ADANA ZEHİR SOLUYOR

GÜNDEM 19.06.2020 - 17:10, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2257+ kez okundu.
 

ADANA ZEHİR SOLUYOR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi Dr. Müzeyyen Şevkin, Adanalıların tabiri caizse zehir soluduğunu bildirdi.
Yılın neredeyse 237 günü kirli havaya maruz kalan, kanser vakaları artan Adana’nın Yumurtalık ilçesinde bir yetmezmiş gibi ikinci bir termik kömürlü termik santral yapılmasına karşı çıkan Dr. Şevkin, tepkisini TBMM Genel Kurulu’nda dile getirdi. “Suyumuzun, toprağımızın, havamızın rant uğruna katledilmesine karşı çakıyoruz” diyen Dr. Şevkin, Yumurtalık Hunutlu’ya kurulmak istenen termik santralin iptal edilmesini istedi. Adana’nın Yumurtalık ilçesinde zaten bir termik santral olduğunu hatırlatan Dr. Şevkin, ikinci bir santralin kanser vakalarının daha çok artması anlamına taşıyacağını vurguladı. DUYARLILIĞA DAVET ETTİ Bölgede 2009-2014 yılları arasında kanser vakalarında 11 kat artış görüldüğünü ifade eden Dr. Şevkin, şunları söyledi: “Buna rağmen Yumurtalık’ta ikinci kömürlü termik santral olacak Hunutlu’nun inşaatı devam ediyor. Hunutlu Kömürlü termik santrali projesi, Sugözü Sahili’nde bulunan İsken santralinin sadece 1.8 km doğusunda. Hunutlu inşaatı tamamlanırsa iki santralin yarattığı kümülatif etki havayı, suyu, toprağı, biyoçeşitliliği, iklimi zehirleyecek. Adana kent merkezinde bulunan Meteoroloji İstasyonu’nda ölçülen PM10 (partiküler madde) kirleticisi Türkiye ve AB’nin sınır değerinin 2 kat üzerinde. Dünya Sağlık Örgütü tavsiye değerinin tam 4 katı üzerinde. Herkesi her kesimi duyarlı olmaya davet ediyoruz.”    
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi Dr. Müzeyyen Şevkin, Adanalıların tabiri caizse zehir soluduğunu bildirdi.

Yılın neredeyse 237 günü kirli havaya maruz kalan, kanser vakaları artan Adana’nın Yumurtalık ilçesinde bir yetmezmiş gibi ikinci bir termik kömürlü termik santral yapılmasına karşı çıkan Dr. Şevkin, tepkisini TBMM Genel Kurulu’nda dile getirdi.

“Suyumuzun, toprağımızın, havamızın rant uğruna katledilmesine karşı çakıyoruz” diyen Dr. Şevkin, Yumurtalık Hunutlu’ya kurulmak istenen termik santralin iptal edilmesini istedi.

Adana’nın Yumurtalık ilçesinde zaten bir termik santral olduğunu hatırlatan Dr. Şevkin, ikinci bir santralin kanser vakalarının daha çok artması anlamına taşıyacağını vurguladı.

DUYARLILIĞA DAVET ETTİ

Bölgede 2009-2014 yılları arasında kanser vakalarında 11 kat artış görüldüğünü ifade eden Dr. Şevkin, şunları söyledi:

“Buna rağmen Yumurtalık’ta ikinci kömürlü termik santral olacak Hunutlu’nun inşaatı devam ediyor. Hunutlu Kömürlü termik santrali projesi, Sugözü Sahili’nde bulunan İsken santralinin sadece 1.8 km doğusunda. Hunutlu inşaatı tamamlanırsa iki santralin yarattığı kümülatif etki havayı, suyu, toprağı, biyoçeşitliliği, iklimi zehirleyecek. Adana kent merkezinde bulunan Meteoroloji İstasyonu’nda ölçülen PM10 (partiküler madde) kirleticisi Türkiye ve AB’nin sınır değerinin 2 kat üzerinde. Dünya Sağlık Örgütü tavsiye değerinin tam 4 katı üzerinde. Herkesi her kesimi duyarlı olmaya davet ediyoruz.”

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.