“Üniversitemle Gurur Duyuyorum…”

EĞİTİM 02.11.2020 - 09:19, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2144+ kez okundu.
 

“Üniversitemle Gurur Duyuyorum…”

Dünyanın en iyi üniversiteleri, US News Global 2021 sıralamasında Çukurova Üniversitesi, Türkiye’nin en iyi 10 üniversitesinden biri ilan edildi. Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, “Bugün gelinen noktada akademisyen, öğrenci ve çalışanlarımızdan aldığımız güçle, Çukurova Üniversitemizin Dünyanın En İyi Üniversitesi listesine giren 10 Türk Üniversitesinden biri olmasından gurur duyuyorum.” dedi.   US News tarafından hazırlanan “Dünyanın En İyi Üniversiteleri-2021” sıralaması açıklandı. 86 farklı ülkeden 1.500 üniversitenin değerlendirildiği listede Çukurova Üniversitesi, Türkiye’nin en iyi 10 üniversitesinden biri seçildi.   Sıralamada 13 Farklı Kriter Dikkate Alındı Dünyanın en iyi global üniversitelerinin belirlendiği Amerika'daki US News Global 2021 sıralaması global araştırma saygınlığı, bölgesel araştırma saygınlığı, yayınlar, kitaplar, konferans bildirileri, atıf sayısı, uluslararası işbirlikleri, uluslararası işbirlikleri sonucu çıkan yayınlar vb. gibi kriterlerle belirlendi. 86 ülkedeki bin 500 üniversitedeki 39 bölüm incelendi.   Prof. Dr. Tuncel: “Üniversitemiz Daha Nice Başarılarla Varlığını Sürdürmeye Devam Edecek” Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, başarılarıyla adından söz ettiren, Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden biri olan Çukurova Üniversitesinin güçlü akademik kadrosu, teknolojik donanımlarıyla başarılarına yenilerini eklemesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Çukurova Üniversitesinin daha nice başarılarla varlığını sürdürmeye devam edeceğine vurgu yapan Prof. Dr. Tuncel, Çukurova Üniversitesi markasının, Dünyanın ve Türkiye’nin sayılı üniversiteleri arasında anılması için büyük özveri ile çalışan akademik ve idari personel ile öğrencilere teşekkür etti. 

Dünyanın en iyi üniversiteleri, US News Global 2021 sıralamasında Çukurova Üniversitesi, Türkiye’nin en iyi 10 üniversitesinden biri ilan edildi. Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, “Bugün gelinen noktada akademisyen, öğrenci ve çalışanlarımızdan aldığımız güçle, Çukurova Üniversitemizin Dünyanın En İyi Üniversitesi listesine giren 10 Türk Üniversitesinden biri olmasından gurur duyuyorum.” dedi.

 

US News tarafından hazırlanan “Dünyanın En İyi Üniversiteleri-2021” sıralaması açıklandı. 86 farklı ülkeden 1.500 üniversitenin değerlendirildiği listede Çukurova Üniversitesi, Türkiye’nin en iyi 10 üniversitesinden biri seçildi.

 

Sıralamada 13 Farklı Kriter Dikkate Alındı

Dünyanın en iyi global üniversitelerinin belirlendiği Amerika'daki US News Global 2021 sıralaması global araştırma saygınlığı, bölgesel araştırma saygınlığı, yayınlar, kitaplar, konferans bildirileri, atıf sayısı, uluslararası işbirlikleri, uluslararası işbirlikleri sonucu çıkan yayınlar vb. gibi kriterlerle belirlendi. 86 ülkedeki bin 500 üniversitedeki 39 bölüm incelendi.

 

Prof. Dr. Tuncel: “Üniversitemiz Daha Nice Başarılarla Varlığını Sürdürmeye Devam Edecek”

Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, başarılarıyla adından söz ettiren, Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden biri olan Çukurova Üniversitesinin güçlü akademik kadrosu, teknolojik donanımlarıyla başarılarına yenilerini eklemesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Çukurova Üniversitesinin daha nice başarılarla varlığını sürdürmeye devam edeceğine vurgu yapan Prof. Dr. Tuncel, Çukurova Üniversitesi markasının, Dünyanın ve Türkiye’nin sayılı üniversiteleri arasında anılması için büyük özveri ile çalışan akademik ve idari personel ile öğrencilere teşekkür etti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.