ADANA KULİSİ
Köşe Yazarı
ADANA KULİSİ
 

Baraj Gölü işgalden bir an önce kurtarılmalıdır

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger başkanlığında, Çukurova Kaymakamı Hüseyin Tekin, Sarıçam Kaymakamı Murtaza Dayanç ve Karataş Kaymakamı Necati Aktan ile ilgili kurumların müdürlerinin katılımıyla Seyhan Baraj Gölü çevresi ile Karataş’ın kıyı şeridinden bulunan kamu arazilerinin işgaline yönelik yapılan çalışmalar değerlendirilmiş. Üzülerek söylemek gerekirse… Kaçak yapılaşma, kamu arazilerini işgal etmek ülkemizin bir gerçeği. Aynı durum Adana’da da kendini yakıcı bir şekilde gösteriyor. Bırakın kamu arazilerini, Adana’nın yapı stokunun yüzde 60’dan fazlası kaçak ya da ruhsatsız. Üstelik bu bizim savımız da değil. Çok yıllar öncesinden bu kenti yöneten belediye başkanlarının kamuoyuna, basına yaptıkları açıklamalar. Vali Köşger başkanlığında yapılan toplantıya gelince. Bu daha da önemli. Çünkü Seyhan Baraj Gölü çevresi olmak üzere, kamuya ait araziler, şahıs değil, hepimize ait olan arazilerdir. Bu Karataş’ta olsun ya da ülkemizin en ücra köşesindeki bir yerleşim bölgesinde olsun, farketmez. Hadi vatandaş kendi evine kaçak kat çıkıyor, belediye ya da ilgili kurumlar cezasını keser, kaçak olan katı yıkar, olur biter. Peki ama Sayın Köşger’in altını çizdiği gibi kamu arazilerini kim ya da kimler hangi cüretle işgal edelir!.. O araziler kent halkınındır. ………………….. Depremler ve ülkemiz gerçeği Ülkemiz önemli bir deprem kuşağında bulunuyor. Bu gerçeği sonsuza dek değiştiremeyeceğiz. Yüzyıllarca önceden beri büyük depremler yaşadık, yaşamaya da devam edeceğiz. Bilim insanlarının uzun yıllardan bu yana sürekli gündemde tutmaya çalıştığı İstanbul, dün peş peşe depremlerle sarsıldı. Bu yazı kaleme alınırken, en büyüğü 6.2 bir deprem yaşandı. Allah’tan bir can kaybı yaşamadık. Yakın tarihimizde, ülkemizin ilk kentsel depremi 27 Haziran 1998’de yine 6.2 büyüklüğünde Adana-Ceyhan depremi olarak kayıtlara geçti. 145 insanımızı kaybetmiştik. Peşinden 1999’da Marmara depremleri. 6 Şubat’ta Kahramanmaraş asrın felaketleri… Binlerce insanımızı kaybettik. Belediye meclis kararıyla deprem faylarını kent sınırları dışına taşıyamayacağımıza göre. Bilim insanlarımıza kulak verelim, kentlerimizi depreme dirençli hale getirelim, öyle kuralım. …………… Bu sezon el değiştiren ve bir alt lige düşen Adanaspor’un yeni yönetimin yeni sezon hedefini “Adanaspor Yönetimi olarak, işlerimizin başında olduğumuzu ve 2. Lig’de ‘Şampiyon’ olacağımızı tüm Adanaspor camiasına bildiririz“ şeklinde duyurduğunu biliyor musunuz? Seyhan Belediyesi’ne bağlı kreşlerde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlanırken; miniklerin heyecanına ortak olan Başkan Oya Tekin’in, çocuklarla hatıra fotoğrafları çektirip, gösterilerini izlediğini biliyor musunuz? MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı’nın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolasıyla, makamını temsilî olarak bir süreliğine Çağ Koleji 3. Sınıf Öğrencisi Gencer Tok'a devrettiğini biliyor musunuz?
Ekleme Tarihi: 23 Nisan 2025 - Çarşamba

