TEGV ÇOCUKLARI HEM ÖĞRENDİ HEM EĞLENDİ

GENÇLİK 02.08.2016 - 11:09, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1747+ kez okundu.
 

TEGV ÇOCUKLARI HEM ÖĞRENDİ HEM EĞLENDİ

  ADANA- TEGV-(Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı ) Adana Süleyman Özgentürk Öğrenim Birimi, 6 hafta devam eden Yaz etkinliklerine katılan çocuklarla Çukurova Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi laboratuarlarına, Üniversite Ali Nihat Gökyiğit Botanik Bahçesi ve Çukurova Belediyesi Su Oyunları Parkına hem bilgilenme hem de eğlenme amacıyla gezi düzenledi. Ç.Ü SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİNDE BİLGİLENDİLER TEGV Adana sorumlusu Hakan Kaya tarafından organize edilen geziye ,TEGV gönüllü eğitmeni ve Adana Çocuk ve Kadın Hakları Dernek Başkanı Çiğdem Akça, TEGV gönüllü eğitmenleri Alev DÖNBAK, Burcu SAVMA ve Alper BAĞ destek verdi. TEGV gönüllü eğitmeni ve Su Ürünleri Fakültesinde Araştırma Görevlisi olan İrem Nur YEŞİLYURT koordinasyonunda yapılan gezide çocuklar Su Ürünleri Laboratuarlarını gezme ve yapılanlar hakkında bilgi alma şansını yakaladılar. Araştırma görevlisi Burcu AK “ yosunlar ve kullanıldıkları alanlar ”, Dr. Sinan Mavruk “Gözle görülmeyen denizlerdeki mikroskobik canlılar” hakkında bilgi vererek, çocuklara tek tek mikroskop üzerinde canlıları inceleme şansı verdi. Yüksek Lisans Öğrencisi Gürkan AKBULUT “ deniz sularının kirlilik oranının ölçümü hakkında çocuklara bilgiler verdi. Araştırma Görevlisi İrem Nur YEŞİLYURT ise “deniz canlıları yumuşakçalar, kabuklular, balıklar” hakkında bilgi verdi. Çocuklar hayvanları inceleme ve dokunma şansı buldular, bir yengecin iç organlarını incelediler. Daha sonra çocuklarla Çukurova Üniversitesi içersindeki Ali Nihat Gökyiğit Botanik bahçesi gezildi. Botanik bahçe sorumlusu Biyolog Salih KAVAK tarafından çocuklara çeşitli bitki ve ağaçlar tanıtıldı.Park içinde doğal yollardan oluşmuş vadiye inildi ve iinde yaşayan hayvanlar hakkında bilgi alındı.  Ve son olarak çocuklar Çukurova Belediyesinin tüm çocuklara açık olan ve içinde çeşitli su aktivitelerinin yapıldığı” Su Oyunları Parkına “götürüldü. Daha önce bu parka hiç gelmemiş Adana güney mahallelerinde oturan çocuklar için çok verimli geçen gezide, çocuklar gönüllerince eğlendi. 

 

ADANA- TEGV-(Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı ) Adana Süleyman Özgentürk Öğrenim Birimi, 6 hafta devam eden Yaz etkinliklerine katılan çocuklarla Çukurova Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi laboratuarlarına, Üniversite Ali Nihat Gökyiğit Botanik Bahçesi ve Çukurova Belediyesi Su Oyunları Parkına hem bilgilenme hem de eğlenme amacıyla gezi düzenledi.

Ç.Ü SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİNDE BİLGİLENDİLER

TEGV Adana sorumlusu Hakan Kaya tarafından organize edilen geziye ,TEGV gönüllü eğitmeni ve Adana Çocuk ve Kadın Hakları Dernek Başkanı Çiğdem Akça, TEGV gönüllü eğitmenleri Alev DÖNBAK, Burcu SAVMA ve Alper BAĞ destek verdi. TEGV gönüllü eğitmeni ve Su Ürünleri Fakültesinde Araştırma Görevlisi olan İrem Nur YEŞİLYURT koordinasyonunda yapılan gezide çocuklar Su Ürünleri Laboratuarlarını gezme ve yapılanlar hakkında bilgi alma şansını yakaladılar. Araştırma görevlisi Burcu AK “ yosunlar ve kullanıldıkları alanlar ”, Dr. Sinan Mavruk “Gözle görülmeyen denizlerdeki mikroskobik canlılar” hakkında bilgi vererek, çocuklara tek tek mikroskop üzerinde canlıları inceleme şansı verdi. Yüksek Lisans Öğrencisi Gürkan AKBULUT “ deniz sularının kirlilik oranının ölçümü hakkında çocuklara bilgiler verdi. Araştırma Görevlisi İrem Nur YEŞİLYURT ise “deniz canlıları yumuşakçalar, kabuklular, balıklar” hakkında bilgi verdi. Çocuklar hayvanları inceleme ve dokunma şansı buldular, bir yengecin iç organlarını incelediler.

Daha sonra çocuklarla Çukurova Üniversitesi içersindeki Ali Nihat Gökyiğit Botanik bahçesi gezildi. Botanik bahçe sorumlusu Biyolog Salih KAVAK tarafından çocuklara çeşitli bitki ve ağaçlar tanıtıldı.Park içinde doğal yollardan oluşmuş vadiye inildi ve iinde yaşayan hayvanlar hakkında bilgi alındı.

 Ve son olarak çocuklar Çukurova Belediyesinin tüm çocuklara açık olan ve içinde çeşitli su aktivitelerinin yapıldığı” Su Oyunları Parkına “götürüldü. Daha önce bu parka hiç gelmemiş Adana güney mahallelerinde oturan çocuklar için çok verimli geçen gezide, çocuklar gönüllerince eğlendi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.