Savaş zamanlarındaki tehciri her ülke yapabilir

SİYASET 25.04.2021 - 16:33, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 2326+ kez okundu.
 

Savaş zamanlarındaki tehciri her ülke yapabilir

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Seyhan İlçe Başkanı Baha Bener:
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Seyhan İlçe Başkanı Baha Bener, “Savaş zamanları gibi olağanüstü durumlarda, ülke içinde bir yerden başka bir yere zorunlu insan nakli her ülkenin yapabileceği bir işlemdir” dedi. Bener, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, Dünya kamuoyunda her 24 Nisan’da gündeme gelen Tehcir’in, Ermeniler’in Osmanlı Devleti aleyhine giriştikleri isyan ve eylemlere karşı devletin aldığı tedbirler olduğunu ve hükümetin meşru savunma ve egemenlik hakkını kullandığını söyledi. Bener, ülke içinde bir yerden başka bir yere nakil anlamını taşıyan bir çeşit zorunlu göç olan tehciri avaş zamanları gibi olağanüstü durumlarda her ülkenin yapabileceğini kaydetti. Bener, şunları söyledi: “24 Nisan 1915’de, henüz “Tehcir”in yani “Sevkiyat Kanunu” çıkmadan önce Ermenileri silahlandıran gizli Ermeni komitelerine, Türk polisi tarafından bir iç güvenlik operasyonu yapılmış, merkezleri dağıtılmış, evraklarına el konulmuş ve 2 bin 345 terör örgütlerinin elebaşları tutuklanmış, ancak bir tek Ermeni ölmemiştir. Ermeni çevrelerin “Sözde Ermeni Soykırımı”nın yıl dönümü olarak kutladıkları 24 Nisan, işte komitecilerin tutuklandığı tarihtir. Bu tarih, 106 yıldır tekrarlanarak beyinlere kazınmakta ve Ermeni Diasporası tarafından, “Sözde Ermeni Soykırımı” olarak pazarlanmaktadır. Her yıl 24 Nisan’da, ya ABD Kongresi’nde başkan tarafından yapılan konuşmada, ya Avrupa Parlamenter Meclisinde ya da Avrupa Devletlerinin Parlamentosunda, “Sözde Ermeni Soykırımı” anısına bir kısım açıklamalar yapılmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin içerdeki emperyalist uşaklarının tarihi olayı saptırıp her 24 Nisan’da siyasi malzeme yapmaları ihanettir. Bunlarla birlikte olanlar hem gaflet, hem dalalet hem de ihanet içindedir. Gerçekler apaçık ortadadır. Kim kimle beraber olduğu, kim kimi kahvaltıya çağırdığı gün gibi aşikardır. Türk milliyetçisi, Ülkücüler bu ihaneti görür ve refleksini verir.”
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Seyhan İlçe Başkanı Baha Bener:

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Seyhan İlçe Başkanı Baha Bener, “Savaş zamanları gibi olağanüstü durumlarda, ülke içinde bir yerden başka bir yere zorunlu insan nakli her ülkenin yapabileceği bir işlemdir” dedi.

Bener, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, Dünya kamuoyunda her 24 Nisan’da gündeme gelen Tehcir’in, Ermeniler’in Osmanlı Devleti aleyhine giriştikleri isyan ve eylemlere karşı devletin aldığı tedbirler olduğunu ve hükümetin meşru savunma ve egemenlik hakkını kullandığını söyledi.

Bener, ülke içinde bir yerden başka bir yere nakil anlamını taşıyan bir çeşit zorunlu göç olan tehciri avaş zamanları gibi olağanüstü durumlarda her ülkenin yapabileceğini kaydetti. Bener, şunları söyledi: “24 Nisan 1915’de, henüz “Tehcir”in yani “Sevkiyat Kanunu” çıkmadan önce Ermenileri silahlandıran gizli Ermeni komitelerine, Türk polisi tarafından bir iç güvenlik operasyonu yapılmış, merkezleri dağıtılmış, evraklarına el konulmuş ve 2 bin 345 terör örgütlerinin elebaşları tutuklanmış, ancak bir tek Ermeni ölmemiştir. Ermeni çevrelerin “Sözde Ermeni Soykırımı”nın yıl dönümü olarak kutladıkları 24 Nisan, işte komitecilerin tutuklandığı tarihtir. Bu tarih, 106 yıldır tekrarlanarak beyinlere kazınmakta ve Ermeni Diasporası tarafından, “Sözde Ermeni Soykırımı” olarak pazarlanmaktadır. Her yıl 24 Nisan’da, ya ABD Kongresi’nde başkan tarafından yapılan konuşmada, ya Avrupa Parlamenter Meclisinde ya da Avrupa Devletlerinin Parlamentosunda, “Sözde Ermeni Soykırımı” anısına bir kısım açıklamalar yapılmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin içerdeki emperyalist uşaklarının tarihi olayı saptırıp her 24 Nisan’da siyasi malzeme yapmaları ihanettir. Bunlarla birlikte olanlar hem gaflet, hem dalalet hem de ihanet içindedir. Gerçekler apaçık ortadadır. Kim kimle beraber olduğu, kim kimi kahvaltıya çağırdığı gün gibi aşikardır. Türk milliyetçisi, Ülkücüler bu ihaneti görür ve refleksini verir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.