Türkiye’den AB’ye doğu Akdeniz tepkisi

DÜNYA 17.05.2020 - 08:07, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2397+ kez okundu.
 

Türkiye’den AB’ye doğu Akdeniz tepkisi

Türkiye, Avrupa Birliği dışişleri bakanlarının doğu Akdeniz’deki faaliyetlerinden ötürü Ankara’yı kınayan açıklamasına sert tepki gösterdi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy’un yaptığı açıklamada, “AB dışişleri bakanlarının doğu Akdeniz’deki sorunlara dair son açıklaması, kendini tekrar eden ve hiçbir amaca hizmet etmeyen kısır bir söylemin son örneğidir” denildi. AB’nin, ‘koronavirüsle mücadelede gösteremediği dayanışmayı, söz konusu Rum kesimi olduğunda koşulsuz şartsız göstermesinin manidar olduğunu’ vurgulayan Aksoy, “AB’nin yapması gereken, dayanışma kisvesi altında körü körüne Yunanistan ve GKRY’nin sözcülüğüne soyunmak yerine, sağduyuyla davranmak, uluslararası hukuk ile Türkiye ve KKTC’nin meşru hak ve menfaatlerini dikkate almaktır” ifadelerini kullandı. AB Dış Politika Temsilcisi Josep Borrell ise AB bakanlarının açıklamasının net ve kararlı bir mesaj içerdiğini savundu.

Türkiye, Avrupa Birliği dışişleri bakanlarının doğu Akdeniz’deki faaliyetlerinden ötürü Ankara’yı kınayan açıklamasına sert tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy’un yaptığı açıklamada, “AB dışişleri bakanlarının doğu Akdeniz’deki sorunlara dair son açıklaması, kendini tekrar eden ve hiçbir amaca hizmet etmeyen kısır bir söylemin son örneğidir” denildi.

AB’nin, ‘koronavirüsle mücadelede gösteremediği dayanışmayı, söz konusu Rum kesimi olduğunda koşulsuz şartsız göstermesinin manidar olduğunu’ vurgulayan Aksoy, “AB’nin yapması gereken, dayanışma kisvesi altında körü körüne Yunanistan ve GKRY’nin sözcülüğüne soyunmak yerine, sağduyuyla davranmak, uluslararası hukuk ile Türkiye ve KKTC’nin meşru hak ve menfaatlerini dikkate almaktır” ifadelerini kullandı. AB Dış Politika Temsilcisi Josep Borrell ise AB bakanlarının açıklamasının net ve kararlı bir mesaj içerdiğini savundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.