300 lira kart parası ödemezsen bu okula giremezsin
Bizim, halk dilimizde öyle deyimler var ki, tabir caiz ise “cuk” yerine oturur.
Örneğin, karşılaştığımız, yaşadığımız olaylar karşısında “ağlar mısın güler misin!” dediğimiz gibi.
Şundan bahsediyoruz.
Bizim gazetenin haber merkezindeki arkadaşlar, Seyhan’da eğitim-öğretim hizmeti sunan devlet okulu Mehmet Kemal Tuncel Anadolu Lisesi’nde akla hayale gelmeyecek bir uygulamayı ortaya çıkarmışlar.
Ellerine sağlık…
Okul yönetimi, okul giriş kapısına, tıpkı metroya, sinemaya, alışveriş merkezine ne bileyim, herhangi bir işyerine, kuruma girerken güvenlik açısından kullanılan turnike sistemi kurmuş.
“Sanki ne var bunda” dediğinizi duyar gibiyiz.
Kurmasına kursunlar da...
Metroya binerken kart okutur parasını ödersiniz ama bir AVM’ye girerken kart okutmazsınız, yani para ödemezsiniz.
İşte Mehmet Kemal Tuncel Anadolu Lisesi Okulunun yöneticileri, kurdukları turnike sistemiyle öğrencilerinden 300 lira kart parası alıyormuş.
Kart parası ödemeyen/ödeyemeyen öğrenci okul dışında…
Tamam adı geçen okul, kentimizin gerçekten tercih edilen eğitim kurumlarının başında gelir.
Ama bu nasıl bir zeka Allah aşkına!
Kimin aklına gelir böyle bir uygulama.
Tamam okullarımızda eksiklikler var, yeterli personel yok, ödenek belki yeteri kadar gelmiyor.
Ama güzel kardeşim, burası okul ya, öğrencilerin turnike sisteminden geçebilmesi için 300 liralık kart ücreti ne oluyor? Güler misin ağlar mısın?
Birileri keşke bir açıklık getirse bu işe.
…………………………
Adana Barosu ve İnsan haklarına bakış açısı
Adana Barosu İnsan Hakları Merkezi, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle bir basın açıklaması yapmış.
Açıklamada, Baro Başkanı Av. Volkan Böke’nin konuşması dikkatimizi çekti.
Öyle noktalara değinmiş ki; ellerine, kalemine, ağzına sağlık.
İzni olmadan, konuşmasından bir paragrafını noktasına, virgülüne dokunmadan köşemize taşımak istiyoruz:
“İnsan hakkı, sadece varlıklının değil, yoksulun da hakkıdır. Sadece erkeğin değil, kadının da hakkıdır. Sadece büyüğün değil, çocuğun da hakkıdır. Sadece patronun değil, emekçinin de hakkıdır. Eşitlik penceresinden baktığımızda, bazı kesimlerin daha fazla korunmaya gereksinim duyduğu bir gerçektir. Bu gerçeği gözetmediğimizde mutlak eşitlik tuzağında zayıflar ezilmiş olur. Tam da bu noktada, korunmaya ihtiyacı olana ihtiyacı verilmez ise, eşitlik sağlanmış olmaz. Bu bağlamda ülkemizde yaygın olan kadın cinayetlerinin, çocuk istismarının, iş kazalarındaki işçi ölümlerinin istatistiksel sonuçları, insan haklarının kimlere daha fazla pozitif katkı sunulması gerektiğini göstermektedir”
Evet, Başkan Böke, böyle diyor.
Siz ne dersiniz?
…………
Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, Meclis Başkanı Osman Bağış ve yöneticilerin, Adana Baro Başkanlığı’na seçilen Av. Volkan Böke’ye nezaket ziyaretinde bulunarak, başarı dilediklerini biliyor musunuz?
Seyhan Belediyesi’nin halk sağlığının korunmasına yönelik çalışmalarını Mürseloğlu İlkokulu öğrencilerine patlamış mısır eşliğinde ağız ve diş sağlığı taraması yaptığını biliyor musunuz?
Mersin Yenişehir Belediyesi Fuar Merkezi’nde düzenlenen “Çağdaş Sanat Fuarı”na koleksiyoner konuşmacı olarak katılan Gündoğdu Vakfı Başkanı Dr. Gökhan Gündoğdu’ya sanata katkılarından dolayı ödül verildiğini biliyor musunuz?