SÜT NEREYE KOŞUYOR?

EKONOMİ 01.02.2021 - 17:16, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2488+ kez okundu.
 

SÜT NEREYE KOŞUYOR?

Ocak ayında markette fiyatı en fazla artan ürün yüzde 23,65 ile pastörize süt oldu.
  Çiğ süt fiyatı, bazı bölgelerde 3 liraya kadar yükseldi. Pastörize edilerek piyasaya sürülen süt ise, markalarına göre değişmekle birlikte, marketlerde 10 liraya kadar dayandı. Sokak satıcıları Adana’da sütü 4 ile 5 lira arasında satıyor. Zincir marketlerde fiyat 4 lira 75 kuruş ile 9 lira 95 kuruş aralığında değişiyor.  AŞIRI ZAM ÇİĞ SÜT FİYATINDAKİ  DÜZENLEMEYLE İLGİLİ OLAMAZ!  Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Ocak ayında markette en fazla fiyat artışının yüzde 23,65 ile pastörize sütte yaşandığını bildirdi. Süt ve süt ürünlerine yapılan aşırı zamların, çiğ süte yapılan zamla açıklanmasına Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru tepki gösteriyor. Doğru, “Çiğ süt fiyatına yapılan düzenlemeyi, bu zamlara sebep göstermek mümkün değildir, sadece kılıf uydurmaktır” diyor.   İŞTE ARTAN YEM FİYATLARI  Çiğ süt elde etmek için besicilikte kullanılan ve geçen yıl 1 lira 87 kuruş seviyesindeki "23 Protein Süt Yemi"nin kilogram fiyatı bugün 2 lira 92 kuruş, geçen yıl 2,33 TL olan soya küspesi bugün 4 lira 32 kuruş, geçen yıl 1 lira 02 kuruş olan kepek fiyatı 1 lira 66 kuruş, geçen yıl 1 lira 41 kuruş olan mısır flake fiyatı ise 2 lira 24 kuruş oldu.
Ocak ayında markette fiyatı en fazla artan ürün yüzde 23,65 ile pastörize süt oldu.

 

Çiğ süt fiyatı, bazı bölgelerde 3 liraya kadar yükseldi. Pastörize edilerek piyasaya sürülen süt ise, markalarına göre değişmekle birlikte, marketlerde 10 liraya kadar dayandı. Sokak satıcıları Adana’da sütü 4 ile 5 lira arasında satıyor. Zincir marketlerde fiyat 4 lira 75 kuruş ile 9 lira 95 kuruş aralığında değişiyor. 

AŞIRI ZAM ÇİĞ SÜT FİYATINDAKİ 
DÜZENLEMEYLE İLGİLİ OLAMAZ! 
Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Ocak ayında markette en fazla fiyat artışının yüzde 23,65 ile pastörize sütte yaşandığını bildirdi. Süt ve süt ürünlerine yapılan aşırı zamların, çiğ süte yapılan zamla açıklanmasına Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru tepki gösteriyor. Doğru, “Çiğ süt fiyatına yapılan düzenlemeyi, bu zamlara sebep göstermek mümkün değildir, sadece kılıf uydurmaktır” diyor.  
İŞTE ARTAN YEM FİYATLARI 
Çiğ süt elde etmek için besicilikte kullanılan ve geçen yıl 1 lira 87 kuruş seviyesindeki "23 Protein Süt Yemi"nin kilogram fiyatı bugün 2 lira 92 kuruş, geçen yıl 2,33 TL olan soya küspesi bugün 4 lira 32 kuruş, geçen yıl 1 lira 02 kuruş olan kepek fiyatı 1 lira 66 kuruş, geçen yıl 1 lira 41 kuruş olan mısır flake fiyatı ise 2 lira 24 kuruş oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.