"YASAK AMA İŞÇİLER İŞTEN ATILIYOR"

SİYASET 12.03.2021 - 14:49, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 2578+ kez okundu.
 

"YASAK AMA İŞÇİLER İŞTEN ATILIYOR"

  ADANA- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, 'son kez' denilerek 30 Mart'a kadar uzatılan kısa çalışma ödeneği uygulamasının sorunlar giderilip düzenleme yapılarak yeniden uzatılmasını istedi. Şu an itibariyle 1.3 milyon işçinin kısa çalışma ödeneği aldığını aktaran Barut, "İktidarın ücretsiz izinde süreyi uzatırken, kısa çalışmayı bitirmesi halinde, işçiler ücretsiz izne gönderilebilecek. İşçi kısa çalışmada ücretinin yüzde 60'ını alabilecekken, ücretsiz izinde bin 431 ile ile bir ay geçinmeye çalışacak. Bu haklı talebin dikkate alınmasını istiyoruz" dedi.     Pandemi sürecinde işçi ve emekçilerin, esnaf ve çiftçilerin, emekli ve işsizlerin yalnız bırakıldığını, sosyal devletin gereği olarak halka destek verilmediğini söyleyen CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, "Bu süreçte işten atma yasağı ile ücretsiz izin uygulamasında süre 2 ay daha uzatıldı. Güya işten atmak yasak ama 'Kod 29' olarak da bilinen maddeye dayanarak 'Ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller' gerekçesiyle işçiler çıkartılıyor" diye konuştu.   "MİLYONLARCA İŞÇİ TEDİRGİN"   Koronavirüs salgını nedeniyle yaşama geçirilen kısa çalışma ödeneği uygulamasıyla ilgili konuşan Ayhan Barut, şunları kaydetti: "Çalışma hayatının içerisinde yer alanlar çok huzursuz. Çünkü kısa çalışma ödeneğinde de belirsizlik sürüyor. Bu süre 30 Mart'a kadar uzatıldı. İşçi sendikalarımız da işveren örgütleri de kısa çalışmanın sorunlar düzeltilerek yeniden uzatılmasını istiyor. Şu an 1.3 milyon işçi kısa çalışma ödeneği alıyor. Ocak ayına dek ücretsiz izne çıkarılan işçi sayısı ise 2.4 milyon. İktidarın ücretsiz izinde süreyi uzatırken, kısa çalışmayı bitirmesi halinde, işçilerimiz ücretsiz izne gönderilebilecek. İşçilerimiz kısa çalışmada ücretinin yüzde 60’ını alabilecekken ücretsiz izinde bin 431 TL ile bir ay geçinmeye çalışacak. Bu haklı talebi dikkate almalısınız. Milyonlarca işçimiz tedirgin. Bir kez olsun işçi ve emekçiden yana tavır alın, yeni mağduriyetlere zemin hazırlamayın."

 

ADANA- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, 'son kez' denilerek 30 Mart'a kadar uzatılan kısa çalışma ödeneği uygulamasının sorunlar giderilip düzenleme yapılarak yeniden uzatılmasını istedi. Şu an itibariyle 1.3 milyon işçinin kısa çalışma ödeneği aldığını aktaran Barut, "İktidarın ücretsiz izinde süreyi uzatırken, kısa çalışmayı bitirmesi halinde, işçiler ücretsiz izne gönderilebilecek. İşçi kısa çalışmada ücretinin yüzde 60'ını alabilecekken, ücretsiz izinde bin 431 ile ile bir ay geçinmeye çalışacak. Bu haklı talebin dikkate alınmasını istiyoruz" dedi.

 

 

Pandemi sürecinde işçi ve emekçilerin, esnaf ve çiftçilerin, emekli ve işsizlerin yalnız bırakıldığını, sosyal devletin gereği olarak halka destek verilmediğini söyleyen CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, "Bu süreçte işten atma yasağı ile ücretsiz izin uygulamasında süre 2 ay daha uzatıldı. Güya işten atmak yasak ama 'Kod 29' olarak da bilinen maddeye dayanarak 'Ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller' gerekçesiyle işçiler çıkartılıyor" diye konuştu.

 

"MİLYONLARCA İŞÇİ TEDİRGİN"

 

Koronavirüs salgını nedeniyle yaşama geçirilen kısa çalışma ödeneği uygulamasıyla ilgili konuşan Ayhan Barut, şunları kaydetti:

"Çalışma hayatının içerisinde yer alanlar çok huzursuz. Çünkü kısa çalışma ödeneğinde de belirsizlik sürüyor. Bu süre 30 Mart'a kadar uzatıldı. İşçi sendikalarımız da işveren örgütleri de kısa çalışmanın sorunlar düzeltilerek yeniden uzatılmasını istiyor. Şu an 1.3 milyon işçi kısa çalışma ödeneği alıyor. Ocak ayına dek ücretsiz izne çıkarılan işçi sayısı ise 2.4 milyon. İktidarın ücretsiz izinde süreyi uzatırken, kısa çalışmayı bitirmesi halinde, işçilerimiz ücretsiz izne gönderilebilecek. İşçilerimiz kısa çalışmada ücretinin yüzde 60’ını alabilecekken ücretsiz izinde bin 431 TL ile bir ay geçinmeye çalışacak. Bu haklı talebi dikkate almalısınız. Milyonlarca işçimiz tedirgin. Bir kez olsun işçi ve emekçiden yana tavır alın, yeni mağduriyetlere zemin hazırlamayın."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.