çocuk ve Ergen Sağlığı Dairesi Başkanlığı tarafından, bebeklik ve çocukluk çağında sık görülen işitme kaybının erken tanınması ve gerekli tedavilerinin sağlanabilmesi amacıyla yürütülen “Ulusal İşitme Tarama Programı” (UİTP) kapsamında hem yenidoğan hem de ilköğretim birinci sınıfa giden çocuklara işitme taraması yapıldığı bildirildi.
Adana İl Sağlık Müdürlüğü’nün internet sitesindeki bilgilere göre, geçtiğimiz günlerde program sorumluları ile sahada halihazırda Okulçağı İşitme Tarama Programını yürüten personele yönelik Hizmet İçi Eğitim yapıldı.
Dr. Fadime Gök’ün okulçağı işitme taramanın önemini vurgu yapan konuşması ile başlayan eğitim, Uzm. Dr. Bahar Balduz’un sunumu ile devam etti. Halk Sağlığı Hizmetlerinde görevli Ayşe Yasemin Gezer, Veri Aktarımını Cihazdan Göndermek İçin Uygulanacak Adımlar ve Hata Kodları konusunu, Gülsüm Serbes Oçitp Kapsamında Tarama Odyometri/MDS’den Gönderilen Verilerin UİTP Web Sisteminde İncelenmesi–Düzeltilmesi konusunu anlattı. Toplantıda Şeyma Ayanoğlu Tarama Odyometre Cihazı Tanıtımı-Kullanımı ve Derya Temel’in Okulçağı İşitme Tarama Prevelans ve Sıklığı konusunda yapmış olduğu sunum ile sona erdi.
Eğitimde; İlçe Sağlık Müdürlüklerinde işitme taramadan sorumlu olan 27 katılımcı ve eğitim sorumlusu olarak Uzm. Dr. Bahar Balduz ve Halk Sağlığı İşitme Tarama biriminde görev alan 4 sağlık personeli görev aldı.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.