Portakal Çiçeği Karnavalı Turizm Hareketine Dönüşüyor

TURİZM 17.02.2017 - 15:28, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1094+ kez okundu.
 

Portakal Çiçeği Karnavalı Turizm Hareketine Dönüşüyor

    İlki 2013 yılında organize edilen ve her geçen yıl giderek daha fazla katılımcı ile büyük bir şölene dönüşen “Nisan'da Adana'da – Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı” sadece Adana'ya değil bölgenin ve ülkemizin tanıtımına da katkıda bulunan bir turizm hareketi haline geldi. Özellikle uluslararası katılımcıların artması ve karnavalın bir marka değerine ulaşması, ekonomik ve kültürel anlamda da olumlu etkiler yaratıyor.   Her yıl Türkiye'nin ve dünyanın birçok yerinden Adana'ya gelen yerli ve yabancı turistler, karnaval boyunca yaşadıkları deneyimlerle, bir çeşit "Turizm Elçisi" kimliğini taşımaya başlıyorlar. Bu elçiler; yaşadıkları şehir ve ülkelerde karnaval üzerinden kentimizin, bölgenin ve hatta Türkiye'nin tanıtımına doğrudan katkıda bulunuyorlar.   Onbinlerce insanın muhteşem portakal çiçeği kokuları eşliğinde hoşça vakit geçirmelerini, Adana mutfağının eşsiz lezzetlerini tatmalarını, Adana ve civarında görülecek tarihi ve doğal güzellikleri ziyaret etmelerini sağlamak karnavalın başlıca amaçlarından biri olmuş durumda. Bu yıl kurgulanan "Nisan'da bir hafta Adana'da" ile yalnızca Adana değil çok yakındaki Mersin, Tarsus, Kapadokya Bölgesi, Nemrut, Antakya, ve hatta Adana’nın Akdeniz kıyı şeridinin de bu turizm hareketinden yararlanmasını ve fayda sağlaması da amaçlanıyor.   Bu düşünce ile Nisan'da Adana'da Komitesi, özellikle uzak yerlerden karnavala gelmeyi düşünenler için, 1 haftalık dolu dolu örnek bir program hazırladı. Nisan'da 1 Hafta Adana'da sloganıyla Türkçe ve İngilizce hazırlanmış olan tanıtım linkini de web sitesine, mobil uygulamasına ekleyerek, yerli ve yabancı turistlerin bölgede daha uzun kalmalarını sağlamayı hedeflendi.   “Nisan'da 1 Hafta” tanıtımına bu linkten ulaşabilirsiniz; http://nisandaadanada.com/karnavalbrosur   Karnaval 4-9 Nisan tarihleri arasında… Bu yıl 4-9 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek olan karnavalın programı, Mart ayının son haftasında, yine resmi web sitemizden ve sosyal medya hesaplarımızdan duyurulacak. Bu süre zarfında, her zaman olduğu gibi, karnaval ile ilgili olarak, karnaval resmi web sitesi, sosyal medya hesapları dışındaki bilgilere itibar etmemenizi önemle rica ediyoruz.

 

 

İlki 2013 yılında organize edilen ve her geçen yıl giderek daha fazla katılımcı ile büyük bir şölene dönüşen “Nisan'da Adana'da – Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı” sadece Adana'ya değil bölgenin ve ülkemizin tanıtımına da katkıda bulunan bir turizm hareketi haline geldi. Özellikle uluslararası katılımcıların artması ve karnavalın bir marka değerine ulaşması, ekonomik ve kültürel anlamda da olumlu etkiler yaratıyor.

 

Her yıl Türkiye'nin ve dünyanın birçok yerinden Adana'ya gelen yerli ve yabancı turistler, karnaval boyunca yaşadıkları deneyimlerle, bir çeşit "Turizm Elçisi" kimliğini taşımaya başlıyorlar. Bu elçiler; yaşadıkları şehir ve ülkelerde karnaval üzerinden kentimizin, bölgenin ve hatta Türkiye'nin tanıtımına doğrudan katkıda bulunuyorlar.

 

Onbinlerce insanın muhteşem portakal çiçeği kokuları eşliğinde hoşça vakit geçirmelerini, Adana mutfağının eşsiz lezzetlerini tatmalarını, Adana ve civarında görülecek tarihi ve doğal güzellikleri ziyaret etmelerini sağlamak karnavalın

başlıca amaçlarından biri olmuş durumda. Bu yıl kurgulanan "Nisan'da bir hafta Adana'da" ile yalnızca Adana değil çok yakındaki Mersin, Tarsus, Kapadokya Bölgesi, Nemrut, Antakya, ve hatta Adana’nın Akdeniz kıyı şeridinin de bu turizm hareketinden yararlanmasını ve fayda sağlaması da amaçlanıyor.

 

Bu düşünce ile Nisan'da Adana'da Komitesi, özellikle uzak yerlerden karnavala gelmeyi düşünenler için, 1 haftalık dolu dolu örnek bir program hazırladı. Nisan'da 1 Hafta Adana'da sloganıyla Türkçe ve İngilizce hazırlanmış olan tanıtım linkini de web sitesine, mobil uygulamasına ekleyerek, yerli ve yabancı turistlerin bölgede daha uzun kalmalarını sağlamayı hedeflendi.  

“Nisan'da 1 Hafta” tanıtımına bu linkten ulaşabilirsiniz; http://nisandaadanada.com/karnavalbrosur

 

Karnaval 4-9 Nisan tarihleri arasında…

Bu yıl 4-9 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek olan karnavalın programı, Mart ayının son haftasında, yine resmi web sitemizden ve sosyal medya hesaplarımızdan duyurulacak. Bu süre zarfında, her zaman

olduğu gibi, karnaval ile ilgili olarak, karnaval resmi web sitesi, sosyal medya hesapları dışındaki bilgilere itibar etmemenizi önemle rica ediyoruz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.