14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında Adana Tabip Odası “Sağlıkta Şiddet ve İntihar” başlığı altında bir panel düzenlemiş.
Panelde yapılan konuşmalara bakınca, işin ciddiyeti gayet net gözler önüne seriliyor.
Paneli yöneten Prof. Dr. Ahmet Hilal, Adana’da 995 sağlık çalışanıyla yaptıkları anket sonuçlarına göre, sağlık çalışanlarının yüzde 85.9’u meslek hayatları boyunca en az bir kez şiddete uğradıklarını dile getirdiğine dikkat çekiyor. Şiddete uğradığını söyleyen sağlık çalışanlarının yüzde 30.1’i erkek, yüzde 19.2’si ise kadın sağlık çalışanları.
Olayın bir de intihar boyutu var.
Onu da, Türkiye Psikiyatri Derneği Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ejder Akgün Yıldırım anlatıyor.
Hekimler, insana dokunur.
Onları yaşatmak, iyileştirmek, tedavi etmek için fedakarca çalışırlar.
Ama içinde bulundukları çalışma şartları, uğradıkları şiddet, öyle görünüyor ki, hekim ve sağlık çalışanlarının psikolojisini bozuyor.
Hekimlerimizin, sağlık çalışanlarımızın çalışma koşulları mutlaka iyileştirilmelidir.
…………..
Toplu ulaşıma zam
Enflasyonun başını alıp gittiği bir dönemde, insanlar evine nasıl ekmek götüreceğini düşünürken, asgari ücretliyi, sabit gelirliyi üzecek bir haber de Adana Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Kurulu’ndan geldi.
UKOME, kent içi toplu ulaşım hizmetine zam yapmayı kararlaştırmış.
Buna göre, dolmuş diye tabir ettiğimiz minibüs fiyatları öğrenciler için 17 lira, tam yolcu 30 lira, araç kart ücreti ise 35 liraya yükseltilmiş.
Özel halk otobüslerinde öğrenciler 16 lira 50 kuruş, tam yolcu 30 lira, araç kart ücreti de 35 lira olarak belirlenmiş.
Büyükşehir’in otobüsleri ve metro ise öğrencileri 13 liraya, öğretmenleri 23 liraya, tam yolcu ücretlerini ise 27 liraya yükseltmiş.
Kime ne diyebileceğiz ki…
Akaryakıt fiyatları yükseliyor, bakım onarım masrafları da…
Bu bakımdan dolmuşçuya, özel halk otobüsü esnafına hak vermemek elde değil.
Ama vatandaş ne yapsın.
Yukarda da belirttiğimiz gibi vatandaş elindeki üç kuruşu hangi ihtiyacını karşılamak için kara kara düşünüyor.
………………..
Genel Başkan Muhammet Emin Atasever başkanlığındaki Süleyman Demirel Konfederasyonu üyelerinin Adana’da gerçekleştirdiği vefa buluşmasına CHP Adana milletvekilleri Orman Sümer’le Müzeyyen Şevkin’in de katıldığını biliyor musunuz?
U-16 Kızlar Triatlon Yarışları’nda Türkiye Şampiyonu olan Seyhan Belediyespor Kulübü sporcusu Asmin Bülgen’in, Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin’i ziyaret ederek şampiyonluk kupasını armağan ettiğini biliyor musunuz?
Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV) gönüllülerinin lösemi ve kanserle mücadele eden çocuk ve yetişkin hastalara ulaştırmak üzere Adana’da gıda paketleri hazırladığını biliyor musunuz?