Baraj Gölü işgalden bir an önce kurtarılmalıdır

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger başkanlığında, Çukurova Kaymakamı Hüseyin Tekin, Sarıçam Kaymakamı Murtaza Dayanç ve Karataş Kaymakamı Necati Aktan ile ilgili kurumların müdürlerinin katılımıyla Seyhan Baraj Gölü çevresi ile Karataş’ın kıyı şeridinden bulunan kamu arazilerinin işgaline yönelik yapılan çalışmalar değerlendirilmiş.
Üzülerek söylemek gerekirse…
Kaçak yapılaşma, kamu arazilerini işgal etmek ülkemizin bir gerçeği.
Aynı durum Adana’da da kendini yakıcı bir şekilde gösteriyor.
Bırakın kamu arazilerini, Adana’nın yapı stokunun yüzde 60’dan fazlası kaçak ya da ruhsatsız.
Üstelik bu bizim savımız da değil.
Çok yıllar öncesinden bu kenti yöneten belediye başkanlarının kamuoyuna, basına yaptıkları açıklamalar.
Vali Köşger başkanlığında yapılan toplantıya gelince.
Bu daha da önemli.
Çünkü Seyhan Baraj Gölü çevresi olmak üzere, kamuya ait araziler, şahıs değil, hepimize ait olan arazilerdir. Bu Karataş’ta olsun ya da ülkemizin en ücra köşesindeki bir yerleşim bölgesinde olsun, farketmez.
Hadi vatandaş kendi evine kaçak kat çıkıyor, belediye ya da ilgili kurumlar cezasını keser, kaçak olan katı yıkar, olur biter.
Peki ama Sayın Köşger’in altını çizdiği gibi kamu arazilerini kim ya da kimler hangi cüretle işgal edelir!..
O araziler kent halkınındır.
…………………..

Depremler ve ülkemiz gerçeği

Ülkemiz önemli bir deprem kuşağında bulunuyor.
Bu gerçeği sonsuza dek değiştiremeyeceğiz.
Yüzyıllarca önceden beri büyük depremler yaşadık, yaşamaya da devam edeceğiz.
Bilim insanlarının uzun yıllardan bu yana sürekli gündemde tutmaya çalıştığı İstanbul, dün peş peşe depremlerle sarsıldı.
Bu yazı kaleme alınırken, en büyüğü 6.2 bir deprem yaşandı. Allah’tan bir can kaybı yaşamadık.
Yakın tarihimizde, ülkemizin ilk kentsel depremi 27 Haziran 1998’de yine 6.2 büyüklüğünde Adana-Ceyhan depremi olarak kayıtlara geçti.
145 insanımızı kaybetmiştik.
Peşinden 1999’da Marmara depremleri.
6 Şubat’ta Kahramanmaraş asrın felaketleri…
Binlerce insanımızı kaybettik.
Belediye meclis kararıyla deprem faylarını kent sınırları dışına taşıyamayacağımıza göre.
Bilim insanlarımıza kulak verelim, kentlerimizi depreme dirençli hale getirelim, öyle kuralım.
……………

Bu sezon el değiştiren ve bir alt lige düşen Adanaspor’un yeni yönetimin yeni sezon hedefini “Adanaspor Yönetimi olarak, işlerimizin başında olduğumuzu ve 2. Lig’de ‘Şampiyon’ olacağımızı tüm Adanaspor camiasına bildiririz“ şeklinde duyurduğunu biliyor musunuz?
Seyhan Belediyesi’ne bağlı kreşlerde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlanırken; miniklerin heyecanına ortak olan Başkan Oya Tekin’in, çocuklarla hatıra fotoğrafları çektirip, gösterilerini izlediğini biliyor musunuz?
MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı’nın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolasıyla, makamını temsilî olarak bir süreliğine Çağ Koleji 3. Sınıf Öğrencisi Gencer Tok'a devrettiğini biliyor musunuz?

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.