500 BİN SAĞLIKÇI İŞ BEKLİYOR!

GÜNDEM 04.10.2020 - 17:50, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1900+ kez okundu.
 

500 BİN SAĞLIKÇI İŞ BEKLİYOR!

Sağlık sektöründe iş bulacağı umuduyla öğrenim görüp mezun olan gençlerin sayısı yarım milyonu aştı. Artık hastanelerin çeşitli bölümlerinde çalışabilecek nitelikteki yüzbinlerce genç tekniker, devletin açacağı kadrolarda kendilerine yer bulmak istiyor.
Sağlık sektörünün vazgeçilmez ara elemanları sağlık teknikerleri, devletin kendilerine kamuda istihdam imkanları sağlamasını istiyor. Patoloji teknikerlerinden ağız ve diş sağlığı teknikerlerine, tıbbi dokümantasyondan fizik tedaviye sayıları 500 bini aşan sağlık teknikerleri, Sağlık Bakanlığı’nın atamalarda kadro sayısını asgari sayıda tutmasına da tepki gösteriyor. Sağlık Teknikerleri Birliği Kurucusu Selin Çiftçi, Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı atamaları büyük bir üzüntüyle takip ettiklerini kaydederek, “Birçok alanda alım yapılırken sağlık teknikerlerine açılan kadro sayısı çok yetersiz kalmaktadır” ifadelerini kullandı.   Çiftçi, “18 bin kişilik alımda; 11 bin hemşire, 1600'ü ebe alınırken yalnızca 4 bin 687'si sağlık teknisyeni ve teknikeri alınması bizleri mağdur etmektedir” dedi. Çiftçi, şunları kaydetti: “Sağlık teknikerleri olarak en büyük sıkıntımız Sağlık Bakanlığı’nın sağlık teknikerlerine hak ettiği değeri vermeyişidir. Hastanelerde sağlık teknikerlerinin yerine farklı branşlar görev almaktadır, her branş kendi alanında görev almalıdır. Bizler hastanelerde sağlık teknikerleri unvanına sahip kişilerin yer almasını bekliyoruz. Devlet büyüklerimizden kendi branşımızda görev almak için destek bekliyoruz. Bu zor günlerde devletimize ve  vatanımıza  hizmet etmek en büyük arzumuzdur, işimizi hakkıyla yerine getireceğimize inanıyoruz.”   Sağlık Teknikerleri Birliği Kurucusu Selin Çiftçi, tıbbi dokümantasyon ve sekreterlikten 100 bin, paramedikten 73 bin, tıbbi laboratuardan 65 bin, radyolojiden 60 bin, anesteziden 55 bin, fizik tedaviden 25 bin, diyalizden 22 bin, optisyenden 20 bin, ameliyathane hizmetlerinden 16 bin, eczaneden 15 bin, patolojiden 15 bin, ağız ve diş sağlığından 15 bin, evde bakım hizmetinden 10 bin mezun teknisyen bulunduğunu sözlerine ekledi.
Sağlık sektöründe iş bulacağı umuduyla öğrenim görüp mezun olan gençlerin sayısı yarım milyonu aştı. Artık hastanelerin çeşitli bölümlerinde çalışabilecek nitelikteki yüzbinlerce genç tekniker, devletin açacağı kadrolarda kendilerine yer bulmak istiyor.

Sağlık sektörünün vazgeçilmez ara elemanları sağlık teknikerleri, devletin kendilerine kamuda istihdam imkanları sağlamasını istiyor. Patoloji teknikerlerinden ağız ve diş sağlığı teknikerlerine, tıbbi dokümantasyondan fizik tedaviye sayıları 500 bini aşan sağlık teknikerleri, Sağlık Bakanlığı’nın atamalarda kadro sayısını asgari sayıda tutmasına da tepki gösteriyor. Sağlık Teknikerleri Birliği Kurucusu Selin Çiftçi, Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı atamaları büyük bir üzüntüyle takip ettiklerini kaydederek, “Birçok alanda alım yapılırken sağlık teknikerlerine açılan kadro sayısı çok yetersiz kalmaktadır” ifadelerini kullandı.

 

Çiftçi, “18 bin kişilik alımda; 11 bin hemşire, 1600'ü ebe alınırken yalnızca 4 bin 687'si sağlık teknisyeni ve teknikeri alınması bizleri mağdur etmektedir” dedi. Çiftçi, şunları kaydetti: “Sağlık teknikerleri olarak en büyük sıkıntımız Sağlık Bakanlığı’nın sağlık teknikerlerine hak ettiği değeri vermeyişidir. Hastanelerde sağlık teknikerlerinin yerine farklı branşlar görev almaktadır, her branş kendi alanında görev almalıdır. Bizler hastanelerde sağlık teknikerleri unvanına sahip kişilerin yer almasını bekliyoruz. Devlet büyüklerimizden kendi branşımızda görev almak için destek bekliyoruz. Bu zor günlerde devletimize ve  vatanımıza  hizmet etmek en büyük arzumuzdur, işimizi hakkıyla yerine getireceğimize inanıyoruz.”

 

Sağlık Teknikerleri Birliği Kurucusu Selin Çiftçi, tıbbi dokümantasyon ve sekreterlikten 100 bin, paramedikten 73 bin, tıbbi laboratuardan 65 bin, radyolojiden 60 bin, anesteziden 55 bin, fizik tedaviden 25 bin, diyalizden 22 bin, optisyenden 20 bin, ameliyathane hizmetlerinden 16 bin, eczaneden 15 bin, patolojiden 15 bin, ağız ve diş sağlığından 15 bin, evde bakım hizmetinden 10 bin mezun teknisyen bulunduğunu sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.