Son 24 saatte Çin'de 12, Güney Kore'de 42 yeni Covid-19 vakası görüldü

DÜNYA 29.06.2020 - 13:11, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2520+ kez okundu.
 

Son 24 saatte Çin'de 12, Güney Kore'de 42 yeni Covid-19 vakası görüldü

Son 24 saatte Asya ülkelerinden Çin'de 12, Güney Kore'de 42 yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakası tespit edildi. Çin Ulusal Sağlık Komisyonundan yapılan açıklamaya göre, ülke genelinde 5'i yurt dışı kaynaklı olmak üzere 12 vaka saptandı.   Çin ana karasında son 24 saatte virüs kaynaklı ölüm görülmezken, toplam vaka sayısı 83 bin 512'ye çıktı. Çin'de bugüne kadar 4 bin 634 kişi salgın nedeniyle hayatını kaybetti.   Başkent Pekin'de 11 Haziran'da Şinfadi toptan gıda pazarıyla bağlantılı Covid-19 vakalarının aniden yükselmesi sonrası salgının yayılmasını önlemek amacıyla eğitime geçici olarak ara verilmiş, spor ve sanat faaliyetleri gibi toplu etkinlikler geçici süreyle durdurulmuştu. Şinfadi toptan gıda pazarı kapatılıp tüm çalışanlara test yapılmış ve pazar yeri yakınındaki 11 konut bölgesi karantinaya alınmıştı. Kentte yeni açılan güzellik salonları ve berberlerde yapılan testlerde yeni vakaya rastlanmaması salgının kontrol altına alındığının işareti olarak değerlendiriliyor.

Son 24 saatte Asya ülkelerinden Çin'de 12, Güney Kore'de 42 yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakası tespit edildi.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonundan yapılan açıklamaya göre, ülke genelinde 5'i yurt dışı kaynaklı olmak üzere 12 vaka saptandı.

 

Çin ana karasında son 24 saatte virüs kaynaklı ölüm görülmezken, toplam vaka sayısı 83 bin 512'ye çıktı. Çin'de bugüne kadar 4 bin 634 kişi salgın nedeniyle hayatını kaybetti.

 

Başkent Pekin'de 11 Haziran'da Şinfadi toptan gıda pazarıyla bağlantılı Covid-19 vakalarının aniden yükselmesi sonrası salgının yayılmasını önlemek amacıyla eğitime geçici olarak ara verilmiş, spor ve sanat faaliyetleri gibi toplu etkinlikler geçici süreyle durdurulmuştu.

Şinfadi toptan gıda pazarı kapatılıp tüm çalışanlara test yapılmış ve pazar yeri yakınındaki 11 konut bölgesi karantinaya alınmıştı.

Kentte yeni açılan güzellik salonları ve berberlerde yapılan testlerde yeni vakaya rastlanmaması salgının kontrol altına alındığının işareti olarak değerlendiriliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.