ÖZÇAĞDAŞ: "BU YASA ANAYASA MAHKEMESİNE TAŞINABİLİR"

GÜNDEM 04.07.2024 - 14:46, Güncelleme: 04.07.2024 - 14:46 3374+ kez okundu.
 

ÖZÇAĞDAŞ: "BU YASA ANAYASA MAHKEMESİNE TAŞINABİLİR"

Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi'nin İlk 4 Maddesi Kabul Edildi: Tartışmalar Devam Ediyor
Türkiye Büyük Millet Meclisi Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi'nin ilk dört maddesini kabul ettiğini duyurdu. Teklifin "amaç", "kapsam", "tanımlar" ve "temel ilkeler" başlıklı bölümleri, yoğun tartışmalar eşliğinde onaylandı. CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, komisyon sürecinde tüm siyasi görüşlerin katkısıyla teklifin yeniden düzenlenmesi çağrısında bulunurken, CHP İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş ise sendikaların ve öğretmenlerin endişelerini dile getirerek, "Bu yasa Genel Kurul'da da tartışılacak ve Anayasa Mahkemesi'ne taşınabilir" uyarısında bulundu. ŞAMLIOĞLU: "TEKLİF ÖĞRETMENLER LEHİNE ÖNEMLİ DÜZENLEMELER İÇERİYOR" AK Parti İstanbul Milletvekili Hulki Cevizoğlu, muhalefetin önerilerini açıklamalarını ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile görüşmeler yapmalarını teşvik etti. Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu ise teklifin öğretmenler lehine önemli düzenlemeler içerdiğini vurgulayarak, "Hizmet sınıfının değiştirilmesi" başlıklı hükümlerin ayrıntılarını paylaştı. Teklifin kabul edilmesiyle birlikte, eğitim fakültelerinin kontenjanlarında yapılacak olası azaltmalar ve öğretmenlik mesleğine ilişkin diğer düzenlemeler üzerindeki tartışmalar da sürüyor. Önümüzdeki günlerde teklifin Genel Kurul'da nasıl bir yol izleyeceği ve yasalaşma sürecindeki olası değişiklikler merakla bekleniyor.
Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi'nin İlk 4 Maddesi Kabul Edildi: Tartışmalar Devam Ediyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi'nin ilk dört maddesini kabul ettiğini duyurdu. Teklifin "amaç", "kapsam", "tanımlar" ve "temel ilkeler" başlıklı bölümleri, yoğun tartışmalar eşliğinde onaylandı. CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, komisyon sürecinde tüm siyasi görüşlerin katkısıyla teklifin yeniden düzenlenmesi çağrısında bulunurken, CHP İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş ise sendikaların ve öğretmenlerin endişelerini dile getirerek, "Bu yasa Genel Kurul'da da tartışılacak ve Anayasa Mahkemesi'ne taşınabilir" uyarısında bulundu.

ŞAMLIOĞLU: "TEKLİF ÖĞRETMENLER LEHİNE ÖNEMLİ DÜZENLEMELER İÇERİYOR"

AK Parti İstanbul Milletvekili Hulki Cevizoğlu, muhalefetin önerilerini açıklamalarını ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile görüşmeler yapmalarını teşvik etti. Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu ise teklifin öğretmenler lehine önemli düzenlemeler içerdiğini vurgulayarak, "Hizmet sınıfının değiştirilmesi" başlıklı hükümlerin ayrıntılarını paylaştı. Teklifin kabul edilmesiyle birlikte, eğitim fakültelerinin kontenjanlarında yapılacak olası azaltmalar ve öğretmenlik mesleğine ilişkin diğer düzenlemeler üzerindeki tartışmalar da sürüyor. Önümüzdeki günlerde teklifin Genel Kurul'da nasıl bir yol izleyeceği ve yasalaşma sürecindeki olası değişiklikler merakla bekleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.