ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTÜNE BÜYÜK DARBE 15 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

GÜNDEM 16.08.2024 - 14:04, Güncelleme: 16.08.2024 - 14:04 4876+ kez okundu.
 

ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTÜNE BÜYÜK DARBE 15 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

Adana Merkezli 4 İlde Düzenlenen “KUYU-17” Operasyonunda Organize Suç Örgütü Çökertildi
İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, Adana merkezli dört ilde Jandarma tarafından gerçekleştirilen “KUYU-17” operasyonunda, elebaşlığını Ahmet Kurt’un yaptığı organize suç örgütünün çökertildiğini duyurdu. Bakan Yerlikaya, operasyonların detaylarını paylaşarak, organize suç örgütlerine karşı kararlılıkla mücadele edeceklerini vurguladı. Yumurtalık Cumhuriyet Başsavcılığı ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda, elebaşının da aralarında bulunduğu 15 şüpheli yakalandı.  OPERASYONDA SİLAH VE BELGELER ELE GEÇİRİLDİ Operasyonlar Adana merkezli olup İstanbul, Malatya ve Şanlıurfa’da da eş zamanlı gerçekleştirildi. Operasyonda yakalanan şüphelilerin, nitelikli yağma, mala zarar verme, kasten yaralama, silahla tehdit ve 6136 sayılı kanuna muhalefet gibi suçları örgütlü bir şekilde işledikleri tespit edildi. Suç örgütünün, kurdukları sözde mahkemelerde mağdurlara ceza vererek taşınır ve taşınmaz mallarına el koydukları, tehdit, cebir, şiddet ve şantaj yoluyla bu malları başkasının üzerine zorla geçirdikleri ve bundan komisyon aldıkları belirlendi. Operasyonlarda, av tüfekleri, çok sayıda alacak verecek defteri, mağdurlarla yapılan satış anlaşmaları ve mağdurların haklarından feragat ettiklerine dair zorla doldurulmuş dilekçeler ele geçirildi.  İÇİŞLERİ BAKANI: "ADALETTEN KAÇAMAZLAR" Bakan Ali Yerlikaya, açıklamasında organize suç örgütlerine karşı kararlılıkla mücadele ettiklerini belirterek, “Hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip, adalete teslim edeceğiz. Şafak sökerken de gün batarken de operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek,” dedi. Bakan Yerlikaya, operasyonu koordine eden Yumurtalık Cumhuriyet Başsavcılığı ve operasyonları gerçekleştiren Jandarma ekiplerini tebrik ederek, milletin duasının güvenlik güçleriyle olduğunu vurguladı.
Adana Merkezli 4 İlde Düzenlenen “KUYU-17” Operasyonunda Organize Suç Örgütü Çökertildi

İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, Adana merkezli dört ilde Jandarma tarafından gerçekleştirilen “KUYU-17” operasyonunda, elebaşlığını Ahmet Kurt’un yaptığı organize suç örgütünün çökertildiğini duyurdu. Bakan Yerlikaya, operasyonların detaylarını paylaşarak, organize suç örgütlerine karşı kararlılıkla mücadele edeceklerini vurguladı. Yumurtalık Cumhuriyet Başsavcılığı ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda, elebaşının da aralarında bulunduğu 15 şüpheli yakalandı. 


OPERASYONDA SİLAH VE BELGELER ELE GEÇİRİLDİ

Operasyonlar Adana merkezli olup İstanbul, Malatya ve Şanlıurfa’da da eş zamanlı gerçekleştirildi. Operasyonda yakalanan şüphelilerin, nitelikli yağma, mala zarar verme, kasten yaralama, silahla tehdit ve 6136 sayılı kanuna muhalefet gibi suçları örgütlü bir şekilde işledikleri tespit edildi. Suç örgütünün, kurdukları sözde mahkemelerde mağdurlara ceza vererek taşınır ve taşınmaz mallarına el koydukları, tehdit, cebir, şiddet ve şantaj yoluyla bu malları başkasının üzerine zorla geçirdikleri ve bundan komisyon aldıkları belirlendi. Operasyonlarda, av tüfekleri, çok sayıda alacak verecek defteri, mağdurlarla yapılan satış anlaşmaları ve mağdurların haklarından feragat ettiklerine dair zorla doldurulmuş dilekçeler ele geçirildi. 

İÇİŞLERİ BAKANI: "ADALETTEN KAÇAMAZLAR"

Bakan Ali Yerlikaya, açıklamasında organize suç örgütlerine karşı kararlılıkla mücadele ettiklerini belirterek, “Hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip, adalete teslim edeceğiz. Şafak sökerken de gün batarken de operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek,” dedi. Bakan Yerlikaya, operasyonu koordine eden Yumurtalık Cumhuriyet Başsavcılığı ve operasyonları gerçekleştiren Jandarma ekiplerini tebrik ederek, milletin duasının güvenlik güçleriyle olduğunu vurguladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.