Son günlerde yeni bir “çözüm süreci olacak mı, olmayacak mı” tartışması gündemin baş sıralarına otururken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yaptığı çıkış, büyük fırtınalar kopardı.
Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, "Terörist başı işin içinde olmazsa bir şey çıkmaz diyenlere sesleniyorum; Türkiye'ye getirilirken her türlü hizmete hazırım diyen terörist başı buyursun gelsin TBMM'de DEM sıralarına katılıp silah bıraktığını ilan etsin, örgütün lağvedildiğini haykırsın. Adres İmralı’dan DEM’e uzansın” dedi, Öcalan’ın bu dirayeti göstermesi halinde “umut hakkının kullanımıyla” ilgili yasal düzenlemelerin önünün açılabileceğini söyledi.
CHP Genel Başkanı Özel de, Bahçeli’nin bu çıkışına “el yükseltiyorum, gelin Kürtleri bu devletin sahibi yapalım” derken, AK Parti Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan da, terörün olmadığı bir Türkiye inşa etmek istediklerini söyleyerek, “Cumhur İttifakı tarafından açılan tarihi fırsat penceresinin kişisel hesaplara kurban edilmemesini ümit ediyoruz" dedi.
Evet, tüm bunlar kişisel hesaplara kurban edilmemeli. Ülke olarak, millet olarak terörden çok çektik.
Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla bu ülke hepimizin.
………………………
İnşaatçılar dertli
Adana’da konut satışları neredeyse durma noktasına gelmiş.
Müteahhitler Birliği Başkanı Haydar Çakıroğlu, Adana’da haftalardır, aylardır konut satışı gerçekleşmediğini belirtirken, sektörde belirgin bir durgunluk yaşandığını ifade etmiş.
Elbette bu durumun belirleyici nedenlerinden biri olarak ekonomik belirsizlikleri ve piyasadaki döviz dalgalanmalarını gösteren Çakıroğlu, ayrıca konut kredilerinin maliyetinin yüksek olmasından dolayı vatandaşların kredi kullanmaktan kaçındığına dikkat çekiyor.
Çakıroğlu, haklı…
Vatandaş şu halde nasıl konut kredi çeksin ki.
Başta dar gelirli kesim olmak üzere, günlük yaşamını nasıl sürdüreceğini düşünür hale geldi insanlarımız.
Elbette şunu da söylemeliyiz.
İnşaat sektörü ülkemizin en büyük sektörlerinin başında gelir, onlarca yan sektörü besler. Haliyle inşaat sektöründeki durgunluk genel ekonomiye de olumsuz etkiler.
Yani inşaatçı da dertli, vatandaş da, halinden memnun olan pek yok.
……………………..
Sağlıklı, güvenli gıda herkesin hakkıdır
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne bağlı Gıda, Kimya, Ziraat Mühendisleri Odaları ile Adana Veteriner Hekimler Odası ortaklaşa "Gıda Güvenliğinin Geldiği Durum, Nedenleri ve Çözüm Önerileri” panel, dünyada gıda güvencesinin önemli olduğunu ortaya koymuş.
Panelde ortaya atılan öngörülere göre, dünyada bir milyar insanın “aç” olduğu, 2.5 milyar insanın ise dengesiz beslendiği vurgulanmış.
Oysa her insanın dengeli ve sağlıklı beslenebilmesi, güvenilir gıdaya ulaşması en temel insan hakkıdır. Dengeli, adalet bir dağılım olması halinde dünyada üretilen gıda ürünleri dünya nüfusunu doyurmaya yeterlidir.
Yeter ki, adaletli, eşit dağılım olsun. Bakın yanı başımızda Gazze’de bebekler, çocuklar bir yıldır açlıktan ölmeye başladılar.
Ülkemizde de yoksul kesim karnını doyurmak için semt pazarlarının neredeyse dağılmasını bekler hale geldi.
Sağlıklı, güvenli gıda tüm insanların hakkıdır.
………………………
Bu yıl üçüncü düzenlenen Adana Tesbih ve Doğal Taşlar Fuarı’na 190’ı yurt içinden 50’si Adana’dan ve 10’u da yurtdışından olmak üzere 250 firmanın 250 stant açtığını ve toplam ziyaretçi sayısının 412 bini bulduğunu biliyor musunuz?
Muhtarlar Günü nedeniyle mahalle muhtarlarına yemek veren Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ’ın, muhtarlara “Hep birlikte yorulduk, hep birlikte Sarıçam için başarı hikayesi yazdık” diye seslendiğini biliyor musunuz?
ATB Başkanı Şahin Bilgiç’e iade-i ziyarette bulunan ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş’in, “Adana Ticaret Borsamız ve diğer paydaşlarımızla yeni adımlar atarak üniversitemizi geliştirme gayreti içerisinde olacağız” dediğini biliyor musunuz?