CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, CNN Türk Ankara Temsilcisi Dicle Canova'nın sorularını yanıtladı.
Salıcı, önemli açıklamalarda bulundu ama Adana’yla ilgili de ciddi bir iddiada bulundu.
Konuşmasının bir bölümünde MHP Genel Başkanı Devlet Bahceli’yi işaret eden Salıcı, “Ben Sayın Bahçeli'nin matematik hesaplarının tuttuğunu hiç görmedim. Şimdi de tutmayacak. Adana'da düşündüklerinin daha altında bir oy alacaklar” dedi.
Salıcı, bu kadar iddialıysa CHP Adana’da neden hala Büyükşehir adayını açıklamıyor? CHP neyi bekliyor?
*
Muhalefet diye bir şey yok
Adana’da muhalefet yok. Adana’da muhalif bir parti yok. Adana’da yerel muhalefet de yok. Onbinlerin Adana’ya aktığı Kebap ve Şalgam Festivali iptal edildi, kimseden ‘tık’ yok. Siyasi partilerden tutun, sivil toplum örgütlerine kadar kimse ağzını açmadı. Parklar işgal altında, kimsenin sesi çıkmıyor. Kent konseyleri, belediyelerin güdümünde. Siyasi partiler, yerelde belediye meclislerinde bile muhalefet yapamıyor. Partiler ise belediye işbirlikçisi kaynıyor. Birileri artık ortaya çıkıp kent muhalefetini örgütlemelidir.
*
Karayalçın örneği görmezden gelindi
Adana’da, ciddi anlamda bir kentsel dönüşüm maalesef yapılamadı.
Mahalle bazında bir dönüşüm yapılabilirdi. Müteahhitler belli bölgelerde 4-5 katlı binaları yıkıp 20-30 katlı binalar çıktı.
Görüntü çirkin, her yer beton yığını. Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşümünü Murat Karayalçın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı iken yaptı. Eskişehir büyüklüğünde bir kent yarattı. Hak sahiplerinin cebinden kuruş çıkmadı. Hatta kira ve taşınma parası bile ödendi. Öyle bir model, öyle bir örnek var ama uygulayan yok işte.
SORULAR
-Yüreğir ilçesindeki Sinanpaşa mahallesinde rögarların sık sık taştığını, yağmur yağdığında ise evlerin kanalizasyon suyu altında kaldığını biliyor musunuz?
- Adana’nın her alanda biraz daha geriye gittiğini biliyor musunuz?
-Adana’da, işsizliğin her geçen gün arttığını biliyor musunuz?
- Bazı meclis üyelerinin meclis toplantılarında neyi oyladığını bile bilmediğini biliyor musunuz?
-Adana’da, güçlü bir sivil toplum örgütü neden yok?